BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Cheesecake de lămâie, sărac în calorii și carbohidrați

Cu toții iubim cheesecake-ul, dar dorim să ne și menținem silueta. De data aceasta, putem consuma chiar mai mult de o felie fără să ne îngroașe talia.

Iată rețeta simplă pentru un cheesecake delicios:

Timp de preparare:

30 de minute

Rezultă 8 porții.

Ingrediente:

Pentru crustă

  • ¼ ceașcă făină de migdale
  • 3 linguri de unt topit
  • 1 linguriță și ½ din îndulcitorul preferat

Pentru umplutură

  • 230 de grame de cremă de brânză la temperatura camerei
  • ½ linguriță esență de vanilie
  • 1 cană și ½ de frișcă lichidă
  • 85 de grame de jeleu de lămâie, fără zahăr (îl poți face și în casă dacă dorești)
  • 1 linguriță coajă de lămâie

Preparare:

1. Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. Unge o tavă rotundă cu puțin unt sau spray de gătit, după gust.

2. Amestecă făina de migdale, untul și îndulcitorul până ce compoziția devine sfărâmicioasă.

3. Întinde compoziția în tavă și coace-o timp de 8-10 minute până devine aurie.

4. Mixează crema de brânză până ajunge la o consistență fină, adaugă esența de vanilie.

5. Adaugă frișca și mixează până când compoziția se îngroașă.

6. Redu viteza la mixer, încorporează jeleul și coaja de lămâie.

7. Întinde compoziția cu o spatulă peste crusta răcită în prealabil.

8. Lasă-l la frigider pentru 2-3 ore sau peste noapte.

Foto: shutterstock.com, motherthyme.com 

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Floarea-pasiunii: Passiflora, între pasiune și binecuvântare
Echinacea: “ariciul” cu proprietăți nebănuite, inamicul…