BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Joelle Weekend Vibes: 5 idei creative de weekend pentru o mini-escapadă

Când ai reușit, în sfârșit, să îți faci timp pentru o mini-escapadă de weekend, vrei să te bucuri de fiecare minut din ea. Până la urmă, sunt doar două zile!

Însă, atunci când te pregătești, trebuie să iei în considerare multe elemente – de la destinație, până la buget. Sigur că poți alege o escapadă la munte, sau pe litoral, dacă vremea îți permite, dar de ce să cheltui o grămadă de bani pe cazare, când poți face ceva cu adevărat inedit, și pe deasupra, ieftin?

Iată câteva idei pentru un weekend de neuitat, de care îți vei aminti cu plăcere:

1. Închiriază o casă

Găsești tot confortul de acasă, alături de încântarea unei experiențe noi. În plus, este una dintre cele mai ieftine variante de vacanță. O casă închiriată pentru weekend îți oferă un grad ridicat de libertate – poți găti, viziona filme, dormi pe canapea, poți juca rummy, cărți sau Monopoly...posibilitățile sunt nelimitate! Și ai la îndemână tot echipamentul de care ai nevoie, atât în bucătărie, cât și în celelalte încăperi.

Închiriatul unei case e o idee foarte bună și dacă plănuiești să pleci cu un grup de prieteni; veți avea timp destul să petreceți împreună și să îmbunătățiți legătura dintre voi, iar bugetul va fi și mai redus atunci când se va împărți la mai mulți.

2. Călătorește fără destinație

O idee spontană de călătorie este să pleci și să te lași dus de val, oprindu-te oriunde îți dictează inima. În funcție de buget, poți alege să mergi cu mașina, cu trenul, sau chiar cu...vaporul! Și oprește-te acolo unde simți că te vei simți bine. Poți chiar să te oprești în mai multe orașe la shopping, să vezi un spectacol, să mergi la munte...opțiunile sunt nelimitate!

3. Ieși în natură

Un weekend la pădure, în care te unești cu natura, este antidotul perfect pentru ritmul monoton și stresant de la oraș. În primul rând, trebuie să te decizi cât de aproape vrei să fii: poți sta la o cabană, poți merge cu rulota, sau chiar cu cortul. Există și complexuri speciale, unde găsești toate utilitățile de care ai nevoie, pentru a avea un weekend deosebit, în care nu auzi decât cântecul păsărilor și simți mirosul de iarbă proaspătă.

4. O noapte la cazino

Simți că norocul e de partea ta? Fă o nebunie și mergi la un complex de cazinouri – nu trebuie să câștigi neapărat, ci doar să te distrezi. Unele dintre ele au și restaurante, bufeturi, magazine, dar și spectacole. Ai grijă, însă, la tendința de a juca tot mai mult, pe măsură ce pierzi.

5.Turist în propriul tău oraș

Ideea cea mai prietenoasă cu bugetul tău, și cea mai la îndemână, este să fii turist la tine în oraș. Chiar dacă nu îți dai seama, există o mulțime de activități pe care le poți întreprinde – de la un brunch deosebit, la o expoziție, un spectacol de teatru sau un concert, ai de unde alege! Poți chiar să fii cu adevărat turist și să te înarmezi cu hărți și pliante...nu știi niciodată ce locuri poți descoperi. Multe dintre clădirile istorice poate îți sunt necunoscute, și acesta e un prilej excelent pentru a le vizita. Nu merge în locurile obișnuite; stai la un cappuccino la noua cafenea din centru, citește ziarul pe bancă în parc, mergi la expoziția de pictură de la galeria de artă, sau la târgul de bunătăți tradiționale. Te vei reîndrăgosti de orașul tău.

Nu trebuie să depui eforturi extraordinare pentru a avea parte de un weekend deosebit. Totul e să fii cât mai creativ și să exploatezi la maximum fiecare moment! :)

Foto: pexels.com

 

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Friday: Weekend vibes - 5 idei simple pentru a petrece…
Friday: Weekend vibes - Queen Marie of Romania pe…