BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Cum a fost prima zi de Social Media Snow Camp 2020?

Astăzi mi-am petrecut câteva ore urmărind online, cu folos, Social Media Snow Camp 2020, pe pagina de Facebook a Revistei Biz.

Prezentat de către Alex Grecu, în calitate de MC, evenimentul a fost presărat cu informații utile și foarte interesante de marketing și comunicare, împărtășite de către speakeri sub atenta coordonare a Martei Ușurelu, Owner-ul Biz.

Mă aflu într-o perioadă de acumulare a unor astfel de informații prețioase cu aplicabilitate imediată și relativ facilă din unele puncte de vedere, astfel că mie mi s-a părut că am dedicat în mod util câteva ore din ziua în curs, în care mi-am luat notițe și am asimilat tot felul de lucruri care mă ajută în drumul profesional actual.

Am decis să vă împărtășesc câteva dintre ele, cele care mi s-au părut esențiale, urmând ca mâine, dacă vreți, să accesați pagina de Facebook a Revistei Biz la ora 11:00 pentru alte patru ore și jumătate de know-how din aceste domenii.

În primul rând, deși pare că încep cu sfârșitul, chiar îmi pare rău că a trebuit să plec tocmai când urma Mariciu, dar sunt convinsă că deja îl cunoașteți cu toții și îi urmăriți activitatea, iar dacă nu o faceți încă, vă recomand, astfel că vor mai exista cu siguranță alte șanse de a-l auzi împărtășind lucruri din activitatea lui de zi cu zi.

Cel mai bun moment pentru a crea content de calitate

Nicholas Kfuri, global expert executive trainer și consultant, care a deschis această zi, a vorbit despre comportamentul consumatorului în contextul COVID-19, menționând faptul că, în ziua de azi, consumatorii vor să fie educați și bine informați, mai ales că acum au timp să își regândească valorile și să dea ceva înapoi societății. 

De aceea, în acest moment, din ce în ce mai mulți oameni au ales să urmeze un training, să se dezvolte profesional și să evolueze, astfel că nu există o perioadă mai bună decât cea pe care o parcurgem pentru a crea conținut de calitate.

"Fii om, nu carte de vizită!" (Chinezu)

Cristina China Birta (Chinezu - Kooperativa 2.0.) a povestit despre modul cum au perceput brandurile și, mai ales, oamenii începutul perioadei de pandemie și cum s-au adaptat pentru a-și continua cu succes activitatea.

"Fii om, nu carte de vizită!" a fost îndemnul lui, pe care și l-a susținut în fiecare dintre argumente, cu mențiunea că nu are sens să te arăți altfel decât ești cu adevărat, fie că vorbim despre online ori despre offline, pentru că tot ce vei reuși să faci va fi să pierzi timp și resurse. În schimb, a fi tu însuți te ajută să ajungi departe.

Dacă amprenta digitală a unui brand era, în trecut, ignorată de multe companii, Chinezu a observat cum lumea a (re)descoperit digitalul. Totodată, clienții au început să aibă din ce în ce mai multă putere, astfel că asistăm la un fenomen numit umanizarea companiilor care, până la urmă, se face prin oameni, așa că revenim la îndemnul inițial, acela de a fi om, de a fi exact așa cum ești, pentru că întotdeauna se vor găsi alți câțiva oameni care să-ți fie alături pe parcurs.

A continuat Ruxandra Rău, Director Brand & Communication Strategy Telekom Romania, care a dezvoltat ideile privind modul în care Telekom România folosește tehnologia pentru a face bine, for a higher purpose.

Încrederea în talentul creatorilor de conținut

Alexandru Ion, Marketing Manager foodpanda, a punctat un lucru foarte interesant în momentul în care a ales să împărtășească faptul că are foarte multă încredere în talentul artistic al creatorului de conținut. Sigur, a adăugat el, "ar fi bine să și aprob și materialele (livrabilele)", însă, în rest, "încerc să fiu minim invaziv".

