BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Horia Szabo, Marketing Manager Conacul Archia: Networking-ul este una dintre pasiunile mele

Într-un secol al vitezei în care toată lumea se grăbeşte, Conacul Archia reprezintă o oază de linişte unde timpul pare a se opri, pentru a face loc lucrurilor mărunte, însă atât de importante. Îndrăgostit de viaţă şi de minunile naturii, Horia Szabo, unul dintre cei trei membri ai familiei care deţine conacul, povesteşte cu un entuziasm debordant despre locul de poveste unde îşi petrece majoritatea timpului, despre ceea ce contează pentru el şi despre modul în care alege să se bucure de fiecare moment pe care îl trăieşte.

Anca Tănase [JoelleMagazine.Ro]: Bună, Horia. În primul rând, îţi mulţumesc mult pentru timpul acordat. Este o reală plăcere pentru mine de fiecare dată când am şansa de a discuta cu oameni atât de pasionaţi de ceea ce fac, aşa cum eşti tu. Povesteşte-mi puţin despre colţul de Rai numit Conacul Archia pe care l-ai creat alături de familie, pentru că suntem privilegiaţi să avem un astfel de loc în ţară, motiv pentru care consider că toată lumea ar trebui să îl cunoască. Cum a început totul, a cui a fost ideea iniţială de a dezvolta un proiect atât de frumos şi de ce sloganul vostru este “Conacul Archia – The fusion between two centuries” (Conacul Archia, îmbinarea perfectă a două secole)?

Horia Szabo [Conacul Archia]:  Povestea conacului pot spune că a început în anul 1994 când tatăl meu a achiziţionat prima parcelă de pământ aici, lângă satul Archia. Pe atunci nu aveam nicio intenţie să construim ceva anume sau să facem ceva cu acest loc! Însă, cu timpul, ne-am îndrăgostit toţi trei, fiecare în felul lui, de acest loc şi uşor, uşor ne-am apucat de treabă! În anul 1998, părinţii mei au construit „Vila de peste râu”, o casă superbă, nu foarte mare, dar cu personalitate, care acum este şi locuinţa mea. (zâmbeşte) Tot în anul 1998 am primit de la un partener de afaceri un cal pe nume Larava. Acest căluţ minunat a stârnit pasiunea tatălui meu pentru aceste animale minunate, aşa că, în anul 2004, am hotărât să construim grajdurile conacului. Într-un final, în anul 2006, după multe discuţii în familie pe tema „Ce lipseşte acestui loc?”, părinţii mei au decis că trebuie construită o mică pensiune de 10 camere! Ca orice proiect care începe cu un plan şi se termină cu altul, pensiunea noastră de 10 camere s-a transformat într-un conac de 15 camere tematice la finalul anului 2008! (zâmbeşte) Cam aşa a început totul!

“The fusion between two centuries” reprezintă, de fapt, versatilitatea locului nostru unde se poate îmbina tehnologia prezentului cu activităţile şi valorile perioadei interbelice. (zâmbeşte) Chiar dacă nu avem tradiţia şi istoria unui conac vechi, nouă ne place să considerăm ca istoria acestui loc se creează sub ochii noştri şi că fiecare secundă care trece se adaugă la acele amintiri pe care o să le putem povesti, la un moment dat, oaspeţilor şi generaţiilor ce urmează după noi. (zâmbeşte)

 

Anca Tănase: Practic, pentru Conacul Archia, care este o construcţie destul de nouă dar care a fascinat deja atât de multă lume ce i-a trecut pragul, istoria se scrie sub ochii noştri. Spune-mi, te rog, care sunt aspectele care vă fac să vă diferenţiaţi faţă de alte locaţii din România şi care ar fi principalele obiective turistice demne de vizitat în apropierea Conacului?

Horia Szabo: Un lucru despre care eu cred că ne diferenţiază este faptul că suntem o combinaţie între două secole! La ce mă refer cînd spun asta? De exemplu, Conacul este amplasat la 5 minute de mers cu maşina (pe o şosea asfaltată) de centrul oraşului Deva (nu foarte aglomerat, dar cu activităţi zilnice şi agitate ca ale oricărui oraş din România) şi totuşi acest lucru nu influenţează deloc liniştea molipsitoare de pe domeniul conacului! Un al doilea exemplu pe care ţi-l pot da ar fi faptul că internetul wireless acoperă aproape tot domeniul pentru cei care doresc să stea tot timpul conectaţi, dar, în acelaşi timp, pentru cei care doresc să se deconecteze complet, aceştia pot accesa unele dintre activităţile noastre de relaxare completă: echitaţie în manej sau pe domeniu, plimbări cu bicicletele pe traseele pe care le avem, plimbări prin natură sau pur şi simplu să se relaxeze în livadă. (zâmbeşte)

