BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Prinţesa Diana (2013). Legenda continuă.

Povestea controversată a vieţii celei care a fost supranumită “Prinţesa inimilor” a fascinat întreaga lume. Şi totuşi, nimeni nu poate şti totul. Astăzi, la 16 ani de la dispariţia prinţesei, filmul Diana (2013) aduce în atenţia publicului ultimii doi ani din viaţa ei, ilustrând iubirile care i-au marcat existenţa.

Actriţa Naomi Watts este cea care dă naştere personajului Diana, în filmul regizat de către Oliver Hirschbiegel. Dincolo de asemănările oarecum superficiale dintre adevărata Lady Diana şi Naomi Watts, interpretarea ei cât se poate de verosimilă reuşeşte să transmită mesajul filmului cu efectele scontate.

Sacadat pe alocuri, filmul face o trecere în revistă a întâmplărilor semnificative din ultimii doi ani de viaţă ai prinţesei, surprinzând totodată expansivitatea de care aceasta dă dovadă în viaţa ei sentimentală despre care şi-ar fi dorit să nu fie atât de tumultoasă.

Aşa cum ea însăşi afirmă, a fost iubită de miliarde de oameni de pe planetă, însă căuta cu ardoare un singur om care să o iubească şi care să rămână în viaţa ei.

Retrasă la Palatul Kensington, respinsă chiar şi de mulţi dintre apropiaţii săi care au avut reacţii dure la adresa declaraţiilor Dianei, făcute publice înainte şi după divorţul regal intens mediatizat, Diana se îndrăgosteşte nebuneşte de un chirurg cardiolog de origine pakistaneză, pe numele său Hasnat Khan, alături de care încearcă să trăiască, cât mai departe de ochii presei, o frumoasă poveste de iubire.

“Cea mai faimoasă femeie de pe planetă” şi discreţia unui chirurg cardiolog.

Sintagma “cea mai faimoasă femeie de pe planetă” asociată caracterizării prinţesei se afla însă în totală discordanţă cu discreţia chirurgului pasionat de munca sa, pe care îşi dorea să fie lăsat să o poată practica în linişte. Mai mult, discrepanţele culturale dintre cei doi, precum şi felul lor diferit de a fi ajung, într-un final, să îi despartă.

Astfel, entuziasmul Dianei de a fi găsit omul potrivit care îi va rămâne alături întreaga viaţă păleşte, din nou, în momentul în care separarea iminentă intervine între ea şi Hasnat. În urma despărţirii, gândul şi sufletul ei rămân la Hasnat Khan pe care îl caută încă în mod obsesiv, însă Diana începe o idilă cu omul de afaceri de origine egipteană Dodi Al Fayed, cel alături de care, în ziua fatidică de 31 august 1997, îşi pierde viaţa în urma unui accident rutier.

Marea dragoste a prinţesei Diana: Hasnat Khan.

Aşa cum s-a vehiculat în nenumărate rânduri, prinţesa Diana şi-a iubit soţul de care nu şi-ar fi dorit să divorţeze, ea însăşi provenind dintr-o familie divorţată, însă apariţia lui Hasnat Khan în viaţa ei i-a adus povestea de iubire de care avea nevoie pentru a fi din nou fericită, cea în urma căreia se spune că ar fi afirmat că Hasnat a fost dragostea vieţii ei.

Este recunoscut faptul că, în realitate, doctorul Hasnat Khan a păstrat, cu discreţia care l-a consacrat, tăcerea cu privire la povestea lor, timp de 16 ani.

O poveste în care te poţi regăsi uşor.

Independent de procentul realitate-ficţiune din acest film biografic, lansarea lui denotă fascinaţia miliardelor de fani ai prinţesei, care persistă şi astăzi. În plus, povestea de dragoste situată în centrul atenţiei pe tot parcursul peliculei este una în care cei prezenţi în sălile de cinema se pot regăsi, mai mult sau mai puţin, motiv pentru care interesul pentru acest film creşte în mod semnificativ.

Diana (2013). Un film de bifat. Legenda continuă. Pentru că secretele pe care le-a avut au fost, cu siguranţă, mai fascinante decât însăşi viaţa pe care a trăit-o în lumina reflectoarelor.

Vizionare plăcută!

Şi... nu uitaţi: acţionaţi doar cum vă şopteşte inima! („Only do what your heart tells you.” - Prinţesa Diana)

Photo via Officialdianamovie.com

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

6 filme emoționante pe care nu trebuie să le ratezi…
Producția “A fost odată la... Hollywood” a lui Quentin…