BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Escape Thursday: 7 moduri eficiente de a evada din rutina zilnică

În aceste vremuri tulburi în care totul se află la un click distanță, însă în care petrecem mai mult timp cu noi înșine decât am făcut-o vreodată, avem nevoie să evadăm cumva, chiar și numai la nivel mental, din rutina de zi cu zi.

Dar oare cum poți evada într-o perioadă în care ești forțat să petreci mai mult timp în casă sau în aer liber, departe de toți ceilalți?

Cu siguranță că nu este imposibil. Mai mult decât atât, această evadare poate presupune câteva lucruri simple, aparent banale, dar care îți pot aduce beneficii incontestabile și te pot ajuta să-ți reîncarci bateriile și să îți recuperezi tonusul de altădată.

1. Colorează sau pictează

Fie că optezi pentru o carte de colorat pentru adulți, fie că alegi să pictezi pentru a te relaxa, deși unora li se pare copilărește, vei constata curând că această activitate este exact ceea ce îți lipsea pentru a te deconecta de la grijile cotidiene și pentru a te regăsi.

Madala este definită, conform DEX, ca fiind o "mulțime de cercuri și pătrate combinate în mod variat, pentru a construi o diagramă care, în unele religii orientale, reprezintă un simbol al cosmosului și diversele conexiuni cu divinitatea; folosită adeseori ca suport pentru concentrare și meditație."

Cărțile de colorat pentru adulți ilustrează astfel de diverse mandale pe care le poți colora în voie și pe care le găsești disponibile inclusiv online, pentru a le achiziționa. Nu uita să-ți cumperi și culori variate, astfel încât relaxarea să fie completă, iar rezultatul să fie unul care să te încânte.

2. Fă yoga ori pilates

Deși există încă oameni care au diverse prejudecăți privind aceste activități, neștiind exact de unde ar putea să înceapă, există nenumărate resurse online care îți pot fi de folos în acest sens. În plus, beneficiile pe care yoga și pilates le au privind combaterea stresului sunt de netăgăduit, așa că asigură-te că, odată ce ai început, menții un ritm și un program regulat privind acest demers.

3. Creează ceva de la zero

Aici mă refer la activități precum cele asociate lucrului manual de la școală, care te determinau să îți aloci timp prețios pentru a începe și a definitiva un proiect început de la zero. 

Poți alege să croșetezi, să creezi câteva felicitări de sărbători pe care să le trimiți celor dragi sau chiar să lucrezi la propriile decorațiuni personalizate de Crăciun. 

4. Reorganizează-ți lucrurile prin casă

Nu cred că a existat vreodată o perioadă mai propice pentru a-ți reorganiza casa decât cea pe care o parcurgem acum.

Sortează-ți hainele și donează-le pe cele de care nu mai ai nevoie (am făcut acest lucru anul trecut și intenționez să reiau în mod recurent această inițiativă), așază-ți cărțile sau lucrurile de pe rafturi într-un mod diferit decât cel în care o făceai până acum sau pur și simplu fă-ți ordine în garderobă folosind metoda KonMari a lui Marie Kondo.

5. Meditează câteva minute pe zi

Aici nu mă refer la genul acela de meditație profundă pentru care ai nevoie de un antrenament îndelungat, ci pur și simplu la a-ți asculta gândurile și a ți le pune în ordine astfel încât să devii conștient de sentimentele și dorințele tale pentru a le putea ulterior pune în aplicare.

6. Călătorește vizual prin fotografiile și videoclipurile făcute în vacanțe sau în momentele importante ale vieții tale

De câte ori te-ai surprins zâmbind în timp ce ai zărit pe birou o fotografie dintr-o vacanță de neuitat? De multe ori am zis că, dacă consideri că a face fotografii nu contează, încercă să experimentezi sentimentul în care tot ceea ce îți rămâne de la un om este respectiva fotografie. Abia atunci vei înțelege valoarea acestor imagini surprinse într-unele dintre cele mai frumoase perioade ale vieții noastre.

În general, facem poze pentru a ne reaminti peste ani detalii privind un anumit moment important pe care l-am trăit. Astfel, periodic, răsfoim albumele de la zilele noastre de naștere, de la nuntă sau de la botezul copilului, acolo unde este cazul și ne delectăm cu filmările de atunci pentru a revedea clipe în care am fost cu adevărat fericiți. 

Și, deși dureros, ne bucurăm uneori să revedem persoane pe care le iubim, însă a căror îmbrățișare nu o vom mai putea simți niciodată. Iar mixul acela de tristețe și totodată bucurie ne reamintește de privilegiul de a fi sănătoși și ne ajută să evadăm, temporar, din rutină.

7. Fii prezent

Ciudată recomandare, nu-i așa? Cu toate acestea, din ce în ce mai puțini oameni sunt cu adevărat prezenți într-o discuție, fie ea și online, pentru că se gândesc în permanență la ceea ce au de făcut mai departe, la a doua zi, la task-urile de pe to-do list sau la orice altceva care îi determină să uite că, în definitiv, singurul moment de care putem fi cu adevărat siguri este cel prezent.

Foto: Shutterstock.com

Urmărește Joelle Magazine pe FacebookInstagram și Twitter.

Un articol de Anca Cernat (Tănase). Facebook: Anca Cernat. YouTube: ANCA CERNAT

Orice utilizare a conţinutului acestui articol presupune citarea sursei şi necesită obţinerea acordului prealabil, în scris, al JoelleMagazine.Ro. Toate drepturile rezervate © JoelleMagazine.Ro 2020.

 

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Escape Thursday: Omniscient și omniprezent
Escape Thursday: Hipoterapia: Terapie prin echitație…