BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Cum să faci din viața ta hobby-ul numărul 1?

”Fiecare om este ceea ce este datorită alegerilor pe care le face.” (Marian Rujoiu)

Cuvântul “hobby”, adoptat și de noi, românii, din limba engleză, se traduce prin pasiune, interes, înflăcărare, entuziasm, acțiune, prioritate și înseamnă, de fapt, să trăiești momentul cu fiecare părticică a corpului tău.

Hobby-ul presupune și derularea unei activități în timpul tău liber.

Se spune că trebuie să ai întotdeauna 3 hobby-uri:

  • unul care să te ţină în formă;

  • unul care să îţi stimuleze creativitatea; şi

  • unul ca să îţi aducă venituri.

Ni se întâmplă cred, multora dintre noi, să observăm cum zilele din săptămână se scurg foarte repede. Derulăm evenimentele pe care le-am trăit, adesea nu suntem mulțumiți și ne “învinovățim” pentru că nu am fost proactivi.

Soluția nu este să căutăm un răspuns care să găsească un vinovat, ci trebuie să vină prin organizare, urmată de consecvență, iar rezultatele nu întârzie să apară.

Succesul este un subiect controversat la care ne raportăm cu toții și reprezintă, pentru mulți, o țintă pe care își doresc să o atingă.

Succesul, indiferent de domeniul de activitate, vine la pachet cu pasiunea pentru ceea ce faci.

Dacă analizăm viețile oamenilor de succes, vom realiza că sunt la fel ca ale noastre, doar că ei își doresc mai mult decât ceilalți și pun presiune constantă dar, mult mai important, pun pasiune în acțiunile pe care le dezvoltă și muncesc continuu, aproape zi și noapte.

Poți să faci din pasiunea ta un succes și acest succes să devină parte din viața ta, aducând după sine și venituri materiale.

Cum faci acest lucru?

1. În primul rând, trebuie să identifici pasiunile pe care le ai, să le acorzi timp și apoi să le pui în practică. Suntem diferiți și aceasta este partea cea mai bună, pentru că avem de învățat unii de la ceilați și putem deveni modele pentru semenii noștri.

De exemplu, ai putea să ai următoarele pasiuni:

  • Sportul – pentru a menține corpul într-o stare bună de funcționare. Oricare ar fi acesta, trebuie să-i acorzi timp și, mai ales, respect. Modul cum îl practici aduce cu sine starea de bine.
  • O pasiune creativă – scrisul, pictatul sau arta decorativă pot fi câteva activități care să pună în mișcare spiritul tău creativ și să scoată la iveală o parte necunoscută, care să-ți aducă liniște și relaxare.
  • O pasiune din care să ai beneficii materiale. Programator, constructor, mecanic agricol, medic, pilot, profesor sunt doar câteva meserii sau profesii pe care, dacă nu le faci cu pasiune, nu le poți îndeplini cu succes.

2. În al doilea rând, trebuie să ai în vedere că renunțarea la unul dintre cele trei hobby-uri enumerate la începutul acestui articol este exclusă.

Inițial, poate să pară destul de greu să le faci pe toate mai ales că pentru fiecare trebuie să aloci timp dar, cu perseverență, le așezi în rutina ta zilnică și totul o să pară mult mai ușor.

Unele activități nu vor necesita acțiuni zilnice. De exemplu, pentru sport poți să alegi să faci mișcare o zi da, una nu.

Astfel, într-una din zile vei avea mai mult timp pentru celelalte hobby-uri.

3. Renunțarea la unul din cele 3 hobby-uri nu reprezintă o opțiune, însă schimbarea cu altele noi, după un timp, este chiar indicată.

Întotdeuna trebuie sa găsim în noi acea dorință de a nu rămâne pe loc așa că, dacă simţi că ceva nu îţi mai aduce mulțumire, îmbunătăţeşte acel lucru sau schimbă-l!

În plus, pandemia de COVID-19 a creat ocazia ideală pentru dezvoltarea și practicarea oricăror tipuri de hobby-uri.

4. Viața fiecăruia dintre noi poate să devină hobby-ul nostru numărul 1 dacă luăm decizii în fiecare zi. Orice decizie trebuie urmată de acțiuni concrete, iar cele mai importante acțiuni sunt cele de astăzi.

Hobby înseamnă pasiune și dedicare! Trebuie să te dedici vieții tale, indiferent care-ți sunt obiectivele.

Cândva, cineva mi-a scris aceste cuvinte pe o foaie de hârtie:

Să vrei! Să poți! Să știi! Să taci!

Astăzi, le recitesc și-mi dau seama cât de simplu este!

Pentru că, ori de câte ori le vei rosti, îți vei da seama că depinde doar de tine ca viața ta să fie numărul 1 și că pasiunea pentru calitatea vieții tale stă în lucruri simple.

“Niciun lucru măreț din lume nu a fost realizat fără pasiune.” (George William Curtis)

Ți-a plăcut acest articol?

Urmărește Joelle Magazine pe FacebookInstagram și Twitter.

Foto: Unsplash.com

Un articol de Rocsana Ion.

Orice utilizare a conţinutului acestui articol presupune citarea sursei şi necesită obţinerea acordului prealabil, în scris, al JoelleMagazine.Ro. Toate drepturile rezervate © JoelleMagazine.Ro 2021.

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Friday: Weekend vibes - Queen Marie of Romania pe…
Friday: Weekend vibes - Dansul: Pasiune, artă și…