Vitamina C - Place! Beneficii pentru corp
Lipsa vitaminei C din organism provoacă boala numită scrobut, boală manifestată prin anemie, sângerarea gingiilor, căderea dinţilor.
Egiptenii au înregistrat primele simptome de scrobut, apoi această boală a afectat mai multe populaţii, însă vestea bună a apărut atunci când s-a descoperit că boala se poate vindeca prin consum de vitamina C.
Vitamina C nu este sintetizată de corpul uman, astfel, ea trebuie procurată din alimente.
Surse alimentare de vitamina C includ fructe și legume, în special fructe citrice, cum ar fi portocalele, lămâile. Surse de vitamina C mai putem găsi în: kiwi, măceşele, cătina, ardeii iuţi, coacăzele negre, urzica, pătrunjelul, varza de Bruxelles, brocoli, ardei graşi, pepene, conopidă, papaya, goji.
Vitamina C este sensibilă la lumină, căldură şi vapori de apă.
De ce este important să ne începem ziua cu un pahar de apă plată şi lămâie?
Din motive întemeiate:
-
ajută la detoxifierea organismului;
-
este un bun antioxidant, anti-alergic;
-
alcalinizează corpul, deşi este un aliment acid când ajunge în organism devine bazic;
-
contribuie la întărirea imunităţii, ajută la refacerea sistemului imunitar;
-
ne protejează de răceli,
-
te ajută să slăbeşti;
-
protejează pielea de radiaţiile solare;
-
previne apariţia cataractei;
-
protejează plămânii de poluarea atmosferică;
-
sănătatea dinţilor şi a gingiilor;
Prin urmare, vitamina C – Place sau nu, trebuie să ne fie în farfurie, în pahar, în alimentaţia de zi cu zi fără ezitare!
Sursă foto: JoelleMagazine.Ro
Ţi-a plăcut acest articol?
Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!