BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Monday: Back to Work – 9 obstacole între tine și succes

O știm bine – succesul înseamnă muncă din greu și perseverență. Dar, uneori, ne scapă un alt factor, de care avem nevoie în parcursul nostru: forța mentală și emoțională. Precum multe calități, pentru unii oameni este mai simplu decât alții să o aibă, dar oricine poate munci ca să o obțină.

Pentru a-ți dezvolta forța mintală, trebuie să îți dorești cu adevărat să privești în ansamblu asupra modului cum îți trăiești viața, pentru a descoperi lucrurile la care trebuie să lucrezi și cele la care trebuie să renunți.

Iată 9 dintre cele mai mari obstacole pe care oamenii le așează în drumul lor:

1. Invidia

Descrisă uneori drept arta de a număra darurile altcuiva în locul alor tale, invidia distruge succesul. Cu cât te concentrezi pe ceea ce ai și mai puțin pe ce nu ai, devii tot mai fericit, iar succesul crește. Invidia este o iluzie – norocul altcuiva nu îți ia din norocul tău.

2. Perfecționismul

Perfecționismul este un abuz de sine de cel mai înalt nivel, nefiind o căutare de a fi cel mai bun – mai degrabă îți permiți să fii guvernat de cea mai aspră voce din capul tău, cea care îți spune că niciodată nu vei fi suficient de bun. Perfecționismul nu doar împiedică succesul, dar poate duce și la anxietate, depresie, și blocarea celor mai bune reușite.

3. Comparația

Oamenii de succes nu se compară cu alții. Ei știu că este o pierdere de timp și energie pentru că, așa cum ai observat deja, nimeni nu este ca tine. Compară-te doar cu locul unde te afli acum și unde aspiri să fii.

4. Vina

Viețile, succesul și reușitele noastre sunt ceea ce ne construiește, deci a-i învinui pe ceilalți când lucrurile nu merg bine este total greșit. Petrece-ți timpul și energia reparând problema în loc să dai vina pe ceilalți. Vina este doar o metodă leneșă de a conștientiza eșecurile și greșelile.

5. Lipsa de încredere în sine

Oricând te îndoiești cât de departe poți ajunge, amintește-ți cât de departe ai ajuns deja – tot ce ai întâmpinat, toate bătăliile pe care le-ai câștigat, toate fricile peste care ai trecut. Nu permite lipsei de încredere să te aducă la pământ – aceasta e cea mai eficientă în a te ține pe loc, incapabil de a merge mai departe.

6. Frica

Dacă îți este frică de eșec, cel mai probabil îți este frică să acționezi. Frica este doar modul minții de a spune că ai în față un obstacol important de depășit, deci nu o lăsa să stea în calea succesului tău. Riscul și pericolele sunt reale, dar frica este o alegere. Depășește-o și poți merge mai departe mai puternic, mai înțelept și mai inteligent.

7. Distracțiile

Distracțiile sunt o tentație veșnic prezentă, care te așteaptă la doar câțiva pași sau câteva clickuri. Dar dacă vrei să ai succes, trebuie să diminuezi toate lucrurile care te-ar putea distrage și să-ți menții atenția vie. În locul distracțiilor de moment, învață satisfacția profundă, adevărată, care vine odată cu acțiunea menținută și sarcinile îndeplinite. Nu lăsa zgomotul lumii să te împiedice din a auzi vocea propriului tău succes.

8. Siguranța

Mulți oameni spun că nu regretă lucrurile pe care le-au făcut, ci pe cele pe care nu le-au făcut atunci când au avut ocazia. “Ups” vine și trece, dar „dacă” produce daune mari în timp. Viața e prea scurtă ca să te trezești dimineața cu regrete. Dacă vrei să reușești, asumă-ți riscuri și fii încrezător.

9. Procrastinarea

Procrastinarea este metoda noastră preferată de a ne autosabota. Fiecare zi pe care o petreci amânând este încă o zi pe care o petreci făcându-ți griji cu privire la lucrurile pe care le ai de făcut, și ajungi să lași pe mâine ceea ce ar fi trebuie să faci ieri. Disciplinează-te ca să elimini procrastinarea și vei fi făcut un pas enorm către succes.

Ce obstacole te trag înapoi? Ia-ți timp să identifici pietrele de care te legi, iar apoi muncește pentru a te elibera de toate lucrurile care te țin pe loc, la un nivel scăzut.

Foto: pexels.com, shutterstock.com

1 /
    succes, carieră, reușită, obstacole, colegi, muncă, loc de muncă, serviciu, job, productivitate succes, carieră, reușită, obstacole, colegi, muncă, loc de muncă, serviciu, job, productivitate succes, carieră, reușită, obstacole, colegi, muncă, loc de muncă, serviciu, job, productivitate succes, carieră, reușită, obstacole, colegi, muncă, loc de muncă, serviciu, job, productivitate succes, carieră, reușită, obstacole, colegi, muncă, loc de muncă, serviciu, job, productivitate

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Monday - Back to Work: Cum organizezi petrecerea…
Monday – Back to Work: 10 moduri în care locul de…