BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Cele mai bune 25 de filme muzicale realizate vreodată

Filmele reprezintă întotdeauna o plăcere, fie că te bucuri de ele la cinema sau în confortul sufrageriei.

Și dacă nu ai nicio idee de film pe care să îl vezi într-o seară confortabilă cu cei dragi, un film muzical este cea mai bună variantă la care poți apela. Și, din fericire, ai o pleiadă de filme bune din care poți alege. Însă noi îți ușurăm munca, propunându-ți cele mai bune 25:

1. Vrăjitorul din Oz (1939)

Musicalul care ne amintește că “nu mai suntem în Kansas”, ne transportă în tărâmul lui Oz, plin de maimuțe zburătoare, vrăjitori și magicieni. Judy Garland joacă rolul unei fetițe neînfricate, care încearcă să găsească drumul înapoi spre casă, însoțită de un grup de personaje simpatice precum Leul, Sperietoarea de Ciori sau Omul de Tinichea.

2. Un american la Paris (1951)

Acest clasic al lui Gene Kelly spune povestea unui fost soldat american care rămâne în Paris după război pentru a deveni pictor, și se îndrăgostește de o franțuzoaică. Cuplul se transformă într-un triunghi conjugal atunci când o moștenitoare bogată începe să își arate interesul pentru pictor, mai mult decât la nivel profesional.

3. Cântând prin ploaie (1952)

Cunoscut pentru scenele memorabile de dans cu umbrela, acest film cu Gene Kelly evocă răsturnarea de situație cauzată în industria entertainmentului prin tranziția de la filmele mute la cele cu sonor, când două vedete de film mut apar în distribuția unui musical.

4. Eu și regele (1955)

Yul Brynner și-a reiterat rolul de pe Broadway al Regelui Siamului, în filmul “Eu și regele”, un film potrivit pentru iubitorii de muzică, modă și design, plin de ținute somptuoase și scene de dans uimitoare. Povestea redă iubirea dintre Rege și guvernatoarea fiicei, Anna, care i-a adus lui Brynner un Oscar.

5. Oklahoma! (1955)

E posibil să știți filmul din faimosul cântec „Oh, what a beautiful morning”, ce redă o fată de la țară prinsă într-un triunghi conjugal cu un fermier și un cowboy. Musicalul se inspiră din piesa de teatru „Green grow the lilacs”, iar adaptarea este absolut superbă.

6. Băieți și păpușele (1955)

Cu o distribuție extraordinară ce îi include pe Frank Sinatra, Marlon Brando și Jean Simmons, filmul redă povestea unui jucător de noroc, interpretat de Sinatra, ce are nevoie să facă rost de bani. Așa că face un pariu despre care crede că este infailibil, crezând că vechea sa cunoștință Sky Masterson (Marlon Brando) nu va putea ieși la întâlnire cu Sergeant Sarah Brown (Jean Simmons).

7. Funny face (1957)

Combinația extraordinară dintre Audrey Hepburn și Fred Astaire redă povestea unei bibliotecare în Paris, prinsă în moda americană colorată, pe care o abordează un faimos redactor și fotograf de modă.

8. West Side Story (1961)

Această variantă modernă a poveștii dintre Romeo și Julieta prezintă un cuplu prins între două clanuri rivale: Jets și Sharks. Un membru de gașcă se îndrăgostește de sora rivalului său, iar situațiile problematice sunt ilustrate prin secvențele elaborate de dans.

9. My fair Lady (1964)

Pregătiți-vă să fiți complet fermecați de Audrey Hepburn în rolul Elizei Doolittle în această variantă modernă a Cenușăresei, ce prezintă o fată din clasa muncitoare, care învață să vorbească și să se poarte ca un membru din înalta aristocrație.

10. Umbrelele din Cherbourg (1964)

Încă un film plin de umbrele și dans, acest film franțuzesc o întruchipează pe Catherine Deneuve lucrând la un magazin de umbrele. Se îndrăgostește de un tânăr mecanic și rămâne gravidă, înainte ca acesta să fie trimis în războiul din Algeria, astfel că trebuie să învețe să își trăiască viața mai departe fără el.

11. Mary Poppins (1964)

Filmul în care am aflat pentru prima oară de sfatul practic conform căruia „o lingură de zahăr face medicamentul să alunece mai bine”, o ipostaziază pe Julie Andrews în rolul unei dădace cu puteri “magice”.

12. Sunetul muzicii (1965)

Cântăreții familiei Von Trapp, alături de viața lor idilică de la țară, în Austria, și fermecătoarea lor guvernantă (care poartă haine din draperii și adaugă favoriți pisicilor) ne-a cucerit sufletul. Iar acest film rămâne unul dintre musicalurile legendare ale tuturor timpurilor.

13. Funny Girl (1968)

Cui nu-i place Barbra Streisand? Cunoscut pentru marele hit “Don’t rain on my parade”, această comedie muzicală o arată pe Barbra Streisand în elementul ei, drept o cântăreață de vodevil care își construiește drumul către o carieră pe Broadway.

14. Fiddler on the roof (1971)

Adaptat după musicalul de pe Broadway cu același nume, filmul prezintă povestea unui tată evreu care încearcă să-și facă cele cinci fiice să păstreze tradițiile evreiești. El întâmpină rezistență din partea acestora atunci când vede cât își doresc să aibă soți ce trec dincolo de credințele și tradițiile familiilor lor.

15. Cabaret (1972)

Liza Minnelli intră în lumina reflectoarelor cu acest musical care a plasat-o în istorie și a făcut-o un star internațional (cu 8 premii Oscar la acea vreme). Aceasta interpretează o cântăreață americană de cabaret, care performează la Kit Kat club în Berlinul ante-nazist, intrând într-un triunghi conjugal cu un tânăr academician britanic și un cuceritor neamț.

