BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Monday: Back to Work – 5 moduri de a face cariera visurilor tale să se întâmple

Cu toții avem o meserie ideală – fie că ai un hobby pe care dorești să-l transformi în afacere, un talent special pe care l-ai vrea transformat în job sau o pasiune deosebită pentru un domeniu, cariera visurilor tale cere o serie de pași importanți pentru a putea ajunge la ea.

Nu poți transforma din vis în realitate cariera visurilor tale dacă nu urmezi anumite etape, importante în obținerea scopului mult așteptat.

María Teresa Kumar, președinte și Director General al Voto Latino, a vrut o meserie care să îmbine cele mai mari pasiuni ale sale – politica, tehnologia și comunitatea latină. Așa că nu a stat pe gânduri și a creat-o.

Iată ce sfaturi ne oferă aceasta în legătură cu pașii de urmat pentru a ne apropia cât mai mult de visul nostru:

1. Ascultă de gândurile care nu te lasă în pace

“Dacă vii dintr-o familie de imigranți și nu ești doctor, avocat, sau profesor, meseria ta probabil că nu există; dar eu am iubit politica mereu. După facultate, am lucrat ca asistent legislativ pentru un diplomat american. Șeful meu m-a întrebat o dată ce adresă de e-mail aveam, și m-am gândit întruna numai la asta! Uneori înveți lucruri pe care nu știi cum să le aplici mai încolo. După ce el a demisionat, am decis să explorez această discordanță dintre politică, tehnologie și afaceri.”

Maria ne sugerează, cu alte cuvinte, că dacă avem un gând care nu ne mai dă pace cu privire la cariera noastră, sunt șanse mari ca aceasta să fie o idee bună. Nu ignora gândurile, și nici intuiția, pentru că acestea reprezintă motorul ce te va împinge către scopul tău final. 

2. Spune-le oamenilor despre scopurile tale

“Vizitând orașul natal în calitate de prim membru al familiei care terminase facultatea, am observat inegalitatea socială de acolo. Eu lucram într-o corporație, dar am răspândit vorba printre mentori că voiam să conduc o organizație. Mi s-a făcut cunoștință cu Rosario Dawson, cofondatorul Voto Latino, care avea scopul de a crește implicarea socială în rândul tinerilor latino-americani. Astăzi, avem înscriși peste 300.000 de oameni...și creștem de la o zi la alta.”

Spunându-le oamenilor despre planurile tale, îți crești șansele de a cunoaște pe cineva care te poate ajuta în demersul tău. Nu știi niciodată de unde sare iepurele!

3. Găsește parteneri

„Vrem să mergem mereu acolo unde este și comunitatea. Folosind social media și având parteneriate cu Airbnb, Spotify și Live Nation, ne asigurăm că suntem relevanți, că identificăm gusturile și genul de conversații pe care audiențele noastre îl doresc. Mulți dintre acești oameni nu au purtat niciodată o conversație pe temă politică, pentru că organizațiile nu s-au dus către ei. Dar, odată ce i-ai antrenat în discuții, sunt foarte implicați.”

Se știe dintotdeauna că unde-s doi puterea crește! Partenerii de muncă te ajută să-ți lărgești paleta de idei și cunoștințe, iar cei din exteriorul echipei tale vin cu informații noi, la care tu, poate, nu ai acces. 

4. Creează-ți rețele cu ideile tale

“Organizațiile din ziua de astăzi trebuie să fie cât se poate de democratice. Nu trebuie mereu să fii expertul. Anul trecut, mi s-a cerut să depun mărturie în fața unor înalți demitari pe tema politicilor naționale. Ne-am întrebat publicul în legătură cu recomandările de subiecte și politici – iar în 24 de ore, au răspuns 430 de oameni. Aceasta a devenit mărturia noastră, iar una dintre recomandări a ajuns pe biroul Președintelui Obama.”

Pe același principiu de la punctul anterior, răspândindu-ți ideile și creând o rețea cu ajutorul lor, poți obține informații mai simplu și dezvolta ideea până spre perfecțiune. În ziua de astăzi, îți poți crea rețele foarte ușor prin platformele social media.

5. Cere întrevederi față în față

“Cel mai bine păstrat secret în politică este acela că aproape toți îți vor răspunde la telefon pentru că nu știu niciodată unde vei sfârși. Un senator poate că nu, dar șeful lui de cabinet da, dacă ești perseverent. În niciun domeniu, nu subestima importanța discuției față în față. E-mailurile pot fi interpretate greșit, iar eu am avut multe conversații în persoană care m-au ajutat. Mai târziu, când oamenii mă întreabă dacă am vreo cunoștință, pot spune cu adevărat că da.”

Discutând față în față cu persoana de care ai nevoie, te asiguri că mesajul tău a fost bine recepționat, că ai fost cât se poate de explicit și, în plus, vei primi un răspuns imediat, fără să mai trebuiască să aștepți un e-mail, care, poate, nu va sosi niciodată.

Nu este deloc ușor să-ți transformi visurile în realitate. Însă, cu perseverență, răbdare și multă muncă, poți ajunge la cariera ta ideală chiar mai repede decât te așteptai.

Foto: pexels.com

1 /
    carieră, meserie, succes, job, loc de muncă, antreprenoriat, afaceri, dezvoltare personală, organizații, corporații carieră, meserie, succes, job, loc de muncă, antreprenoriat, afaceri, dezvoltare personală, organizații, corporații carieră, meserie, succes, job, loc de muncă, antreprenoriat, afaceri, dezvoltare personală, organizații, corporații carieră, meserie, succes, job, loc de muncă, antreprenoriat, afaceri, dezvoltare personală, organizații, corporații carieră, meserie, succes, job, loc de muncă, antreprenoriat, afaceri, dezvoltare personală, organizații, corporații carieră, meserie, succes, job, loc de muncă, antreprenoriat, afaceri, dezvoltare personală, organizații, corporații

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Monday: Back to Work – 9 obstacole între tine și…
Monday - Back to Work: Cum organizezi petrecerea…