BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

8 trucuri simple prin care faci o casă mică să pară mai mare

Pe măsură ce populația planetei crește, devine tot mai dificil să găsim case și apartamente spațioase, cu camere mari și înalte. Și, dacă le găsim, prețurile sunt pe măsură, fiind, de obicei, extrem de piperate.

Dacă locuiești într-o casă sau într-un apartament cu camere mici, nu-ți face griji. Ai la îndemână câteva trucuri simple pentru a transforma aspectul acestora, făcându-le să pară mult mai spațioase.

Singura problemă intervine atunci când locuiești cu chirie – dacă te poți înțelege cu proprietarul să faci mici modificări, te vei simți mult mai bine, chiar dacă locul nu-ți aparține.

1. Pune sursele de lumină sus.

Lămpile sunt practice și aspectuoase, însă ocupă destul de mult spațiu. Iar mobila modernă este suficient de voluminoasă, încât să nu îți mai rămână loc și pentru ele.

Folosește surse de lumină ce se pot atașa tavanului, precum lămpi și aplice suspendate – vei elibera locul de pe podea și va pare că lumina plutește, difuzându-se pe toată suprafața încăperii.

2. Așază jumătate din covor sub pat.

Poate suna ciudat, dar acest truc transformă aspectul camerei în totalitate și îți economisește foarte mult spațiu. Este un trend ce capătă amploare tot mai mult în ultima vreme, însă a pornit mai ales datorită laturii practice.

Nu-ți fie teamă să te joci cu diverse forme și culori de covoare – totul este să nu aibă un imprimeu extrem de încărcat (micșorează camera), să nu aibă prea multe culori închise, iar paleta coloristică să fie în armonie cu restul nuanțelor din încăpere.

3. Agață pe pereți piesele de artă.

Poți avea tablouri, vaze, sculpturi, desene, gravuri, statuete, bibelouri. Cu tablourile e simplu – alegi unul mai mare, o treime din dimensiunea saltelei, și îl agăți deasupra patului. Va crea un efect extraordinar în cameră. Sau poți crea un peisaj din mai multe tablouri mai mici, din aceeași familie.

În cazul celorlalte obiecte de artă, poți apela la polițe suspendate. Vei munci puțin cu bormașina, dar le poți așeza pe toate pe pereți, economisind spațiul de pe podea sau de pe piesele de mobilier.

Ai griă, însă, să nu fie prea multe prea multe obiecte într-un singur loc – aspectul încărcat micșorează, de asemenea, camera. Rezumă-te la două, trei obiecte într-o singură cameră, plasate în diferite zone ale încăperii.

4. Joacă-te cu texturile.

Nu-ți fie teamă să experimentezi – alege un covor pufos, perne cu franjuri sau ciucuri, o pătură haioasă – poți încerca multiple texturi în aceeași încăpere. Vei schimba aspectul camerei și o vei face să pară mai mare.

Ai grijă, totuși, să nu fie închise la culoare și să se potrivească din punct de vedere al paletei de nuanțe cu restul elementelor din cameră.

5. Folosește culori cât mai deschise și ferestre cât mai mari.

Este un fapt știut – culorile deschise și albul măresc. Apelează la nuanțe pastelate, sunt plăcute, odihnitoare și la modă. Te poți juca, îmbinând albul cu bleu, roz pastel, vernil, galben pai. Totul este să plasezi nuanțele în locuri potrivite. Ideal este ca podeaua să aibă aceeași nuanță cu pereții sau mobila, creând o iluzie optică de dimensiune mare.

Ferestrele mari sunt extrem de importante – aduc lumină în cameră, făcând-o să arate spațioasă. În același timp, apelează la perdele și draperii cât mai diafane, ușoare și deschise, poate semi-transparente.

6. Așază un scaun la capătul patului.

Sună, de asemenea, ciudat, dar transformă întregul aspect al încăperii și face patul să pară mai mare decât este. În plus, poți profita de latura sa practică, atunci când vii acasă și nu ai unde să-ți lași hainele.

Poți așeza un scaun simplu, cu tapiserie, sau un fotoliu, un divan, un taburet – totul ține de imaginația ta.

7. Păstrează curățenia.

Este un fapt deja cunoscut, dezordinea face camera să pară mică, înghesuită și murdară. Ține totul în ordine și curățenie, organizează-ți lucrurile în cutii, în dulapuri și pe rafturi și păstrează cât mai puține afară – eventual doar ceea ce utilizezi zilnic și obiectele de decor.

8. Folosește plante.

Florile sunt superbe într-o casă. O transformă, o fac să arate mai veselă, mai luminoasă și proaspătă mereu. Alege flori în ghivece, pe care le poți așeza pe rafturi sau suspenda de tavan, dar și flori în vaze, cu care poți face același lucru.

Nu trebuie să cheltui sume exorbitante pentru a-ți face locuința să arate frumos, chiar și când ai la îndemână doar o suprafață mică. Cu mici trucuri și multă imaginație, o poți transforma total, simțindu-te uimitor în propriul cămin care te nemulțumea până de curând.

Foto: pinterest.com, pexels.com

1 /
    decostyle, decor, idei decor, idei inedite, casă și grădină, camere spațioase, renovare decostyle, decor, idei decor, idei inedite, casă și grădină, camere spațioase, renovare decostyle, decor, idei decor, idei inedite, casă și grădină, camere spațioase, renovare decostyle, decor, idei decor, idei inedite, casă și grădină, camere spațioase, renovare decostyle, decor, idei decor, idei inedite, casă și grădină, camere spațioase, renovare decostyle, decor, idei decor, idei inedite, casă și grădină, camere spațioase, renovare decostyle, decor, idei decor, idei inedite, casă și grădină, camere spațioase, renovare decostyle, decor, idei decor, idei inedite, casă și grădină, camere spațioase, renovare decostyle, decor, idei decor, idei inedite, casă și grădină, camere spațioase, renovare

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Creative Tuesday: 7 povești animate cu emoție și…
Creative Tuesday: 8 lecții importante de viață pe…