16. Rocky Horror Picture Show (1975)

Acest film încă mai inspiră trupele de teatru și punerile în scenă, care recreează întâmplările sinistre din casa doctorului Frankenfurter, unde Brad și Janet, cei doi îndrăgostiți, rămân captivi pentru o noapte îngrozitoare.

17. Grease (1978)

Acest clasic a apărut recent în știri din cauza unor teorii ale conspirației, însă noi iubim filmul pentru melodiile captivante, distribuția extraordinară, ținutele deosebite și coregrafiile speciale.

18. Hedwig and the Angry Inch (2001)

Nu există niciun moment plictisitor în acest musical rock, ce redă povestea unei cântărețe punk-rock transsexuale, ce se află în turneu prin Statele Unite, și întâlnește o fostă iubire care i-a furat toate melodiile.

19. Moulin Rouge (2001)

Acest musical modern reinterpretează cântece populare ale artiștilor precum Elton John sau The Police, dar centrează povestea în Parisul boem al secolului XIX. Cea mai frumoasă curtezană de la Moulin Rouge (interpretată de Nicole Kidman) și un scriitor sărac se îndrăgostesc, dar trebuie să își păstreze iubirea secretă când ea captează atenția unui investitor bogat care nu permite cabaretului să intre în faliment.

20. Chicago (2002)

Două dintre cele mai frumoase roluri feminine de pe Broadway sunt cele ale Velmei și Roxie Hart, în duel. Aici, Catherine Zeta-Jones și Renee Zellweger interpretează pușcăriașele rivale în acest musical extrem de realist despre crimă, faimă și răzbunare.

21. O dată (2006)

Un muzician de stradă și un imigrant ceh fac o pereche neobișnuită în acest film, cu o coloană sonoră extraordinară, iar interpretarea celor doi actori, Glen Hansard și Marketa Irglova, fac filmul să merite să fie văzut.

22. Sweeney Todd: Bărbierul diabolic din Fleet Street (2007)

Tim Burton are o idee bună să îi reunească pe Johnny Depp și Helena Bonham-Carter în acest musical cu bărbieri ce are loc în vechea Londră. Un bărbier înnebunește după ce este încarcerat pentru o crimă pe care nu a comis-o, și se răzbună pe clienții ghinionișți care ajung victimele lamei sale ascuțite.

23. Hairspray (2007)

Această comedie ce îi are ca protagoniști pe John Travolta și Nikki Blonski se învârte în jurul unei adolescente care dansează pentru a câștiga un concurs la un post TV local. Noul rol o propulsează către celebritate, iar ea încearcă să canalizeze această faimă către eliminarea rasismului din media.

24. Les Miserables (2012)

Pregătiți-vă șervețelele atunci când priviți la acest film, pentru că, mai mult ca sigur, veți lăcrima – în Franța secolului XIX, fostul pușcăriaș Jean Valjean își schimbă viața și o adoptă pe micuța orfană Cosette, după ce mama ei, Fantine, moare. Fostul polițist al lui Valjean, Javert, continuă să îl urmărească atunci când Franța începe să se scindeze înainte de 1832.

25. La La Land (2016)

A fost creat drept un musical modern, și îi ipostaziază pe o tânără actriță (Emma Stone) și un muzician de jazz tradiționalist (Ryan Gosling) străduindu-se să aibă succes, dar trec printr-o mulțime de aventuri absolut adorabile.

Voi ce film plănuiți să vedeți?

Foto & info: marieclaire.com, pexels.com

1 /
    filme, cultură, film muzical, muzică, dans, Oscar, entertainment filme, cultură, film muzical, muzică, dans, Oscar, entertainment filme, cultură, film muzical, muzică, dans, Oscar, entertainment filme, cultură, film muzical, muzică, dans, Oscar, entertainment filme, cultură, film muzical, muzică, dans, Oscar, entertainment filme, cultură, film muzical, muzică, dans, Oscar, entertainment filme, cultură, film muzical, muzică, dans, Oscar, entertainment filme, cultură, film muzical, muzică, dans, Oscar, entertainment filme, cultură, film muzical, muzică, dans, Oscar, entertainment filme, cultură, film muzical, muzică, dans, Oscar, entertainment filme, cultură, film muzical, muzică, dans, Oscar, entertainment filme, cultură, film muzical, muzică, dans, Oscar, entertainment filme, cultură, film muzical, muzică, dans, Oscar, entertainment filme, cultură, film muzical, muzică, dans, Oscar, entertainment filme, cultură, film muzical, muzică, dans, Oscar, entertainment filme, cultură, film muzical, muzică, dans, Oscar, entertainment filme, cultură, film muzical, muzică, dans, Oscar, entertainment filme, cultură, film muzical, muzică, dans, Oscar, entertainment filme, cultură, film muzical, muzică, dans, Oscar, entertainment filme, cultură, film muzical, muzică, dans, Oscar, entertainment filme, cultură, film muzical, muzică, dans, Oscar, entertainment filme, cultură, film muzical, muzică, dans, Oscar, entertainment filme, cultură, film muzical, muzică, dans, Oscar, entertainment filme, cultură, film muzical, muzică, dans, Oscar, entertainment filme, cultură, film muzical, muzică, dans, Oscar, entertainment filme, cultură, film muzical, muzică, dans, Oscar, entertainment

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

6 filme emoționante pe care nu trebuie să le ratezi…
Producția “A fost odată la... Hollywood” a lui Quentin…