Un alt aspect despre care vreau să vorbesc este densitatea mare de obiective turistice din judeţul Hunedoara! Eu, personal, mă simt un norocos! Dacă simt într-o zi nevoia să mă deconectez complet, pot merge 40 de km şi ajung la Mânăstirea Prislop, dacă doresc să mă încarc cu energie, pot merge 60 de km şi ajung la Sarmizegetusa Regia, dacă îmi doresc să fiu mai activ, pot merge 100 de km şi pot să încep un traseu în munţii Retezat (spre lacul Bucura), dacă vreau să mă întorc în perioada medievală, merg 18 km până la Castelul Huniazilor şi dacă vreau să aflu adevărul despre Roşia Montană, pot merge 80 de km si îl pot afla direct de la localnici şi pot chiar să cobor în mină. (zîmbeşte) Acestea sunt doar o parte dintre frumuseţile pe care judeţul Hunedoara le are! O promisiune pe care o fac deseori oaspeţilor noştri este aceea că, dacă revin, îi voi plimba 5 zile prin judeţ fără să le arăt de 2 ori aceleaşi obiective turistice!

Anca Tănase: Cu toate că aş putea spune că am înţeles deja o bună parte din ceea ce faci tu pentru promovarea cu succes a Conacului Archia, mi-ar plăcea să aflu de la tine cum arată o zi din viaţa ta acolo unde, aşa cum bine spui adesea şi în postările tale din Social Media, timpul pare că se opreşte în loc şi trăieşti #slowlife.

Horia Szabo: Woooow! O zi din viaţa mea? (zâmbeşte) Eu sunt o persoană careia îi place să se trezească foarte de dimineaţă... la 06:30 sunt în picioare. Fac acest lucru din mai multe motive: pentru că nu vreau să ratez în nicio dimineaţă răsăritul soarelui (pe care o să-l vedeţi deseori şi în postările mele - zâmbeşte) şi, de asemenea, pentru că îmi doresc să am minim 20 – 30 de minute în care să fiu doar eu cu gândurile mele! (zâmbeşte) La ora 08:00 merg la sală (una dintre pasiunile mele), iar după, o mare parte a zilei mele o petrec cu oaspeţii care ne calcă pragul, cu mirii alături de care organizăm evenimente minunate pe timpul verii şi de mulţi prieteni care ne vizitează! De obicei, în a doua parte a zilei, mai ales pe timpul verii, merg pe câmp cu Bursa (caluţul meu preferat) sau mai stau la piscină. (zâmbeşte)

 

Anca Tănase: Ospitalitatea care vă caracterizează a devenit, încet-încet, renumită în România, motiv pentru care oamenii se simt la Conac chiar mai bine ca acasă. Dincolo de tool-urile de promovare pe care le folosiţi, cred că este limpede pentru cei care vă vizitează că sunteţi practic făcuţi pentru acest business, deşi bănuiesc că nu totul a decurs lin de la început şi, ca orice evoluţie, a necesitat timp pentru ca voi să ajungeţi unde sunteţi astăzi. Care sunt cele mai mari provocări cărora a trebuit să le faci față de-a lungul timpului și care sunt lecțiile de business pe care le-ai învățat în acești ani de când familia ta a ales calea antreprenoriatului?

Horia Szabo: Familia mea a ales calea antreprenoriatului prin anul 1994 când a început cu fabrici de confecţii. Am avut, la un moment dat, şi 1200 de angajaţi. Au fost alte vremuri. Ospitalitatea este cu totul şi cu totul altceva! Când am început, în 2008, nu aveam nicio idee despre ce este vorba! Cred că cel mai important lucru pe care l-am învăţat în aproape 7 ani de zile este să nu spunem niciodată NU! (zâmbeşte) Facem tot posibilul, chiar dacă mai şi greşim din când în când, să mulţumim oaspeţii care ne trec pragul, indiferent de serviciile pe care le accesează. Un alt lucru pe care l-am învăţat este că, în ospitalitate, comunicarea în echipă este crucială! Atâta timp cât există o comunicare bună, lucrurile devin mult mai simple. (zâmbeşte)

 

Anca Tănase: Mergi adesea prin întreaga ţară pentru a promova Conacul Archia şi ceea ce faceţi zi de zi acolo. Care este, din punctul tău de vedere, importanța networkingului pentru antreprenori?

