BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

4 obiceiuri zilnice care îți pot afecta fericirea

Toți oamenii de pe planetă au în comun un singur lucru și acela este dorința de a fi fericiți. Și, în ciuda acestei aspirații universale, uneori, oricât am încerca, fericirea autentică este greu de obținut.

Câteodată, când te oprești să meditezi asupra vieții tale, realizezi că te simți pierdut sau nefericit.

Ceea ce trebuie să înțelegi în astfel de momente e că singurul vinovat pentru această situație ești tu. Sunt lucruri pe care le faci zilnic ce cauzează nefericirea; iar dacă vrei să fii fericit(ă), trebuie să elimini aceste lucruri care hrănesc negativitatea în fiecare zi.

Poate că e timpul să te gândești la aceste obiceiuri dăunătoare, pe care le repeți zi de zi, și să te întrebi dacă le ai și pe cele de mai jos:

1. Petreci prea mult timp în social media.

Cel mai mare cauzator de nefericire este social media. Aceasta cuprinde orice platformă care ne face să ne comparăm cu viețile strălucitoare ale prietenilor, dușmanilor și foștilor, vieți pe care e foarte probabil că nici nu le trăiesc.

Cele mai dăunătoare platforme de acest gen sunt Facebook și Instagram, care ne fac permanent să ne gândim la propria imagine, și nu într-un mod pozitiv. Alegem să adăugăm filtre și să ne edităm fotografiile, deoarece ne gândim că ne va face să arătăm mai bine, sau să semănăm mai mult cu ceilalți din social media, care au vieți frumoase.

În locul acestui obicei, ar trebui să lăsăm telefoanele deoparte o vreme, concentrându-ne pe a nu fi perfecți – așa, ne vom aminti că toți oamenii sunt frumoși în moduri diferite, că nimeni nu e perfect, și că viața reală nu conține filtre, și nici nu poate fi editată.

2. Nu faci suficientă mișcare.

În special iarna, avem tendința de a alege hibernarea, lenevirea, și să nu mai ținem cont de prea multe reguli când vine vorba de hrana sănătoasă și sport.

Mișcarea și hrana sănătoasă te ajută să ai un tonus bun și energie, previn durerile musculare, problemele digestive sau cu tenul, iar lista poate continua. Însă, în cazul nostru, starea de bine e cea mai importantă, și poate fi obținută prin grija pentru corpul nostru – o oră de cardio intens dimineața poate face minuni! Adaugă un mic-dejun consistent și sănătos, iar ziua ta va fi un succes!

3. Te gândești prea mult la părerea celorlalți.

Aceasta probabil că e cea mai veche lozincă pe care ai auzit-o. Și pare simplu, dar, în realitate, nu este. Mulți dintre noi trec prin situații anxioase, făcându-și griji cu privire la părerea și feedback-ul celor din jur. Îți este frică de faptul că vei fi judecat pentru toate motivele posibile – dar dacă vei analiza cu atenție situația, vei realiza că este de-a dreptul ridicolă, și că nimeni nu îți va face nimic dacă vei greși.

Dacă te pasionează un subiect, exprimă-ți opinia, chiar dacă alții nu sunt de acord cu tine. Dacă vrei să porți ceva demodat, fă-o. Până la urmă, a te exprima pe tine așa cum ești în realitate este ceea ce te va face să te simți mai fericit, și să ai mai multă încredere în tine.

4. Te stresezi prea mult.

În ciuda a ceea ce cred unii, mulți tineri chiar lucrează din greu, încercând să împace munca, cu școala, și cu viața personală. Încercăm permanent să demonstrăm lumii că suntem capabili pe toate planurile, ceea ce poate dăuna, în timp, stării generale de bine și fericirii noastre.

Cu siguranță ai momente în care nu te poți gândi la nimic altceva decât la ceea ce ai de făcut, la deadline-uri și sarcini nerezolvate. Dar uneori chiar ai nevoie să te oprești din ceea ce faci, să te gândești la scopurile tale, și să te întrebi de ce te stresezi, chinui și muncești atât de mult.

Uneori, țelul final poate părea îndepărtat, dar este important să realizezi că toată această muncă nu este în van, iar timpul pe care ți-l oferi ție, pentru tine, te va ajuta să ai o atmosferă pozitivă în jurul tău, îmbunătățindu-ți productivitatea.

Învățăm, la un moment dat, că e ușor să ne lăsăm purtați de starea negativă, gândindu-ne că nu avem nicio speranță către un drum mai bun. Însă dacă îți faci timp pentru sport, hrană sănătoasă, renunți la telefon din când în când și te concentrezi să îți oferi timp și ție, vei simți o diferență considerabilă în starea generală, iar drumul către fericire nu va mai părea atât de îndepărtat.

Foto: pexels.com

1 /
    fericire, wellness, stare de bine, bunăstare, echilibru personal, dezvoltare personală fericire, wellness, stare de bine, bunăstare, echilibru personal, dezvoltare personală fericire, wellness, stare de bine, bunăstare, echilibru personal, dezvoltare personală fericire, wellness, stare de bine, bunăstare, echilibru personal, dezvoltare personală fericire, wellness, stare de bine, bunăstare, echilibru personal, dezvoltare personală

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Poveşti. Greşeli. Lecţii învăţate. [Repeat.]
Sinceritatea: esențială în relațiile de orice fel