BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

5 motive să folosești mierea în îngrijirea părului

De câțiva ani încoace, industria cosmetică are o abordare holistică – tot mai multe femei sunt atente la ingredientele din produsele de îngrijire, și au început să caute tot mai mult remedii naturale pentru piele și păr, dar și variante organice de la brandurile preferate. Mai ales în ceea ce privește părul, tratamentele făcute în casă au revenit în forță; și nu trebuie să te rezumi doar la uleiul de cocos, deoarece și mierea este extrem de benefică pentru părul tău.

Le poți mulțumi albinuțelor muncitoare pentru acest produs multi-funcțional, care nu doar că e delicios și sănătos, dar și sprijină sănătatea scalpului și a părului. Mierea este un umectant natural, care reține umezeala din aer, și este plină de antioxidanți care ajută la lupta împotriva radicalilor liberi.

Dar de ce să folosești mierea în îngrijirea părului? Iată cele mai importante motive:

1. Conferă firelor de păr vitaminele și mineralele de care au nevoie

Șampoanele din comerț își fac treaba, dar dacă pe etichetă nu scrie “natural” sau „organic”, există șanse ca acestea să conțină chimicale.

Mierea naturală, neprocesată, conține nutrienți esențiali, spre deosebire de produsele procesate, în care vitaminele și mineralele sunt adesea diluate cu componente chimice. Mierea poate stopa ruperea și hidrata părul uscat și aspru.

Mierea este un umectant natural, atrăgând umezeala din aer. Această proprietate a sa, împreună cu cele antibacteriene, emoliente și hidratante, este ideală pentru îngrijirea scalpului și a părului.

2. Stimulează creșterea părului

Dacă nu vrei să iei suplimente pentru creșterea părului, încearcă să adaugi miere la rutina de îngrijire, pentru un stimulent natural.

Datorită proprietății sale emoliente, mierea fixează și susține nutrienții în păr, în timp ce proprietățile antioxidante protejează firele de elementele nocive din mediul înconjurător. Folosind câteva picături de miere când te speli pe cap, îți sprijini podoaba capilară cu elemente antiseptice și o întărești, pentru a diminua căderea părului.

3. Funcționează ca o alternativă la șampon, sau ca un adjuvant al acestuia

Să spunem că nu ai mai avut timp să te speli pe cap de trei zile, nu mai ai șampon uscat, și nici pudră de talc pentru a-ți reîmprospăta rădăcina părului. Sfatul nostru? Verifică în bucătărie.

Așa cum poate folosești oțetul de mere la clătit pentru o strălucire naturală, poți folosi mierea pe post de șampon. Amestecă o lingură de miere cu jumătate de ceașcă de apă, aplică pe păr ca orice șampon și clătește bine.

Dacă ai un șampon la care nu ai putea niciodată să renunți, încearcă să îl amesteci cu o linguriță de miere atunci când te speli, pentru un efect de hidratare maxim.

4. O poți folosi pentru a-ți vopsi șuvițele în mod natural

Multe femei nu își vopsesc părul din cauza chimicalelor din vopsea – dar dacă vrei câteva șuvițe vopsite în mod natural, poți apela la miere.

Adaugă un amestec de trei linguri de miere și două de apă pe părul umed, lăsându-l să acționeze o oră, apoi clătește. Cheia este să aplici acest amestec pe păr o dată pe săptămână, până când rezultatele sunt vizibile. Nu e atât de rapid ca la salon, dar nu dăunează deloc părului sau scalpului.

5. Adaugă strălucire părului

Winnie the Pooh avea dreptate – mierea și laptele sunt un cuplu minune.

Părul devine catifelat atunci când este hidratat, iar mierea este recunoscută pentru capacitatea de a păstra părul hidratat pentru o perioadă mai lungă de timp. Laptele conține caseină și proteine, care întăresc firele de păr și le stimulează creșterea. Combină aceste două ingrediente și fă o mască, pe care o lași să acționeze 20 de minute – vei avea șuvițe suple, catifelate, ca după un tratament la coafor.

Tu...ce mai aștepți să îți “îndulcești” părul? :)

Foto: shutterstock.com, pexels.com

1 /
    miere, păr, îngrijirea părului, naturist, organic, bio, păr sănătos, salon, tratamente păr miere, păr, îngrijirea părului, naturist, organic, bio, păr sănătos, salon, tratamente păr miere, păr, îngrijirea părului, naturist, organic, bio, păr sănătos, salon, tratamente păr miere, păr, îngrijirea părului, naturist, organic, bio, păr sănătos, salon, tratamente păr miere, păr, îngrijirea părului, naturist, organic, bio, păr sănătos, salon, tratamente păr miere, păr, îngrijirea părului, naturist, organic, bio, păr sănătos, salon, tratamente păr

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Trucuri de îngrijit părul de la stilistul Familiei…
10 împletituri pe care să le porți în acest sfârșit…