BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Escape Thursday: Filmul The Secret: Dare to Dream (2020) - revelație într-un stil siropos și plin de truisme

În niște vremuri în care încercăm să redescoperim încrederea într-un viitor mai luminos, filmul The Secret: Dare to Dream (2020), bazat pe cartea "The Secret" scrisă de Rhonda Byrne, vine în acest an ca o oază de speranță din cadrul căreia, dacă privim fără prejudecăți, putem selecta câteva informații prețioase care, în această perioadă, pot fi utile oricui, fie că își dă seama ori nu.

Sunt genul de om care îi acordă o șansă oricărui film sau oricărei persoane, dincolo de aparențe, de lucruri citite sau auzite în prealabil, pentru că vreau să mă conving singură și să-mi formez propria părere. La fel s-a întâmplat și cu filmul The Secret: Dare to Dream (2020), despre care nu auzisem prea multe, însă cele pe care le auzisem nu erau neapărat în favoarea lui și aș fi putut, la fel de bine, să îl ignor și să trec mai departe.

Sincer, mă bucur că nu am făcut asta. Am dat play cu inima deschisă și i-am oferit ocazia de a mă surprinde. Și m-a surprins. Plăcut, deși poate că, la prima vedere, vă vine greu a crede.

Filmul ilustrează povestea Mirandei Wells, interpretată de Katie Holmes, o mamă singură a trei copii, văduvă, care face eforturi zilnice pentru a ține viața pe linia de plutire. 

Cumva, totul îi merge prost de ani de zile, motiv pentru care pleacă de la premisa că așa va fi mereu, astfel că manifestă o vădită neîncredere în orice lucru bun care se invește în rutina ei.

De ce consider că, dincolo de truismele presărate ici-colo, filmul The Secret: Dare to Dream reprezintă o adevărată revelație pentru mine și, poate, pentru tine?

Ei bine, pentru că am senzația că oricare dintre noi se regăsește cumva, la un moment dat, în această situație.
Cu toții am trecut prin perioade în care simțeam că planurile ne sunt constant date peste cap și porneam de la ideea că fiecare zi va aduce doar lucruri care să potențeze acea stare de incertitudine, plină de probleme și eșecuri. Poate chiar această pandemie este un astfel de moment pentru unii dintre noi.
 
Indiferent care ar fi cazul, după orice furtună apare întotdeauna, mai devreme sau mai târziu, soarele. Pare simplu sau, mai degrabă, rostit ca din cărți, nu-i așa?

Eu însămi am simțit, pe propria piele, faptul că viața începe să ți se schimbe abia în momentul în care îți schimbi modul în care gândești.

Nu l-aș numi neapărat secret ci, mai degrabă, stil de viață.
 
În film, Miranda face accident, casa îi este distrusă de un uragan, datoriile nu încetează să se adune, acumulându-se, pe caietul în care are atent notate toate aceste lucruri, o sumă pe care nu crede că o va putea plăti vreodată, iar lucrurile de zi cu zi nu par în continuare a fi în favoarea ei.
Ba chiar afirmă faptul că:

"Întreaga mea viață este precum senzația aceea că urmează să se întâmple ceva rău. Și-apoi chiar se întâmplă."

Totul până îl întâlnește pe Bray Johnson, interpretat de Josh Lucas, omul a cărui mașină o lovește și cel care, de fapt, o căuta pentru a-i schimba viața cu veștile pe care le avea pentru ea, vești la care nu s-ar fi gândit niciodată.
Acesta, sesizând modul în care trăiește și nevoia disperată de a vedea că există și lucruri bune, îi spune că:

"Știi... viața nu trebuie să fie o serie de evenimente nefericite."

Banal, nu-i așa? Dar cât se poate de adevărat. La urma urmei, depinde doar de tine să trăiești așa cum îți dorești. Nimeni altcineva în afară de tine nu este vinovat de felul în care te simți și percepi viața, așa că tu ești singurul care poate schimba totul.

Îmi dau seama, pentru că eu însămi cunosc astfel de persoane, că pentru unii aceste lucruri vor părea niște cuvinte fără însemnătate, dar cred că asta se întâmplă doar pentru că nu sunt pregătiți să trăiască și să își creeze călătoria ideală. 

Să nu uităm că fiecare zi care trece reprezintă 24 de ore pe care nu le mai primim niciodată înapoi.

Astfel, când Miranda este uimită de coincidența de a-l întâlni pe Bray, care îi schimbă brusc viața și modul de a gândi și care o ajută să rezolve lucruri pe care, pe moment, nu avea nicio idee cum se va descurca să le așeze, acesta menționează un citat de-al lui Albert Einstein, reprezentativ pentru respectivul context: „Coincidența este felul lui Dumnezeu de a rămâne anonim.” 
Pornind de la ideea că nu putem trăi decât într-un univers prietenos, pe care ni-l creăm singuri, Bray le arată Mirandei și celor trei copii ai ei cum acest lucru îți hotărăște viața.

Cu toate că nu primim, pe parcursul filmului, decât câteva mici indicii referitor la ceea ce l-a determinat pe Bray să o caute și să o ajute să își schimbe existența, filmul conturează frumos nu doar o poveste de dragoste pe care o putem intui ușor, încă de la început, ci și un mod de a trăi în care să poți obține ceea ce îți dorești, dacă îți educi gândurile în acest sens.

Vă doresc să urmăriți și să citiți orice cu inima deschisă, pentru a trăi frumos și în armonie cu voi înșivă și cu cei din jur.
Vizionare plăcută!
Filmul este disponibil pe Netflix Romania.
Foto: Pagina de Facebook The Secret: Dare to Dream

Un articol de Anca Cernat (Tănase). YouTube: ANCA CERNAT

Orice utilizare a conţinutului acestui articol presupune citarea sursei şi necesită obţinerea acordului prealabil, în scris, al JoelleMagazine.Ro. Toate drepturile rezervate © JoelleMagazine.Ro 2020.

 

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Escape Thursday: Omniscient și omniprezent
Escape Thursday: Hipoterapia: Terapie prin echitație…