BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Creative Tuesday: 8 lecții importante de viață pe care le-am învățat din serialul Friends

Cu toții am râs, am plâns, am iubit și am suferit alături de Monica (Courteney Cox), Chandler (Matthew Perry), Rachel (Jennifer Aniston), Ross (David Schwimmer), Phoebe (Lisa Kudrow) și Joey (Matt LeBlanc), aceștia devenind practic parte din viața noastră.

Recunosc faptul că am fost pregătită să vizionez serialul Friends destul de recent, la vârsta de 30 de ani. Văzusem unele crâmpeie, mi se părea că are momente amuzante, dar, pentru că nu-i oferisem o șansă reală, la fel ca-n viață, nu știam cât de plăcut mă va surprinde. Și nici nu am aflat asta până când nu am văzut toate episoadele, în ordine. Ei bine... cine credeți că este astăzi unul dintre cei mai mari fani Friends? Am început chiar să-i înțeleg și să-i urmez pe cei care menționau înainte că se uită, în mod aleatoriu, la diverse episoade care le-au rămas în suflet.

În plus, deunăzi văzusem o fotografie pe grupul fanilor Friends în care se aminteau, în ton cu această perioadă a sărbătorilor de iarnă, episoadele fiecăruia dintre cele zece sezoane în care apar elemente de Crăciun și, în unele cazuri, de Ziua Recunoștinței, în sezoanele în care Crăciunul nu a avut un episod dedicat. Acestea sunt: episodul 9 (sezonul 2), episodul 10 (sezoanele 3, 4, 5, 6, 7 și 9) și episodul 11 (sezonul 8).

Fiecare dintre noi se regăsește, cumva, în povestea unuia sau a mai multor personaje din acest serial iubit de întreaga planetă.

Are aproape 20 de milioane de fani pe Facebook, dar cu siguranță numărul celor care au trăit fiecare emoție alături de Monica, Chandler, Rachel, Ross, Phoebe și Joey este mult mai mare, având în vedere faptul că primul episod a fost difuzat în urmă cu 26 de ani, când rețelele sociale nu făceau încă parte din viața noastră.

1. Iubește sincer, ca Ross

Probabil că, dacă toată lumea ar putea iubi așa cum o face Ross Geller, viața ni s-ar părea tuturor mult mai frumoasă. Reprezintă tipologia bărbatului inteligent care, rănit în dragoste, nu renunță totuși să viseze la o poveste de iubire doar a lui. Se îndrăgostește și face tot felul de giumbușlucuri în încercarea de a cuceri femeile, însă, indiferent de răspunsul primit, el își păstrează întotdeauna iubirea și speranța în suflet. 

2. Râzi cu poftă, ca Chandler

Este de notorirtate faptul că Chandler este unul dintre preferații celor care au urmărit serialul, pentru simțul umorului foarte dezvoltat dar, mai ales, pentru abilitatea de a fi autoironic. Viața pare adesea, pentru Chandler, un rollercoaster din care nu mai poate coborî, iar relațiile lui sentimentale sunt puține și fără însemnătate până când descoperă faptul că, de fapt, ceea ce își dorea cu adevărat s-a aflat întotdeauna în fața lui.

3. Gătește cu stil și fii o gazdă de excepție, ca Monica

E drept că am reținut acest lucru din serial, însă recunosc că practica încă îmi dă bătăi de cap. Totuși, dacă am reuși să ajungem la performanța de a găti cu plăcere și cu stil, așa cum o face Monica, care, e drept, este bucătar, probabil că mesele noastre în familie și alături de cei dragi, atunci când acestea vor redeveni parte din rutina noastră în momentele importante, vor fi copioase și mult mai apreciate.

4. Îmbracă-te cu gust și schimbă-ți viața, ca Rachel

Pasionată de tot ce e frumos și elegant, Rachel se transformă pe parcursul serialului și devine, din "fata lui tata", care credea că banii de pe card există, pur și simplu, neștiind de unde, o femeie de afaceri de succes. Această transformare spectaculoasă vine la pachet cu tot felul de emoții atât de frumos surprinse în fiecare episod încât, dacă nu ați văzut deja serialul, vă recomand cu încredere să o faceți.

5. Flirtează inteligent, ca Joey

Joey ne învață cum să ne facem plăcuți sexului opus și, dacă suntem atenți, putem învăța o lecție prețioasă din viața lui, dincolo de superficialitatea cu care tratează orice relație și de modul libertin de a aborda fiecare zi și fiecare femeie. Ca orice artist, Joey trăiește de la zi la zi cu speranța că mâine va sosi, în sfârșit, momentul lui de glorie. Pe parcurs, se ilustrează inclusiv faptul că astfel de bărbați nu sunt feriți de săgeata lui Cupidon, iar acest lucru devine foarte bulversant pentru ei, pentru că au fost obișnuiți cu totul altfel.

