BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Friday: Weekend vibes - 5 idei simple pentru a petrece un weekend minunat

Este vineri și sfârșitul de săptămână bate la ușă. Au mai rămas fix două săptămâni până la Crăciun și, cumva, începem să ne pregătim pentru a integra în sufletele noastre emoția acestui eveniment.

Sărbătorile din acest an sunt atipice pentru fiecare dintre noi. Încercăm să aducem treptat bucuria în casele noastre folosind experiența anilor trecuți, deși contextul actual este, totuși, unul nou pentru întreaga lume.

Zile de weekend sunt așteptate acum de noi toți, fie că lucrăm de acasă sau de la birou. Sunt zilele care ne permit relaxare și detașare față de atribuțiile pe care le avem la locul de muncă.

Fiecare se organizează diferit în a-și planifica cele două zile libere.

Dacă ai familie numeroasă, sarcinile se pot atribui fiecărui membru al familiei, astfel că, într-un timp scurt, toată lumea muncește și apoi, toată lumea se relaxează. În consecință, familie mică sau mare, fiecare weekend vine, pentru mulți dintre noi, cu un program stabilit.

Indiferent dacă rămânem în casă sau alegem să ieșim în zone aerisite ale orașului, aceste zile trebuie să fie folosite pentru a ne relaxa și a ne împrospăta mintea și sufletul cu liniște și bucurie, resurse ce ne vor fi de folos în săptămâna următoare.

Îți recomand câteva idei pe care le poți pune în practică în acest weekend, fie că alegi rămâi acasă sau să ieși în aer liber cu familia sau alături de un prieten drag față de care ai grijă să respecți regulile actuale.

1. Ordine și curățenie

În spațiul în care vrem să petrecem timp de calitate trebuie să fie ordine și curățenie, evident, așa cum le percepe fiecare. După o săptămână în care jobul a fost așezat pe primul loc și casa puțin neglijată, weekendul este cel care face ca lucrurile să se alinieze și echilibrul să se producă. Nu ne vom irosi mult timp dacă ne organizăm sau dacă cumva în casă avem instrumente robotizate care să ne ajute. În cazul în care avem ajutor tehnologizat, această acțiune este o plăcere.

2. Citește o carte

Consideră că timpul petrecut acasă este o binecuvântare care-ți permite să te detașezi de tot ce înseamnă viața agitată. Deschide o carte și lasă-te purtat de povestea ei. Benefiiciile nu întârzie să apară, mai ales dacă, în timp, devine un obicei.

3. Jocurile copilăriei

Există multe jocuri distractive pe care le poți juca împreună cu familia. Poți să împărtășești copiilor tăi variantele pe care le aveai pentru a te juca pe vremea când tehnologia nu era așa dezvoltată. Dacă ai în casă un pachet de cărți de joc, folosește-l jucând macao, toci sau șeptică. Sunt momente care-ți vor trezi amintiri plăcute. Evită să petreci mai mult timp decât ar fi nevoie la televizor, la calculator sau pe telefonul mobil.

4. Mișcare

Fie că alegi să faci câteva exerciții pe care le-ai învățat la sala de sport sau pe care le-ai văzut într-un material video sau să dansezi pe o muzică care te poartă cu gândul la soare, nisip, plajă, mișcarea este o activitate care-ți poate stârni creativitate și bucurie.

5. Gătește și mănâncă sănătos.

Aceste “fenomene”, gătitul și mâncatul sunt complementare și fac parte din viața noastră. Plăcerea de a găti se regăsește în foarte mulți dintre noi, dar și în plăcerea de a savura ceea ce gătim. Cel mai important este să alegem să mâncăm cât mai sănătos și mai puțin procesat, cât mai multe fructe și legume care ne mențin în formă și ne fac mai puternici în fața bolilor.

Astăzi vă recomand o rețetă foarte simplă și la îndemâna oricui. Poți alege să pregătești acest preparat alături de cei dragi, făcând din această activitate un joc.

Recomandare: Biscuiți cu banană și gutuie

Ai nevoie de:

  • o gutuie, nici prea mare, nici prea mică;
  • o banană;
  • tărâțe de ovăz; și
  • perle de ciocolata neagră.

Se fierbe gutuia, spălată și curățată în prealabil. Se face un piure din gutuie și banană, în care se încorporează apoi tărâțele de ovăz și perlele de ciocolată. Se obține un amestec pe care îl așezi cu lingura în tava tapetată cu hârtie de copt, dându-i forma dorită.
Se coace în cuptorul preîncălzit la 180 grade, timp de 15 minute.

S-aveți o zi inspirată și weekend plăcut!  

Foto: Shutterstock.com

Un articol de Rocsana Ion.

Orice utilizare a conţinutului acestui articol presupune citarea sursei şi necesită obţinerea acordului prealabil, în scris, al JoelleMagazine.Ro. Toate drepturile rezervate © JoelleMagazine.Ro 2020.

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Friday: Weekend vibes - Queen Marie of Romania pe…
Friday: Weekend vibes - Dansul: Pasiune, artă și…