BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Ce se întâmplă cu corpul nostru când nu mai consumăm lactate

Lactatele sunt delicioase și ne oferă o paletă largă de preparate cu carne ne putem desfăta – de la lapte la iaurt, kefir, sana, la toate specialitățile de brânzeturi: cașcaval, emmentaler, brié, cheddar, camembert și tradiționala telemea, acestea conferă un gust delicios mâncărurilor și sunt minunate consumate ca atare.

Însă, așa cum lactatele aduc multe beneficii organismului și o mulțime de nutrienți, precum calciu și vitamine, a renunța la ele ne poate ajuta din anumite puncte de vedere.

  • Ne poate îmbunătăți aspectul pielii

Cercetările arată că hormonii din lactate pot determina apariția acneii. Prin urmare, prin reducerea consumului de produse din lapte, aspectul tenului se poate îmbunătăți considerabil.

  • Poate ajuta la pierderea în greutate

Cei care au intoleranță sau sensibilitate la lactoză știu bine că lactatele pot duce adesea la balonare. Însă cei care nu sunt alergici pot slăbi mai ușor fără lactate pentru că acestea conțin zahăr, lucru ce poate îngreuna slăbitul. A renunța la ele poate reprezenta cheia pierderii în greutate atunci când am ajuns la un platou în timpul dietei.

  • Sprijină sistemul respirator

Aceasta este o teorie controversată, însă unii cercetători susțin că a renunța la lactate duce la o respirație mai bună. Cu siguranță nu este leacul pentru astm, însă dacă ușurează respiratul, merită încercat.

Deși produsele lactate sunt delicioase (în special brânzeturile – eu mor după ele!), dacă observăm că ne fac rău, este mai bine să renunțăm la ele. Există, totuși, numeroase alternative gustoase și creative la specialitățile noastre preferate: de la tofu la multitudinea de feluri de lapte vegetal (soia, migdale, orez, chiar și mazăre!).

Foto: freeimages.com 

1 /
    dietă, lactate, lapte, brânzeturi, iaurturi, slăbit, balonare, intoleranță la lactoză, lapte de soia, tofu dietă, lactate, lapte, brânzeturi, iaurturi, slăbit, balonare, intoleranță la lactoză, lapte de soia, tofu

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Floarea-pasiunii: Passiflora, între pasiune și binecuvântare
Echinacea: “ariciul” cu proprietăți nebănuite, inamicul…