Horia Szabo: Aşa este, umblu foarte mult promovând Conacul prin ţară, însă partea cea mai avantajoasă a acestui tip de business este că ai ocazia să faci networking zilnic! Zeci, sute de oameni pe care îi cunoşti de-a lungul timpului sunt, de fapt, cei mai buni promoteri pe care îi avem! (zâmbeşte) Am învăţat cu greu acest lucru, dar am făcut-o! Din propria experienţă pot spune că, într-un an la conac, am cunoscut şi mi-au rămas buni prieteni mai mulţi oameni decât în 6 ani de facultate la Bucureşti! (zâmbeşte)

 

Anca Tănase: Pe lângă viaţa la Conac, care sunt celelalte pasiuni ale tale?

Horia Szabo: Una dintre pasiunile mele am menţionat-o şi mai devreme, este vorba despre fitness, îmi place foarte mult să călăresc, să citesc (mai mult cărţi de dezvoltare personală) şi să vizitez locuri noi (în această perioadă îmi doresc foarte mult să vizitez America)! Pot spune că şi networking-ul este o pasiune? Daca se încadrează, atunci şi aceasta este una dintre pasiunile mele. (zâmbeşte)

 

Anca Tănase: Mi se pare minunat faptul că la voi se poate face şi echitaţie, însă ceea ce vreau să te întreb este cum de s-a întâmplat ca tocmai Bursa să devină vedeta Conacului dintre cei 12 cai pe care îi aveţi?

Horia Szabo: Bursa este un semigreu românesc care transmite prin imaginea, privirea şi calmul ei doar energie pozitivă. Chiar acum două săptămâni am avut o postare în care spuneam cum a reuşit acest căluţ minunat să mă scoată din starea mai „puţin” bună pe care o aveam! Cred că asta simt toţi oamenii care o întalnesc pe Bursa!

Anca Tănase: Ştiu că atunci când te-am întrebat care dintre camere este mai frumoasă, mi-ai spus că fiecare este frumoasă în felul ei, însă ai putea numi locul tău preferat din Conac sau din împrejurimile acestuia? Şi dacă da, de ce ai ales tocmai acel loc?

Horia Szabo: Este adevărat că eu nu mă pot decide la o anumită cameră. Din ce observăm noi prin conac, Camera „Maci” este cea mai cerută şi lăudată dintre toate. Noi o mai alintăm spunându-i „Camera Vedetă”! Locul meu preferat din conac este salonaşul de la etajul 2! Seara, îmi place câteodată să mă tolănesc pe divanul din acest salonaş. (zâmbeşte) Pe domeniu, locul meu preferat este livada de meri. Mă imaginez, ca într-un film, urcând printre pomi, iar dacă sunt călare este şi mai frumos. (zâmbeşte)

 

Anca Tănase: Tu eşti cel care se asigură că vacanţa oamenilor care vă vizitează este perfectă. Povesteşte-mi puţin, te rog, despre locurile tale preferate din judeţ.

Horia Szabo: Aşa este, eu mă ocup de excursiile oamenilor în judeţul Hunedoara! (zâmbeşte) Am început, acum 2 ani de zile, cu mici ieşiri în Ţara Haţegului, iar acum am ajuns şi la excursii cu câte 40 de oameni, organizate cu ghid, transport şi masă de prânz inclusă. (zâmbeşte) Mergem peste tot prin judeţ, iar excursiile pe care le propun anul acesta sunt următoarele: „70 de milioane de ani de istorie în Ţara Haţegului”, „Expediţie la Lacul Bucura”, „Off – Road în Ţinutul Pădurenilor” (Aceasta din urmă este pentru cei mai îndrăzneţi. Mergem cu jeep-urile doar pe câmpuri, prin tuneluri şi păduri, ca să ajungem la două sate părăsite. Este o experienţă de neuitat.), „Întoarcerea la rădăcinile poporului român – Sarmizegetusa Regia” şi, evident, pentru doritori, mergem şi la Roşia Montana. (zâmbeşte) Pentru restul obiectivelor, cum ar fi Castelul Huniazilor sau Mânăstirea Prislop, oferim posibilitatea de a accesa serviciile unui ghid profesionist. Am lucrat foarte mult la organizarea acestor excursii, chiar dacă nu este 100% domeniul nostru de activitate, din simplul fapt că ne dorim ca oaspeţii noştri să profite la maximum de timpul petrecut pe aceste meleaguri minunate şi, în acelaşi timp, să cunoască cât mai multe lucruri despre istoria noastră! (zâmbeşte)

 

Anca Tănase: Care sunt trăsăturile pe care le apreciezi cel mai mult la o femeie?

