BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Seriozitatea, cea mai bună recomandare.

Tu alegi cum vrei să-ţi trăieşti şi să-ţi colorezi viaţa. Depinde doar de tine dacă te mulţumeşte un job sigur şi un salariu pe care poţi fi la fel de sigur sau dacă vrei să-ţi lansezi un business cu un viitor incert, pe care însă îl poţi plăsmui aşa cum vrei. Oricum ar fi, trebuie să fii conştient de avantajele competitive pe care le ai.

Când vorbim despre avantaje competitive, nu ne referim la definiţia strictă a acestui termen ci la faptul că, atât în postura de angajat, cât şi în postura de angajator, trebuie să fii sigur pe tine şi să nu pierzi nicio clipă din vedere ceea ce te diferenţiază de ceilalţi! Întreaga paletă de calităţi pe care le deţii reprezintă ceva unic care te poate propulsa într-un domeniu!

Ca angajat sau potenţial angajat (atunci când mergi la un interviu pe care, în mod evident, vrei să îl treci cu brio pentru că îţi doreşti respectivul job), trebuie să fii conştient de competenţele personale şi profesionale care te situează pe tine în faţa celorlalţi şi te fac indispensabil companiei în cauză.
 
Este adevărat că nimeni nu este de neînlocuit, indiferent de cât de bun ar fi dovedit că poate fi, pentru că oricine poate greşi şi uneori o greşeală gravă te poate elimina dintr-un domeniu, însă trebuie să fii atent atunci când îţi croieşti propriul drum într-un domeniu şi într-o companie şi trebuie să te asiguri că dovedeşti încă de la început de ce meriţi să faci parte din echipă.
 
În plus, este şi mai important să confirmi acest lucru în permanenţă, după angajare!
 
Să nu uiţi nicio clipă că nimic nu poate fi mai grav decât o minciună referitoare la traseul tău personal şi profesional!
 
Dacă ai ales să te lansezi în afaceri, asigură-te că:
  • evidenţiezi calitatea produselor sau serviciilor oferite de tine atunci când te întâlneşti cu un potenţial partener de afaceri şi (foarte important!) asigură-te că demonstrezi acest lucru pe tot parcursul colaborării voastre! Recomandările sunt cel mai bun mod de a vinde!
  • arăţi disponibilitate în a te adapta oricăror cerinţe ale clientului şi în a discuta cu el într-un mod prietenos, construind o relaţie bazată pe încredere reciprocă!
  • livrezi produsele şi/sau execuţi serviciile rapid, la timp şi la calitatea promisă iniţial! Seriozitatea face diferenţa!
Astfel de aspecte sunt foarte importante şi, chiar dacă ar trebui să caracterizeze orice parteneriat de afaceri, se pare că mediul de afaceri românesc încă mai are multe de învăţat, motiv pentru care aceste lucruri pot constitui avantaje competitive care îţi pot asigura, pe termen lung, o poziţie de frunte, consolidată în domeniu,  un renume impecabil şi o clientelă fidelă, care te va recomanda mai departe!
 
Aşadar, indiferent de ce parte a baricadei te situezi, este imperios să fii conştient de avantajele tale competitive, să le exploatezi cum se cuvine şi să fii întotdeauna serios în ceea ce faci! Promisiunile făcute şi deadline-urile stabilite trebuie respectate, orice ar fi!
 
Mult succes!
 
Sursă foto: Shutterstock

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Monday: Back to Work – 9 obstacole între tine și…
Monday - Back to Work: Cum organizezi petrecerea…