BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Optează pentru sănătate! Alege sportul și nutriția echilibrată.

Fie că alegi să mergi la sală, să alergi în aer liber de câteva ori pe săptămână, să practici un sport (înot, tenis, volei, etc.) ori să faci lungi drumeții pe munte sau plimbări în amurg, oricare dintre aceste activități au efecte benefice asupra organismului tău.

Trebuie să-ți faci timp pentru propriul corp. Trebuie să te respecți întâi pe tine și apoi pe ceilalți. Lipsa de respect față de corpul tău relevă o stare de nepăsare generală și o lipsă de respect față de toți semenii tăi.

Conștientizează faptul că ai o singură viață și un singur corp. Trebuie să ai grijă de imaginea pe care o vezi în oglindă,  imagine care evidențiază, de fapt, starea ta de sănătate.
Un corp neîngrijit ascunde grave probleme de sănătate, pe când un corp îngrijit prin metode sănătoase (dietă echilibrată, un program de sport adaptat nevoilor persoanei în cauză precum și un program de somn pe măsură de 7-8 ore pe noapte) este dovada unui stil de viață sănătos, a unei minți sănătoase într-un corp sănătos.
 
Lacunele din educația anumitor persoane își lasă amprenta pentru întreaga viață asupra stilului lor de viață și, din păcate, problemele de sănătate nu întârzie foarte mult să apară.
 
Problemele cardiace sunt cele mai frecvente și reprezintă, din păcate, doar începutul.
 
Dar cum ar fi dacă am mânca mai natural, dacă am alege o dietă echilibrată, alcătuită în principal din legume și fructe și dacă am exclude din alimentație grăsimile, prăjelile, dulciurile, băuturile acidulate și alte asemenea bombe calorice? Și, mai presus de toate, ce-ar fi dacă am face sport în mod constant?
 
Ar fi minunat! Am trăi într-o lume cu oameni mai sănătoși, mai plini de viață și de energie pentru a-și duce proiectele începute la bun sfârșit, niște oameni cu mult entuziasm pentru a întreprinde noi activități și a concepe noi proiecte.
 
Lipsa de chef de orice și moleșeala continuă nu prevestesc niciodată ceva bun!
Trebuie să iei măsuri, trebuie să ai grijă de viața ta și să fii conștient de importanța unei gândiri sănătoase coroborate cu un corp estetic pentru o viață împlinită.
 
Degeaba ai o viață profesională împlinită și un om care te iubește lângă tine, dacă tu nu ai grijă de tine însuți și de viața ta! Asta denotă faptul că nu-ți pasă de tine și, cine știe, poate în curând nu-ți va mai păsa nici de primele două aspecte.
Fă o schimbare în viața ta! Fii ceea ce vrei să fii, pune-ți ideile în aplicare dar nu pierde niciodată din vedere faptul că trebuie să ai grijă de corpul tău!
 
Alege să fii un om sănătos cu o minte ageră și un corp sănătos!
 
Și, cel mai important: Începe de azi!
 
Sursă foto: Shutterstock

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Floarea-pasiunii: Passiflora, între pasiune și binecuvântare
Echinacea: “ariciul” cu proprietăți nebănuite, inamicul…