Horia Szabo: Primul lucru pe care îl observ întotdeauna sunt ochii, dacă vorbim despre trăsături fizice. Următorul la care sunt atent este bunătatea sufletului. (zâmbeşte)

 

Anca Tănase: La cei 27 de ani pe care îi ai şi cu un job care reprezintă practic o adevărată pasiune pentru tine, consideri că ai reuşit să găseşti un echilibru între viaţa profesională şi cea personală?

Horia Szabo: Eu cred că da! Am foarte mare noroc cu părinţii mei care mă susţin zilnic pe toate planurile, aşa că, dacă am nevoie vreodată să-mi iau câteva zile libere şi să mă ocup de viaţa mea personală, o pot face. (zâmbeşte) Acesta este, poate, unul dintre avantajele unui business de familie.

 

Anca Tănase: Ce este cel mai important pentru tine în viaţă?

Horia Szabo: Prietenii! Întodeauna mi-a facut plăcere să fiu înconjurat de cât mai multe persoane, sa învăţ de la cei din jur, să-i cunosc şi să împărtăşim împreună experienţe de neuitat!

 

Anca Tănase: Îți mulțumesc frumos pentru timpul acordat, Horia!

Horia Szabo: Şi eu îţi mulţumesc pentru interviu şi vă invit pe toţi să ne cunoaştem la Conacul Archia!

 

Quick quiz:


Nume: Horia George Szabo

Prietenii îmi spun Horia/ Horică. 

Un film pe care-l recomand oricui cu drag ar fi Coach Carte cu Samuel L. Jackson.

Două locuri unde îmi doresc să ajung şi pe care nu am avut încă ocazia să le vizitez ar fi: New York si Los Angeles.

Mi-aş dori foarte mult ca în 2015 să ajung la New York!  

În prezent citesc cartea Jab, Jab, Jab, Right Hook – Gary Vaynerchuk.

Mare sau munte? Aş prefera să trăiesc pe o plajă şi, la 100 de km, să am un munte unde mă pot da cu placa. (zâmbeşte)

În viață, cel mai mult mă motivează lucrurile care mă ajută să mă dezvolt şi să mă formez pe mine ca om!  

 

Puteți urmări activitatea lui Horia Szabo pe site-ul ConaculArchia.Ro, precum și pe pagina de Facebook Conacul Archia şi pe contul lui de Facebook Horia George Szabo.

Un interviu de Anca Tănase. Orice utilizare a conţinutului acestui interviu presupune citarea sursei şi necesită obţinerea acordului prealabil, în scris, al JoelleMagazine.Ro. Toate drepturile rezervate © JoelleMagazine.

Foto: Arhiva personală Horia Szabo.

 

Click on "ARTICOLUL CONTINUĂ. CITEȘTE MAI DEPARTE!" for the English version of the article.  

Apasă pe "ARTICOLUL CONTINUĂ. CITEȘTE MAI DEPARTE!"  pentru versiunea în limba engleză a articolului.  
 

The English version: Horia Szabo, Marketing Manager Conacul Archia: Networking is one of my passions 

In a century of speed in which everybody is on the run, Conacul Archia (Archia Mansion, near Deva, in Romania) is a great oasis where time seems to stop in order to allow us to enjoy the little, but important things. In love with life and the nature's wonders, Horia Szabo, one of the three members of the family that owns the mansion, enthusiastically tells about the fairytale place where he spends most of his time, about what matters the most to him and about how he enjoys every minute he lives. 

Anca Tănase [JoelleMagazine.Ro]: Hello, Horia. First of all, thank you very much for your time. It's a real pleasure to me every time I get to talk to people who are so passionate of what they do, as you are. Tell me some things about the beautiful place called Conacul Archia (Archia Mansion) which you created together with your family, because I believe we're priviledged to have a place like this here, in Romania and not know about it. How did it all started, whose idea was at first and why your slogan is “Conacul Archia – The fusion between two centuries”?

