BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Ce să mănânci pentru o stare de spirit perfectă

O stare bună de spirit pe întreg parcursul zilei este ceea ce căutăm cu toții – avem nevoie de ea pentru a ne duce la îndeplinire sarcinile cu brio, pentru a relaționa armonios cu cei din jur și pentru a gestiona mai bine stresul.

Starea de spirit este influențată și de ceea ce mâncăm. O alimentație corespunzătoare ne poate ajuta să avem o stare de bine, de dimineață până seara.

Iată cele mai recomandate alimente pentru o dispoziție morală excelentă:

Portocalele

Cantitatea mare de vitamina C regăsită în portocale nu ne ajută doar în caz de răceală, dar și în caz de anxietate, prin reducerea nivelului de cortizol și a tensiunii arteriale. Alte alimente bogate în vitamina C sunt kiwi, grapefruit, căpșuni, roșii sau broccoli. 

Avocado

Fructele de avocado conțin vitamina B1, care ameliorează stresul și susține funcționarea celulelor nervoase, dar și vitamina E, bună pentru a calma tensiunile musculare și de mare ajutor în perioadele stresante. 

Laptele

Laptele este bogat în vitaminele B2 (riboflavină), B12 și proteine, contribuind la buna funcționare a sistemului nervos și la relaxarea acestuia. Prin urmare, paharul cu lapte înainte de culcare are o explicație cât se poate de logică. În plus, riboflavina întărește sistemul imunitar, amenințat de stres. 

Spanacul

Popeye nu consuma spanac degeaba – pe lângă vitaminele și mineralele deja cunoscute, acesta mai conține și foarte mult magneziu, care ține sub control nivelul de cortizol, întărind sistemul imunitar și cel muscular. 

Sparanghelul

Conține din belșug potasiu, acid folic și acizi grași Omega 3 – acestea cresc nivelul de serotonină, cunoscut sub numele de „hormonul fericirii”, ce reduce starea de anxietate și reglează dispoziția. 

Carnea de curcan

Curcanul este bogat în triptofan – un aminoacid care calmează creierul, oferind o stare generală de bine.

Noi vă sfătuim să alegeți unul dintre aceste alimente astăzi, la masa de prânz, pentru a încheia ziua cu zâmbetul pe buze! :)

Foto: shutterstock.com 

1 /
    dietă, sport, alimentație sănătoasă, stil de viață sănătos, stare de spirit bună, wellbeing, antistres dietă, sport, alimentație sănătoasă, stil de viață sănătos, stare de spirit bună, wellbeing, antistres dietă, sport, alimentație sănătoasă, stil de viață sănătos, stare de spirit bună, wellbeing, antistres dietă, sport, alimentație sănătoasă, stil de viață sănătos, stare de spirit bună, wellbeing, antistres dietă, sport, alimentație sănătoasă, stil de viață sănătos, stare de spirit bună, wellbeing, antistres dietă, sport, alimentație sănătoasă, stil de viață sănătos, stare de spirit bună, wellbeing, antistres dietă, sport, alimentație sănătoasă, stil de viață sănătos, stare de spirit bună, wellbeing, antistres

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Floarea-pasiunii: Passiflora, între pasiune și binecuvântare
Echinacea: “ariciul” cu proprietăți nebănuite, inamicul…