BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Despre fericire și alte fleacuri...

"Nu m-a-nvățat nimeni la școală cum să fac să fiu fericit... de ce nu se predă în facultate meseria de-ndrăgostit?! De ce nu mi-ai spus, mamă, că doare când ai sufletul rănit? Că o să mai și plâng câteodată și că viața-i ca o roată... azi ai tot, mâine nimic..."

Smiley m-a inspirat să scriu din nou, "despre tot și despre toate". Aici. La cartea abandonată. În viață. "O altă EA" este videoclipul ale cărui versuri te pun pe gânduri și te fac să analizezi mai bine ceea ce adesea uităm cu toții: cum să găsim formula magică pentru a fi liniștiți și, mai ales, fericiți.

Dar există oare o astfel de formulă magică? Oare fericirea ne e la îndemână și nu o observăm?

Auzim adeseori faptul că lucrul cel mai important în viață e să fii fericit. Cu siguranță la fel de important ca a fi sănătos, însă fericirea echivalează adesea cu o stare de spirit bună și, în general, cu sănătatea.

Nenumărate cărți, filme sau seriale au fost dedicate, de-a lungul timpului, acestui sentiment unic, aproape imposibil de pus în cuvinte. Însuși filmul denumit "În căutarea fericirii" ne arată faptul că, indiferent de ceea ce s-ar întâmpla ori de ceea ce ți s-ar spune, trebuie să-ți urmezi visul și să faci tot ce-ți stă în putință pentru a-l îndeplini.

Fiecare gest pe care-l facem zilnic vine din dorința de a fi fericiți. 

Ne alegem un drum profesional convinși că ne va aduce satisfacții și, per total, fericire.

Ne îndrăgostim și începem o poveste de iubire cu un alt om din dorința de a fi fericiți.

Plecăm în vacanțe, dedicăm timp prețios hobby-urilor noastre, căutăm clipe de relaxare, seara, după muncă ori în weekend din dorința profundă de a simți, chiar și pentru câteva momente, gustul fericirii.

Ca să-l citez pe Dalai Lama, "fericirea nu e ceva gata făcut, ea vine din faptele tale". Poate că acesta este motivul principal pentru care nu durează decât foarte puțin. Noi, oamenii, ne plictisim repede și căutăm mereu altceva, un alt drum ori, dacă nu-l căutăm, tânjim măcar după el, iar, de cele mai multe ori, faptul că nu ajungem să pășim efectiv pe acel nou drum ne face nefericiți.

Sau, de ce nu, alteori facem schimbări radicale, aruncându-ne în valuri deși nu știm să-notăm și constatăm, din nou, că nu suntem atât de fericiți precum am sperat inițial că vom fi.

În definitiv, ce putem face pentru a simți mai des fericirea?

Dragostea este, cel mai probabil, răspunsul la toate întrebările legate de fericire.

Evident, e important să fii recunoscător pentru ceea ce ai deja, să nu lași etape din viață neîncheiate pentru că altfel nu vei putea merge mai departe și nu vei evolua, însă, într-un final, fericirea se rezumă la sentimentul de iubire.

Oamenii nefericiți sunt, de cele mai multe ori, oameni care nu iubesc și nu sunt iubiți.

De aceea, Smiley are dreptate. Dacă am învăța cum să iubim, am fi cu siguranță mult mai fericiți și-n consecință mai împliniți.

"De ce nu găsește nimeni o formulă logică să ne-nvețe ce-i rău și ce-i bine?!? O rețetă sigură... ca să știm când am mers prea departe sau să știm când am mers prea puțin? De ce nu scrie nimeni o carte despre tot și despre toate... să-nvățăm cum să iubim?"

Foto: Shutterstock.com

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Poveşti. Greşeli. Lecţii învăţate. [Repeat.]
Sinceritatea: esențială în relațiile de orice fel