Horia Szabo [Archia Mansion]: The mansion's story started in 1994 when my father bought the first piece of land here, near Archia village. Back then, we had no intention of building something on that particular piece of land. Nevertheless, over the years, we all fell in love with this place and we started working. In 1998, my parents have built „The villa across the river”, a wonderful house, not very big but with its signature which is now my house. (he smiles) In the same year, we received a horse called Larava from a business partner, a horse my father loved so in 2004 we've decided to build the mansion's stalls. It was in 2006 that, after many conversations regarding "What's missing here?", my parents have decided to build a little bed and breakfast with ten rooms. As any other project which starts with a plan and ends with another, our ten rooms bed and breakfast became the 15-rooms mansion in 2008. And this is how it all started!

“The fusion between two centuries” means, in fact, the versatility of this place which combines the present technologies with the activities and values of the interwar era. (he smiles) Even though we don't have the tradition and history of an old mansion, we like to believe that the history of this place is created now and that each passing second is part of those memories which we'll tell about to future generations. (he smiles)

 

Anca Tănase: Basically, for Archia Mansion, which is a new building but has already fascinated so many people who came by, the history is being written right now. Please tell me which are the aspects that make you different and which are the main places worth visiting around the mansion?

Horia Szabo: One thing which I believe makes us different is the fact that we combine two centuries! What do I mean? The mansion is just a 5-minutes ride by car from the center of Deva city (not very crowded, but rather hectic) and still its relaxed mood doesn't change. Another example is the fact that we have wireless all around the manor for those who enjoy staying connected, whereas those who want to enjoy the place can ride the horses we have, ride the bike on the tracks we have or simply enjoy the orchard. (he smiles)

The beautiful sights around are also worth of tourists' attention. I, for example, feel lucky! If I want to meditate, I can go to Prislop Monastery, just 40 kilometers away by car. If I want to feel energized, I can go to Sarmizegetusa Regia, just 60 kilometers away by car. If I feel active, I can walk in the Retezat mountains (towards Bucura Lake), after riding the car for 100 kilometers. If I want to feel the medieval mood around, I can go to Huniazilor Castle, just 18 kilometers away by car or, if I want to find out the truth about Rosia Montana, I can find it from the people living there, just 80 kilometers away by car and I can also go down into the mine. 

 

Anca Tănase: Although I've already understood a great part of what you do in order to successfully promote the Archia Mansion, I would love to find out from you how a day of your life at the mansion looks like, since, as you often say on Social Media, you live the #slowlife there.

Horia Szabo: Woooow! A day of my life? (he smiles) I am a morning person, I wake up at 6:30 a.m. every day. I have various reasons for doing so: firstly, I don't want to miss the sunrise (which you will often see on Facebook - he smiles) and also because I want to enjoy at least 20-30 minutes by myself, meditating. (he smiles) At 8:00 a.m. I go to the gym (one of my passions) and afterwards O spent a great amount of the day with our guests, which the bride and groom-to-be or with many of the friends who come and visit us. In the afternoon I usually go out riding Burse, my favourite horse or I enjoy a great time at the pool. 

 

Anca Tănase: Your hospitality became famous and your guests usually feel at home at the mansion. Beyond the promoting tools, you're made-to-mesure for this business. But which were the challenges you were faced with until now, since your family has chosen the entrepreneurship path?

Horia Szabo: My family has chosen the entrepreneurship path in 1994 when they had garment factories. We used to have around 1200 employees. Those were different times. The hospitality is something else. When we first started, back in 2008, we had no idea of what was all about. The essential thing I've learned is never say NO! (he smiles) We do our best, even though we sometime fail, to make our guests feel special, no matter the services they choose. Another important thing is that communication is crucial. As long as the communication is good, things become more simple. (he smiles) 

 

Anca Tănase: You often go around the country to promote the Archia Mansion. How important do you believe networking is to entrepreneurs? 

Horia Szabo: It's true, I promote the mansion around the country but the networking I get to do every day is the best asset I have. Thousands of people you get to know over the years are actually our best promoters! (he smiles) I learned this lesson over time but I did! I can confess the fact that, at the mansion I built more friendships that I did in 6 years spent at the university in Bucharest. 

 

Anca TănaseWhich are your other passions, besides life at the mansion?

Horia Szabo: As I said before, fitness is one of my passions, I love riding, reading (especially personal development books) and visiting new places (for the moment I want to visit America so bad)! I can say that networking is a passion? If it fits, then yes, networking is one of my passions. (he smiles) 

 

Anca Tănase: You also offer riding, but why the horse Bursa became the star of the mansion out of those 12 horses you have? 

Horia Szabo: Bursa is a Romanian horse who only sends positive vibes through her image, look and calm. I've just posted two weeks ago about the fact that she succeeded in making me forget the bad mood I was in. I believe everyone who meets Bursa feels this way. 

