BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

De ce unii oameni postează mereu pe Facebook când merg la sală? Află explicația științifică

Cu toții avem acel prieten care postează mereu pe Facebook o fotografie în sala de sport, un check-in în parc la jogging sau un status în care să exprime bucuria că a alergat 10 km pe bandă. Uneori ne întrebăm ce rost au aceste postări și cu ce îi ajută în performanța lor sportivă.

Cercetătorii de la Universitatea Brunel din Londra au efectuat un studiu, pentru a afla de ce oamenii distribuie pe rețelele de socializare informații despre programul lor de sport. Conform Business Insider, rezultatele nu îi onorează pe postacii fitness. 

Conform rezultatelor efectuate de cercetători, oamenii care fac publice activitățile lor sportive tind să fie narcisiști. Scopul este de a se lăuda cu timpul investit în îmbunătățirea aspectului fizic. Aceste modificări de status sunt și cele care generează un flux ridicat de Like-uri. 

 „Narcisiştii au postat mai des despre reuşitele lor în materie de sport, fapt motivat de nevoia lor de atenţie şi validare din partea comunităţii Facebook”, conchide cercetarea.

Un număr mare de Like-uri nu înseamnă totuși că tuturor internauților le place să vadă aasaasfel de postări cu laude privind activitatea sportivă. 

Doctorul Tara Marshal spune că „deşi rezultatele studiului au arătat că astfel de postări narcisiste dau rezultate, pentru că oamenii primesc mai multe like-uri şi comentarii, putem vorbi şi despre faptul că prietenii de pe Facebook doar oferă un soi de sprijin, în mod politicos, când, de fapt, în secret recunosc că nu le plac astfel de manifestări online”. 

Fiecare persoană are propriile pasiuni, hobby-uri și obiceiuri. În ceea ce privește mersul la sală, jogging-ul sau orice activitate sportivă, este mai bine să ținem această informație pentru noi dacă nu lucrăm în domeniu sau nu, sau dacă nu avem de oferit o informație cu adevărat inedită din fitness. 

Sursa: descoperă.ro 

Foto: pexels.com

 
1 /
    Sport, fitness, Facebook, socializare, rețele sociale Sport, fitness, Facebook, socializare, rețele sociale

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Floarea-pasiunii: Passiflora, între pasiune și binecuvântare
Echinacea: “ariciul” cu proprietăți nebănuite, inamicul…