Escape Thursday: 10 locuri din poveștile Disney care există în realitate
De la castele, la biserici, insule sau porturi...dacă iubim aventurile Disney (și cine nu le iubește?!), ne putem apropia mai mult de basmele preferate călătorind și vizitând chiar acele locuri unde au avut loc minunatele experiențe ale desenelor animate.
1. „Mica Sirenă” – Castelul Chillon, malul lacului Geneva, Elveția
Château de Chillon este un castel plasat pe o insulă deasupra lacului Geneva; este cea mai vizitată clădire istorică din Elveția, reprezentând o fortăreață medievală ce, timp de aproape 400 de ani, a servit drept reședință pentru conții de Savoy. A fost construit în secolul al XIII-lea, pe locul unui alt castel construit în secolul IX. Se crede că, inițial, a servit drept punct strategic pentru soldații romani, la începutul Evului Mediu.
2. „Mulan” – Orașul interzis, China
Orașul interzis a servit drept palat imperial, de la începutul dinastiei Ming, până la sfârșitul dinastiei Qing – din 1420 până în 1912. Se află în centrul capitalei chineze, Beijing, iar acum găzduiește Muzeul Palatului. În 1987, a intrat în patrimoniul UNESCO drept sit de moștenire culturală la rang global.
3. „Finding Nemo” – Clădirea Operei din Portul Sydney, Australia
Este destinația cea mai vizitată din Australia, cu peste 8,2 milioane de turiști anual, și unul dintre cele mai ocupate centre de spectacole din lume. Având peste 2000 de spectacole, 363 de zile pe an, pentru peste 1,5 milioane de spectatori, cu reprezentații ce includ teatru, dans, muzică clasică și contemporană, Clădirea Operei din Sydney este unul dintre cele mai importante centre culturale din lume.
Construcția a fost inițiată în 1954 și inaugurată în 1973, iar UNESCO a descris-o drept „una dintre capodoperele indiscutabile ale creativității umane – nu numai în secolul 20, ci și în întreaga istorie a umanității.”
4. „Peter Pan” – Big Ben, Londra
Palatul Parlamentului și Turnul Elizabeth, denumite frecvent Big Ben, sunt unele dintre cele mai vizitate clădiri din Londra, reprezentând unul dintre simbolurile importante ale metropolei. Big Ben este numele dat clopotului uriaș din interiorul ceasului din turn, care cântărește peste 13 tone. Sunt 312 bucăți de sticlă în fiecare oră de pe cadran, iar turnul arată spectaculos mai ales noaptea, când cele patru fețe ale ceasului sunt luminate. O lumină specială este plasată pe cadran atunci când Parlamentul are ședință. Ceasul Big Ben s-a oprit extrem de rar. Chiar și după ce o bombă a distrus Camera Deputaților în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, turnul cu ceas a supraviețuit, iar Big Ben a continuat să anunțe ora exactă. Nu poți merge la Londra fără să îl vizitezi!
5. „Tangled” – Mont Saint-Michel, Franța
Este o comună plasată pe o insulă în Normandia, localizată la aproape un kilometru de coasta nord-vestică a Franței, la gura râului Couesnon. Are o suprafață de doar 100 de hectare și o populație de...44 de oameni!
Insula a servit drept fortificație strategică încă din Antichitate, iar din secolul VIII a devenit mânăstire, de unde provine și numele său. Este unul dintre vestigiile cele mai cunoscute ale Franței, vizitat de peste 3 milioane de turiști în fiecare an. Mont Saint-Michel și portul său sunt plasate în patrimoniul UNESCO, iar peste 60 dintre clădirile din comună sunt protejate în Franța, fiind clasate pe lista monumentelor istorice.





















Ţi-a plăcut acest articol?
Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!