 

Anca Tănase: When I've asked you which one of the rooms is the most beautiful, you told me that each of the rooms is special in its own way, but could you name one of your favourite places in or around the mansion? If yes, why did you pick up that particular place? 

Horia Szabo: It's true that I can't decide to one room, although we've noticed that the the Poppies Room is the Star Room, as we like to pamper it. My favourite place is the little salon on the second floor. In the evening, I love going there to relax on the couch there. (he smiles) On the manor, my favourite place is the apples orchard. I imagine myself just like in a movie and if I'm riding it's even better.

 

Anca Tănase: You're the one making sure that people's holidays are perfect. But please tell me about your favourite places around there. 

Horia Szabo: It's true I'm the one making sure that people's holiday in Hunedoara County are perfect. (he smiles) I've started step by step and I now do trips with forty people, lunch, guide and transport included. We're going everywhere in the country such as: "70 millions years of history in Haţegului Country", "Trip to Bucura Lake", "Off-Road around the Ţinutul Pădurenilor", "Back to the Romanian roots - Sarmizegetusa Regina" and, of course, Roşia Montana, Huniazilor Castle or Prislop Monastery. I want our guests to enjoy the places around and to also find out more about the our history! (he smiles)

 

Anca Tănase: What do you appreciate the most in a woman?

Horia Szabo: Her eyes are the first thing I see, if we talk about physique. The nest is her kindness. (he smiles)

 

Anca Tănase: At 27 and with a job you're really passionate about, did you managed in finding a balance between your personal and professional life?

Horia Szabo: I believe I did! I'm very lucky with my parents who constantly support me so if I ever need some days off and handle my private life, I can. (he smiles) This is, maybe, one of the best perks of a family business.

 

Anca Tănase: What matters the most to you in life?

Horia Szabo: My friends! I've always enjoyed being surrounded with as many people as possible, learning from them, getting to know them and sharing unforgettable experiences! 

 

Anca Tănase: Thank you for your time, Horia!

Horia Szabo: Thank you for the interview and I invite you to Archia Mansion to get to know each other!

 

Quick quiz:


Name: Horia George Szabo

Friends call me Horia/ Horică. 

A movie I would highly recommend others would be Coach Carte with Samuel L. Jackson.

Two places where I want to go but didn't got the chance to visit yet would be New York and Los Angeles.

In 2015, I would love to go to New York City.

I now read the book  Jab, Jab, Jab, Right Hook – Gary Vaynerchuk.

Sea or the mountains? I would love living on a beach and have a mountain 100 kilometers away in order to practice snowboarding.

The things which help me develop as a human are what motivates me in life.

 

You can follow Horia Szabo's activity on ConaculArchia.Ro website, on The Official Facebook page Conacul Archia and on his personal Facebook profile Horia George Szabo.

 

An interview by Anca Tănase. You acknowledge that JoelleMagazine.ro is the sole owner of all content. All rights reserved © JoelleMagazine.Ro 2015.   

Photo: Personal archive Horia Szabo.

1 /
    Horia Szabo, Conacul Archia, Marketing Manager, viaţa la conac, echitaţie, riding a horse in Romania, Deva, Hunedoara, Romanian tourism, Mânăstirea Prislop, Roşia Montana, mountains, horses, Castelul Huniazilor, Huniazilor Castle, Sarmizegetusa Regia Horia Szabo, Conacul Archia, Marketing Manager, viaţa la conac, echitaţie, riding a horse in Romania, Deva, Hunedoara, Romanian tourism, Mânăstirea Prislop, Roşia Montana, mountains, horses, Castelul Huniazilor, Huniazilor Castle, Sarmizegetusa Regia Horia Szabo, Conacul Archia, Marketing Manager, viaţa la conac, echitaţie, riding a horse in Romania, Deva, Hunedoara, Romanian tourism, Mânăstirea Prislop, Roşia Montana, mountains, horses, Castelul Huniazilor, Huniazilor Castle, Sarmizegetusa Regia Horia Szabo, Conacul Archia, Marketing Manager, viaţa la conac, echitaţie, riding a horse in Romania, Deva, Hunedoara, Romanian tourism, Mânăstirea Prislop, Roşia Montana, mountains, horses, Castelul Huniazilor, Huniazilor Castle, Sarmizegetusa Regia

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Alexandru Drăgan, SARTO bespoke: Pentru un look…
Daniel Putineanu, hairstylist Salon Manifest: Cel…