BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Creative Tuesday: Me before you - un film cu adevărat impresionant

M-am întrebat adesea dacă voi mai avea vreodată șansa să văd un film care să mă impresioneze așa cum a făcut-o The Notebook în adolescență și iată că, la 27 de ani, am primit răspunsul. Me before you surprinde emoția unei iubiri trăite intens la 25-30 de ani și devine astfel filmul meu preferat.

Știți momentul acela când mergi la cinema având convingerea că ai ales bine filmul pe care urmează să îl vizionezi? Ei bine, dincolo de această convingere, filmul pe care l-am văzut aseară mi-a depășit orice așteptări.

Probabil că nimic nu are sens fără iubire. Zi de zi, facem totul din și pentru iubire. Iar, la un moment dat, chiar și atunci când cineva drag ne-a părăsit, pentru că iubim viața, alegem să trăim frumos, conștienți de faptul că nu există nicio limită.

"- Nu poți schimba oamenii!

 - Dar ce poți să le faci?

 - Să-i iubești."

Povestea de dragoste dintre Lou (interpretată de actrița Emilai Clarke) și Will (interpretat de actorul Sam Claflin) ne amintește faptul că iubirea este singura care ne poate reaprinde speranța în suflet, chiar și pentru câteva clipe de fericire deplină. Replica lui Will, "Să fii aici în noaptea asta e cel mai frumos lucru pe care l-ai putea face pentru mine" , ilustrează de cât de puțin avem nevoie pentru a zâmbi.

În ciuda stării lui de sănătate și a faptului că a uitat să trăiască în ultimii lui ani de viață, întâlnirea cu Lou îl schimbă pe Will, iar schimbarea este reciprocă. Astfel, el o învață să iasă din ritmul zilnic al rutinei care îi acaparase existența, să se bucure de viață și să savureze fiecare moment, așa cum el nu o mai putea face, chiar dacă își dorea din tot sufletul și își reamintește lui însuși cum e să râzi, să zâmbești și să iubești sincer.

Trăiesc împreună clipe de vis așa cum doar o iubire îți poate oferi, povestea culminând cu promisiunea ei de a-i rămâne alături atât timp cât el își va dori. Pare siropos, însă gesturile stinghere și pline de emoție ale unei iubiri proaspăt îmbobocite sunt redate cu o finețe aparte, care ajunge la sufletul telespectatorilor.

"Să te gândești întâi la tine! Să îți întinzi aripile și să zbori! Nu te subestima! Trăiește cu îndrăzneală! Trage de tine! Nu te mulțumi cu puțin! Doar trăiește bine! Doar trăiește..."

Probabil că m-a fascinat și pentru că, dincolo de povestea lor surprinsă într-un mod incredibil, filmul prezintă Parisul așa cum îl păstrez eu însămi într-un colț de suflet, însă vă recomand să pregătiți șervețele și să mergeți la cinema cu inima deschisă. Sunt convinsă că acest film îi va reaminti ceva până și celui mai cârcotaș dintre cinefili. 

Foto: Pagina oficială de Facebook a filmului Me before you.

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Creative Tuesday: 7 povești animate cu emoție și…
Creative Tuesday: 8 lecții importante de viață pe…