BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

9 motive să consumi făină de cocos

Este întotdeauna o idee bună să consumi produse din nucă de cocos – nu numai pentru gustul și mirosul absolut încântătoare, ci și pentru beneficiile asupra sănătății. Unul dintre alimentele importante în bucătărie, făina, poate fi înlocuit cu succes cu făină de cocos – datorită multiplelor beneficii pe care ți le oferă.

Făina de cocos este mult mai sănătoasă decât făina obișnuită, din grâu, și mult superioară din punct de vedere nutritiv, față de alte sortimente de făină.

Cum se obține făina de cocos

Făina de cocos nu este doar gustoasă, ci și extrem de simplu de obținut. În primă fază, miezul nucii de cocos (pulpa) este răzuit, iar laptele este extras. Acest miez este uscat în cuptor la temperatură mică, iar apoi măcinat până se transformă într-o pudră fină. Dacă dorești să ai garanția că ai o făină de calitate superioară, o poți prepara chiar tu acasă, dând pulpa de cocos uscată printr-o râșniță fină.

Principala caracteristică a făinii de cocos este gradul ridicat de absorbție – prin urmare, aceasta trebuie depozitată în recipiente etanș, care să fie ținute departe de umezeală.

9 beneficii pe care ți le aduce făina de cocos

Dacă vrei să încerci ceva nou, sau să gătești mai sănătos, înlocuind făina albă de grâu, ar fi o idee bună să iei în considerare făina de cocos:

1. Nu conține gluten

Intoleranța la gluten este o afecțiune de care suferă multe persoane, cărora le este dificil să găsească în comerț produse fără gluten. Și, chiar dacă nu suferi de această afecțiune, ți se poate întâmpla să simți că produsele din grâu te balonează. Dacă te afli în această situație, făina de cocos este produsul de care ai nevoie.

2. Sprijină activitatea colonului

Datorită conținutului ridicat de fibre alimentare din compoziție (o linguriță conține 5 grame de fibre), făina de cocos sprijină funcțiile colonului și combate constipația.

3. Sursă de nutrienți

Făina de cocos este o sursă importantă de proteine și grăsimi sănătoase, de care organismul uman are nevoie pentru a funcționa optim.

4. Indice glicemic scăzut

Făina de cocos are un indice glicemic foarte scăzut, contribuind astfel la normalizarea glicemiei și la scăderea nivelului de zahăr din sânge.

5. Sursă de acid lauric

Acidul lauric este o grăsime saturată sănătoasă, care contribuie la întărirea sistemului imunitar, scăderea colesterolului și înfrumusețarea pielii din interior – făina de cocos îl conține din plin.

6. De ajutor în diete

Făina de cocos este săracă în carbohidrați, deci este un aliat de încredere atunci când încerci să ții dietă, sau chiar să ai grijă de siluetă.

7. Bogată în mangan

Manganul este o substanță importantă, ce menține sănătatea oaselor, a glandei tiroide și a sistemului nervos, sprijinind, în același timp, asimilarea vitaminei C și a altor nutrienți în organism.

8. Gustul bun

Datorită aromei sale, nu ai cum să nu vrei să o consumi! Gustul și mirosul de nucă de cocos te vor îmbia întotdeauna.

9. Este versatilă

Făina de cocos poate fi folosită cu succes în bucătărie, fiind versatilă și pretându-se la preparerea deserturilor de toate genurile: biscuiți, clătite, fursecuri, brioșe, torturi, etc. Se poate adăuga și în aluaturi de pâine, în sosuri sau smoothie-uri, sau ca agent de îngroșare în supe sau alte rețete sărate.

Este important să știi că gătitul cu făina de cocos diferă de cel cu făina din grâu. Datorită faptului că nu conține gluten, aceasta nu este lipicioasă, precum alte sortimente. Iar, datorită gradului ridicat de absorbție, este nevoie să suplimentezi cantitatea de lichide (cel mai des, de ouă). Poate părea dificil la început, însă, odată ce te vei familiariza cu proprietățile sale, nu vei mai vrea să renunți la ea. Iar beneficiile pe care ți le aduce merită tot efortul.

Tu ce ai găti cu făină de cocos? :)

Foto: pexels.com, thecoconutmania.com

1 /
    făină de cocos, nutriție, slăbire, sănătate, vegan, dietă, stil de viață sănătos făină de cocos, nutriție, slăbire, sănătate, vegan, dietă, stil de viață sănătos făină de cocos, nutriție, slăbire, sănătate, vegan, dietă, stil de viață sănătos făină de cocos, nutriție, slăbire, sănătate, vegan, dietă, stil de viață sănătos

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Floarea-pasiunii: Passiflora, între pasiune și binecuvântare
Echinacea: “ariciul” cu proprietăți nebănuite, inamicul…