6. Trăiește fiecare zi de parcă ar fi o minune, ca Phoebe

E imposibil să te fi uitat la Friends și să nu fi fost măcar o dată pe aceeași lungime de undă cu Phoebe.
Stilul ei boem de viață își are rădăcinile într-o copilărie zbuciumată și o adolescență trăită pe străzi, astfel că Phoebe nu trăiește nicio clipă cu teama că mâine ar putea pierde totul. E obișnuită să piardă, știe că oamenii nu rămân pentru totdeauna, de aceea viața o surprinde și o contrariază în momentul când îi arată că există totuși și excepții.

7. Urmează-ți pasiunea și fă un scop din a o transforma într-o carieră, indiferent de ceea ce spun cei din jur

De exemplu, Ross este pasionat de un domeniu mai atipic față de ceilalți, paleontologia, adică știința care studiază ființele (plante și animale), precum și resturile și urmele activității organismelor care au trăit de-a lungul timplului pe planetă, din momentul apariției vieții. Are inclusiv un doctorat în acest domeniu și îi place ceea ce face, doar că prietenii lui nu prea înțeleg exact acest subiect și îl evită cât pot de mult, deși el insistă să le povestească zilnic cum a fost la serviciu. Cu toate acestea, Ross nu renunță nicio clipă la a evolua în domeniul ales, independent de părerea celorlalți.
De asemenea, Rachel reușește să transforme pasiunea ei pentru modă și pentru lumea revistelor glossy într-o carieră de care ajunge să fie mândră, Monica face din a găti o artă, Joey își vede de cariera de actor și obține succese la care cândva doar visa, Chandler are, în sfârșit, curajul de a renunța la un job care îi aducea numai frustrări și nemulțumiri, iar Phoebe nu se mulțumește niciodată cu altceva decât ceea ce îi aduce sufletului ei plăcere, adică muzica și, în speță, cântatul la chitară.

8. Învață ce înseamnă cu adevărat prietenia și păstrează în jur câțiva oameni... puțini, dar extraordinari

Poate că aceasta este cea mai importantă lecție pe care Friends ne-o subliniază în fiecare episod. Nimic nu are sens dacă ești singur.
Personajele, aparent stereotipuri, reunesc, de fapt, toate trăsăturile de comportament și trăirile pe care le întâlnim în viața de zi cu zi, printre noi. Uneori sunt triști, alteori se bucură, râd sau plâng, cad și se ridică pentru a merge mai departe, dar fac toate astea împreună.
Sunt sinceri unii cu ceilalți, sunt alături unul de celălalt oricând este nevoie, dar, mai presus de toate, se iubesc necondiționat. Acesta este, din păcate, un sentiment care nu poate fi atât de ușor replicat în societatea actuală, așa că, dacă-l aveți în viața voastră, vă puteți considera norocoși.

The Friends Reunion Special 2021

Vă recomand, dacă nu ați văzut deja serialul, să vă delectați cu el. Vă promit o porție copioasă de râs, voie bună și trăiri dintre cele mai intense. Prietenii lor devin prietenii tăi.
Lumea este în continuare fascinată de Friends și nu e de mirare că, inclusiv astăzi, fanii din întreaga lume ai serialului care a avut premiera pe 22 septembrie 1994 afirmă cu încântare că încă urmăresc zilnic episoadele care i-au fascinat și așteaptă cu nerăbdare mult promisa reuniune a celor șase actori, The Friends Reunion Special, care fusese inițial programată pentru anul 2020.
 
Ulterior, producătorii au anunțat luna aceasta faptul că vor amâna premiera mult așteptată de întreaga lume pentru anul 2021, așa că iată un motiv în plus pentru a spera la un 2021 mai bun.
 
Foto: Pagina oficială de Facebook Friends (TV Show)
 

Un articol de Anca Cernat (Tănase). YouTube: ANCA CERNAT

Orice utilizare a conţinutului acestui articol presupune citarea sursei şi necesită obţinerea acordului prealabil, în scris, al JoelleMagazine.Ro. Toate drepturile rezervate © JoelleMagazine.Ro 2020.

 

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Creative Tuesday: 7 povești animate cu emoție și…
Creative Tuesday: Povestea morții lui Chopin și…