Cheesecake de lămâie, sărac în calorii și carbohidrați
Iată rețeta simplă pentru un cheesecake delicios:
Timp de preparare:
30 de minute
Rezultă 8 porții.
Ingrediente:
Pentru crustă
- ¼ ceașcă făină de migdale
- 3 linguri de unt topit
- 1 linguriță și ½ din îndulcitorul preferat
Pentru umplutură
- 230 de grame de cremă de brânză la temperatura camerei
- ½ linguriță esență de vanilie
- 1 cană și ½ de frișcă lichidă
- 85 de grame de jeleu de lămâie, fără zahăr (îl poți face și în casă dacă dorești)
- 1 linguriță coajă de lămâie
Preparare:
1. Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. Unge o tavă rotundă cu puțin unt sau spray de gătit, după gust.
2. Amestecă făina de migdale, untul și îndulcitorul până ce compoziția devine sfărâmicioasă.
3. Întinde compoziția în tavă și coace-o timp de 8-10 minute până devine aurie.
4. Mixează crema de brânză până ajunge la o consistență fină, adaugă esența de vanilie.
5. Adaugă frișca și mixează până când compoziția se îngroașă.
6. Redu viteza la mixer, încorporează jeleul și coaja de lămâie.
7. Întinde compoziția cu o spatulă peste crusta răcită în prealabil.
8. Lasă-l la frigider pentru 2-3 ore sau peste noapte.
Foto: shutterstock.com, motherthyme.com
Ţi-a plăcut acest articol?
Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!