BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Creative Tuesday: Cele mai bune cărți de citit într-o zi ploioasă

O zi ploioasă este scenariul perfect pentru a lâncezi în pat, cu o ceașcă de cafea sau ceai, și o carte bună. Chiar dacă ești la birou, poți lenevi și te poți relaxa după ce ajungi acasă.

Nimic nu se compară cu un roman SF, sau polițist, într-o zi în care tună și fulgeră afară – suspansul te va împiedica să lași cartea deoparte până termini.

Deci, fie că preferi un roman lung, care să te țină cu sufletul la gură mult timp, sau o serie de cărți horror a câte 200 de pagini, iată câteva sugestii de lectură, la care poți apela până dispar norii de pe cer:

  • „Thunderstruck și alte povestiri”, de Elizabeth McCracken

Această frumoasă colecție de povești conține tot ce ai nevoie de la o lectură într-o zi ploioasă: magie, mister, minune, suspans, și multe altele. Este perfectă pentru a fi citită lângă fereastra pe care se scurg stropii de ploaie.

  • Povestirile complete ale lui Ernest Hemingway

Nu știi niciodată cât va ține ploaia, dar colecția completă de povestiri a lui Hemingway îți va ține de urât, fie că plouă pentru 15 minute, sau întreaga noapte. Pierde-te într-una (sau 50) dintre lucrările sale clasice, de la „Tați și fii”, „Zăpezile de pe Kilimandjaro”, sau „O așteptare de-o zi”.

  • „Eden express”, de Mark Vonnegut

Memoriile lui Mark Vonnegut ce detaliază trecerea sa spre nebunie te vor impresiona profund. Sincer, onest și delicios de frenetic, „Eden Express” te va duce într-o călătorie înspre iad și înapoi, și te va face să îți pui sub semnul întrebării propria sănătate mintală – lucrul perfect pentru a fi contemplat într-o noapte furtunoasă, nu?

  • „Muzeul lucrurilor extraordinare”, de Alice Hoffman

Dragostea, misterul și magia se împletesc în această captivantă poveste de iubire despre o artistă de circ și un imigrant rus care nu pot fi despărțiți de timp, spațiu, sau chiar de intențiile sinistre ale celor din jur. Acțiunea fiind plasată în cele mai tumultoase vremuri ale New York-ului, tonul melancolic al romanului este perfect pentru o zi ploioasă.

  • „Joyland", de Stephen King

O carte al cărei punct culminant coincide cu izbucnirea unei furtuni? O zi ploioasă nu are nevoie de ceva mai bun. Vizitează țărmurile ploioase ale Carolinei de nord în acest roman polițist captivant despre crimă, mister și iubire în parcul de distracții.

  • „Serena”, de Ron Rash

Iubire, lăcomie, putere, invidie, gelozie, răzbunare – „Serena” le are pe toate. Acest roman gotic prezintă povestea personajului ce dă numele cărții, care este la fel de întunecat și înfricoșător precum furtuna. Iar mândria și obsesia ei te vor face să te întrebi cât de departe ai merge pentru ceea ce crezi că ți se cuvine.

  • „Marile speranțe”, de Charles Dickens

Anglia este un loc renumit pentru ploile sale, și nimeni nu știe asta mai bine decât Charles Dickens. De la descrierile elevate ale pădurilor cețoase din Kent, la pasajele prolixe de pe străzile cu băltoace din Londra, „Marile speranțe” va duce ziua ta ploioasă într-un alt timp și spațiu.

Deci nu trebuie să te întristezi atunci când vezi că plouă afară...ci să te bucuri – este prilejul perfect pentru o lectură, datorită căreia să uiți de tot ce te înconjoară!

Foto: pexels.com, blogdecarti.ro, moly.hu, wikipedia.org, amazon.com, goodreads.com

1 /
    cultură, lectură, romane, cărți, citit, vreme ploioasă, meteo, relaxare, hobby cultură, lectură, romane, cărți, citit, vreme ploioasă, meteo, relaxare, hobby cultură, lectură, romane, cărți, citit, vreme ploioasă, meteo, relaxare, hobby cultură, lectură, romane, cărți, citit, vreme ploioasă, meteo, relaxare, hobby cultură, lectură, romane, cărți, citit, vreme ploioasă, meteo, relaxare, hobby cultură, lectură, romane, cărți, citit, vreme ploioasă, meteo, relaxare, hobby cultură, lectură, romane, cărți, citit, vreme ploioasă, meteo, relaxare, hobby cultură, lectură, romane, cărți, citit, vreme ploioasă, meteo, relaxare, hobby

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Creative Tuesday: 7 povești animate cu emoție și…
Creative Tuesday: 8 lecții importante de viață pe…