BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Arta de a dărui: alegerea cadoului ideal.

A dărui este unul dintre cele mai frumoase gesturi pe care le poţi face pentru o altă persoană, iar vădita bucuria pe care aceasta o afişează în momentul în care despachetează cadoul primit de la tine este de nepreţuit. De aceea, alegerea cadoului perfect este un proces extrem de important şi presupune o cercetare amănunţită a preferinţelor persoanei în cauză, pentru ca surpriza să fie completă.

Alegerea unui cadou presupune fie să cunoşti foarte bine persoana căreia urmează să-i dăruieşti ceva, fie să încerci să afli cât mai multe lucruri despre ea, dacă nu vă cunoaşteţi de foarte mult timp, însă vă înţelegeţi foarte bine. 

 
Este adevărat că nu lucrurile materiale sunt cele care contează cel mai mult în viață,  însă ele reuşeşc să aducă zâmbetul pe buzele cuiva drag, ceea ce este foarte important.
 
Probabil că fiecare om s-a aflat, la un moment dat, în dilemă când trebuia să meargă la o petrecere. Ne tentează mult prea multe lucruri pe care le-am putea alege drept cadouri, motiv pentru care ne este foarte greu să luăm decizia cea mai bună.
 
Această problemă poate fi simplificată astfel: dacă tot vrei să faci un cadou, gândeşte-te în aşa fel încât să fie ceva util persoanei căreia îi vei dărui respectivul lucru.
 
E frumos să dăruieşti ursuleţi şi alte jucării de pluş în formă de steluţe şi inimioare, însă ideea de bază rămâne aceea că niciunul dintre aceste cadouri nu îi va fi util celui care le primeşte. Da, cu siguranță va fi încântat dacă știi că îi plac astfel de lucruri, va aprecia gestul (până la urmă asta contează!) şi este esenţial faptul că acel cadou simbolizează ceva și își va aminti de persoana ta când îl va găsi zări prin casă, însă la fel de bine ai putea să îi dăruieşti ceva util, cu acelaşi buget, ceva care îi va aminti tot timpul de tine pentru că va putea să-l folosească şi să-l arate și celorlalţi într-un alt context din afara intimității propriei case (nu este cazul jucăriilor de pluş)! 
 
Aşadar, pentru un bărbat cred că o cravată, un stilou, o agendă, un ceas, un suport pentru cărţile de vizită, o brichetă (dacă fumează), o curea sau un alt articol office de îmbrăcăminte este întotdeauna binevenit dacă este genul de om ocupat, dedicat carierei şi ascensiunii profesionale.
 
Dacă îi place să facă sport, te poţi orienta oricând către articole sportive sau, dacă este pasionat de tehnologie (şi bugetul îţi permite), îi poţi achiziţiona unul din ultimele gadget-uri apărute (un smartphone, un notebook, un suport pentru e-books, etc.). Dacă este pasionat de gătit, îi poţi achiziţiona cele mai noi cărţi în domeniu, ş.am.d.
 
Dacă alegerea unui cadou potrivit pentru bărbaţi poate fi ceva mai dificilă, femeile sunt mai transparente în acest sens pentru simplul motiv că sunt uşor de “citit” din stilul vestimentar, accesoriile purtate şi, mai ales, în funcţie de ceea ce scot din poşetă
 
Începând cu un buchet de flori, mici accesorii de genul gablonțurilor, deloc scumpe însă extrem de utile şi admirate de femei, romane de dragoste, o cutie de bomboane (macarons, de exemplu - o alegere ideală ), orice accesoriu de birou enumerat mai sus în cazul cadourilor pentru bărbaţi, eşarfe sau poşete, până la bijuterii, bilete de avion şi articole vestimentare (atenţie însă la mărime pentru că se pot comite erori grave în acest sens, iar persoana în cauză s-ar putea simţi jignită din cauză că ţi-a părut mai plinuţă decât este în realitate!), orice cadou poate fi inspirat atât timp cât ştii sigur că îl va folosi.
 
De exemplu, unele femei (puţine, e drept, dar există!) nu poartă accesorii şi nici nu sunt pasionate de aşa ceva, motiv pentru care ar fi o greşeală să le faci un astfel de cadou pentru simplul fapt că nu vor purta respectivele accesorii.
 
Ideea de bază este să achiziţionezi ceva UTIL pentru persoana căreia vrei să îi dăruieşti cadoul şi totodată ceva care să aibă legătură cu una dintre PASIUNILE sale! A nu se înţelege că unele dintre cadourile specificate ca fiind indicate bărbaţilor nu pot fi dăruite şi femeilor şi viceversa!
 
În plus, îndrăzneşte să-ţi laşi imaginaţia să zboare! Sugestiile de mai sus sunt date doar cu titlu exemplificativ şi poţi face oricând orice alte combinaţii îndrăzneţe pentru a face pe cineva fericit!
 
Ideal este totuşi ca darul pe care îl faci să fie din inimă pentru că altfel nu are niciun sens!
 
Poate veţi gândi că, în general, cadourile sunt cadouri, trebuie primite şi percepute ca atare şi nu trebuie analizate atât de minuţios sau, mai grav, criticate şi este posibil să aveţi dreptate!
 
Însă, ţinând cont de regulile simple de mai sus, poţi face un om fericit şi vei avea totodată şi satisfacţia că darul tău îi va fi de folos pe termen lung şi îi va aminti de tine cu plăcere!
 
Dăruieşte din suflet! 
 
Sursă foto: Shutterstock

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!