După această intervenție, a urmat un panel moderat de Marta Ușurelu, în care au vorbit Radu Tănase, cofondator Calif și Liliana Bock, Brand Manager Maresi Foodbroker.

"Publicul duce dorul vieții de dinainte de pandemie" (Raluca Radu)

Ulterior, Raluca Radu, Country Manager Answear.Ro, a preluat cuvântul și a povestit despre faptul că este esențial să urmezi clientul, nu trendurile. E drept că trendurile trebuie analizate și ascultate, dar contează să te raliezi la ceea ce își dorește clientul tău. De asemenea, invitata a adus în discuție și ideea de a adapta mesajul pentru contextul prezent, mai ales că oamenii sunt nostalgici atunci când se gândesc la viața de dinainte de pandemie.

Ultimul invitat pe care am avut șansa să îl ascult, înainte de a fi nevoită să plec, a fost Laura Savu (Global Community Manager TikTok).

Un român petrece, în medie, 66 de minute/zi pe TikTok

Povestea TikTok mă fascinează de ceva vreme, însă abia mi-am instalat aplicația, astfel că prezentarea Laurei Savu m-a interesat în mod deosebit și recunosc că a fost extrem de utilă.

La întrebarea lui Alex Grecu, "Cât timp petrece pe zi un român pe TikTok?", răspunsul a fost acela că, la începutul pandemiei, un român petrecea, în medie, în jur de 69 de minute pe TikTok, iar acum media s-a redus undeva la 66 de minute.

Platforma TikTok e diferită de toate celelalte prin faptul că nu trebuie neapărat să urmărești pe cineva pentru a-i vedea conținutul, iar astfel se depășesc multe bariere lingvistice, expunerea devenind una foarte mare.

O chestie foarte interesantă pe care Laura Savu a adus-o în discuție și care consider că merită menționată, pentru că a fost discutată deunăzi inclusiv la o altă conferință la care am participat, este aceea că TikTok-ul, contrar părerii populare că ar fi destinată doar filmulețelor în care oamenii dansează și mai mult generației de 18-20 de ani, este aceea că platforma crește și din punct de vedere al contentului educațional (TikTok colaborând, în acest moment, cu peste 200 de experți pentru a se dezvolta în acest sens), precum și al diversificării contentului, în general.

Se pare că, în România, peste 3 milioane de utilizatori unici sunt activi zilnic pe TikTok.

Alegerea unei nișe/a unui domeniu în momentul în care decizi să postezi pe TikTok este foarte importantă

În plus, un sfat binevenit a fost acela ca, în cazul în care alegi să-ți deschizi un cont de TikTok, dacă nu ai deja, e ideal să-ți alegi un anumit domeniu, întrucât se pare că utilizatorii focusați pe un anumit domeniu cresc mult mai repede decât cei care se axează pe mai multe. Așadar, chiar și pe TikTok, nișa este cheia.

Repet, l-am ratat pe Mariciu, nu știu dacă am mai ratat pe altcineva, însă, per total, a fost o experiență frumoasă care, pentru cei interesați, are loc și mâine. Deși nu voi avea șansa să asist la prima parte, sper să reușesc să-i pot urmări pe câțiva dintre speakerii din a doua zi de Social Media Snow Camp 2020.

Foto: Pagina de Facebook a evenimentului Social Media Snow Camp 2020

Un articol de Anca Cernat (Tănase). YouTube: ANCA CERNAT

Orice utilizare a conţinutului acestui articol presupune citarea sursei şi necesită obţinerea acordului prealabil, în scris, al JoelleMagazine.Ro. Toate drepturile rezervate © JoelleMagazine.Ro 2020.

 

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Bucureștiul va găzdui noul centru al Uniunii Europene…
Astăzi, 7 decembrie, este Ziua Internațională a…