BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

E necesar să vorbeşti cu partenerul zilnic? Iată 3 motive pentru care nu e nevoie

Când abia ai cunoscut pe cineva, simți nevoia de a vorbi cu el în fiecare zi, poate chiar non-stop. Ești pătrunsă de sentimentul de noutate, vrei să îl cunoști mai bine și să petreci timp cu el, să îi spui cât de bine te simți la întâlnirile voastre, și să îl întrebi cum a fost ziua lui. Cu timpul, însă, acest obicei se poate transforma într-unul repetitiv, vorbind cu partenerul tău zilnic, și chiar de mai multe ori într-o singură zi.

A ține permanent legătura cu partenerul te izolează de lumea exterioară. Conversații pe care, poate, le-ai purta cu prietenii, colegii, sau chiar și cu străinii, se îndreaptă exclusiv către partener. Într-o relație sănătoasă, relațiile sociale nu au de suferit. Așa că este important să stabilești un raport cu privire la frecvența discuțiilor, și așteptările pe care le are fiecare dintre voi.

Nu trebuie să uiți că partenerul tău nu poate reprezenta întregul tău univers – ai mereu în vedere importanța propriului tău ritm și conservarea relațiilor vechi cu prietenii și familia. A decide să nu vorbiți zilnic vă poate ajuta pe amândoi să stabiliți anumite limite, care sunt importante din următoarele motive:

1. Ai nevoie de timp și spațiu pentru tine

Cele mai bune relații îți oferă ocazia de a te simți singură în anumite aspecte – adică să poți avea grijă și de celelalte elemente din viața ta. Dacă ai siguranță în relația ta, este chiar benefic și productiv să te detașezi de ea atunci când nu sunteți împreună. Astfel, când sunteți împreună, sunteți cu adevărat împreună. Când ești doar tu, te poți reconecta cu tine însăți.

2. Știi că vă veți reuni oricum

A sta de vorbă cu partenerul zilnic prin SMS, Facebook sau Whatsapp te poate face să simți că relația voastră există mai mult la telefon. Iar acest aspect nu funcționează nici măcar cu relațiile la distanță. Uneori, discutând zilnic, poți avea senzația că petreceți timp de calitate împreună, când, de fapt – nu o faceți. Nimic nu se compară cu felul cum vă conectați atunci când sunteți împreună, față în față.

Nu trebuie să discuți cu partenerul zilnic, pentru că știi că vă veți reuni data viitoare, și că atunci când sunteți singuri, trebuie să aveți grijă de voi înșivă. O relație echilibrată îți permite să îți trăiești viața separat, și apoi să te întorci la partener. Sunteți în sincron, dar sunteți compleți și separat. Într-o relație sănătoasă, nu trebuie să vorbiți non-stop, pentru că ritmurile voastre se vor potrivi în mod natural.

3. Vorbitul în mod constant cultivă co-dependența

Când ai tehnologia modernă la îndemână, ești tentată să îți exprimi orice sentiment și orice trăire, aici și acum. Și cine e mai potrivit să te asculte decât partenerul?

Fluiditatea scrisului pe telefon ca metodă de comunicare îngreunează procesul de a construi un spațiu separat pentru tine și sentimentele tale. Probabil că nu ți-ai arunca toate emoțiile asupra partenerului dacă ați fi față în față – dar posibilitatea de a scris pe telefon îți deschide această ocazie. Și vei pune mâna pe telefon ori de câte ori te vei plictisi la birou, sau o colegă te va enerva, sau te vei simți tristă, pentru a primi confirmări de la partener.

Nu ai nevoie să comunici în permanență cu partenerul pentru a avea încredere în sentimentele sale, sau în relația propriu-zisă. Mesajele text cresc distanța, și scad intensitatea și profunzimea comunicării. Pentru a ști cu adevărat ceea ce spune și simte o persoană, ai nevoie să îi auzi și tonul vocii - și nu, nu la telefon! Pentru că ai nevoie și de chipul său, atingerea și privirea sa.

Nu aveți nevoie să țineți legătura permanent, pentru că a vorbi mereu prin SMS deschide o cale sumbră către a reinterpreta ceea ce a vrut să spună partenerul, creând scenarii și insecurități care, poate, nici măcar nu există în realitate.

Foto: pexels.com, istockphoto.com

1 /
    partener, relații, cuplu, comunicare, tehnologie, social media, Facebook partener, relații, cuplu, comunicare, tehnologie, social media, Facebook partener, relații, cuplu, comunicare, tehnologie, social media, Facebook partener, relații, cuplu, comunicare, tehnologie, social media, Facebook

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Poveşti. Greşeli. Lecţii învăţate. [Repeat.]
Sinceritatea: esențială în relațiile de orice fel