BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Monday: Back to work - 5 exerciții de relaxare pe care le poți face la birou

Cel mai mult stres și cea mai multă tensiune se acumulează la birou. Și tot acolo avem cea mai mare nevoie să scăpăm de ele.

Noi ți-am pregătit o serie de exerciții pe care le poți face chiar la serviciu, eliberând stresul și ajutându-te să treci mai ușor peste o zi grea de muncă:

1. Expirație prelungită

Kate Hanley, autoarea cărții The anywhere, anytime chill guide: 77 simple strategies for serenity, afirmă că, atunci când suntem stresați, tindem să ne ținem respirația mai mult. Acest exercițiu ne ajută să eliminăm aerul reținut și să avem un flux de aer și energie constant în organism: stai cu ambele picioare pe podea și pe marginea scaunului, în așa fel încât spatele să nu fie rezemat de spătar. Inspiră numărând până la trei și expiră numărând până la șase. Repetă de 5-10 ori.

2. Rotiri ale genunchilor pe scaunul de birou

Ținându-te de marginea biroului, ridică-ți picioarele și împinge scaunul până când brațele sunt aproape drepte. Rotește-ți genunchii către stânga și dreapta, menținând pieptul, umerii și capul în față. Această răsucire elimină tensiunea din mușchii spatelui și stimulează rinichii, considerați o sursă de energie în medicina tradițională chineză.

3. Capul pe birou

“Învățătoarea știa că, atunci când ne pune să stăm cu capul pe birou, lucrurile se calmează și se liniștesc în jurul nostru”, afirmă Kate Hanley, pentru că, odihnind fruntea, ne odihnim și mintea (conform tehnicilor tradiționale de yoga). Pune-ți antebrațele unul peste celălalt, du scaunul în spate până când coloana este intinsă la maximum și așază-ți fruntea peste antebrațe. Ține-ți picioarele pe podea și respiră adânc de 5-8 ori.

4. Masajul sprâncenelor

Ține un cot pe birou și așază degetul mare și arătătorul între sprâncene. Apasă cu degetele pe arcadă și respiră adânc de 5-8 ori. Aceasta este o metodă de presopunctură ce limpezește ochii și mintea.  Apoi folosește degetul mare și inelarul să strângi pielea de pe arcadă. Respiră și continuă deplasând degetele, până ajungi în partea de jos a arcadei. Acest exercițiu eliberează tensiunea din față și previne gânditul excesiv.

5. Rotiri ale trunchiului pe scaunul de birou

Stai pe marginea scaunului cu picioarele pe podea; rotește-ți trunchiul spre dreapta, lăsând brațul drept să atârne de spătar și sprijinind mâna stângă pe genunchiul drept. Rămâi în această poziție respirând de 5 ori, îndreptându-ți coloana la inspirat și rotind trunchiul la expirat, privind peste umărul drept. Aceasta stimulează digestia și detensionează mușchii spatelui. Repetă pe partea stângă.

Tu ți-ai luat o pauză de relaxare azi? :)

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Monday: Back to Work – 9 obstacole între tine și…
Monday - Back to Work: Cum organizezi petrecerea…