BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Ce spune culoarea părului despre tine?

Când vine vorba despre culoarea părului, femeile acordă o atenţie deosebită acestui aspect.

Fie că aleg să poarte culoarea lor naturală, fie că decid să o schimbe, culoarea părului trebuie să le reprezinte, să le întregească ţinuta şi să le definească personalitatea.

Roşcat

Se spune despre roşcate că sunt determinate şi creative, iar adesea temperamentul vulcanic este asociat culorii puternice a părului. Chiar şi cercetătorii tind să creadă că, în comparaţie cu alte culori de păr, roşcatele au o tendinţă de a manifesta un temperament mai exploziv.

Se mai crede despre femeile cu păr roşcat că sunt seducătoare, creative şi directe în exprimare. Si, deşi doar 13% dintre femeile CEO ar angaja candidate cu păr roşcat, cele care vor obţine postul au foarte multe şanse să devină lideri de echipe sau să ajungă în alte poziţii ce necesită o gândire rapidă.

În acelaşi timp, roşcatele inspiră sensibilitate, dar şi intimidare, demonstrând putere şi pasiune. Unele dovezi medicale arată că persoanele cu păr roşcat au nevoie de doze mai mari de anestezice şi medicamente împotriva durerilor.

Blond

Blondele sunt văzute drept femei sexy, comunicative şi, uneori, delicate. Se spune despre acestea că ştiu să se distreze şi că adesea atrag atenţia asupra lor. Uneori, această culoare a părului este asociată cu vanitatea şi nevoia de îngrijire.

Oamenii de stiinţă nu pot confirma aceste fapte, însă au efectuat mai multe studii conform cărora femeile blonde se căsătoresc la o vârstă mai fragedă şi divorţează mai des, asociind acest fapt cu atenţia constantă pe care o primesc de la cei din jur.

Totuşi, eternul mit legat de inteligenţa blondelor a fost eradicat, ele fiind acum considerate la fel de inteligente ca echivalentul lor brunet. Atât de inteligente, încât cercetătorii spun că există şanse de 50% ca prima femeie preşedinte să fie blondă. Şi, dacă privim către Hillary Clinton, candidata la președinția Statelor Unite ale Americii, ne gândim că este foarte posibil să fie adevărat.

Şaten

Şatenele sunt percepute drept femei muncitoare, responsabile, bune la suflet, inteligente şi de încredere. Dar, deşi muncesc mult şi se dedică întru totul muncii lor, au un nivel mai scăzut al stresului, în comparaţie cu celelalte femei cu alte culori de păr.

Deşi 67% dintre femeile CEO afirmă că, dacă ar face alegerile de angajare în funcţie de culoarea părului, ele ar alege o femeie şatenă, oamenii de ştiinţă nu sunt de acord, afirmând că inteligenţa nu are legătură cu părul şi culoarea sa; şatenele nu sunt mai inteligente decât blondele, roşcatele sau brunetele, însă muncesc mai mult.

Brunet

Când vine vorba despre părul negru, acesta este văzut ca un semn al gândirii şi simţirii profunde. Femeile brunete vor căuta mereu semnificaţii în adâncul şi în interiorul lor, cautând să înţeleagă imaginea de ansamblu într-o situaţie dată.

Părul brunet mai este asociat cu popularitatea şi cu un grup mare de prieteni. Unii consideră brunetele drept persoane cărora nu le place să iasă în oraș, însă acesta este un stereotip ce nu a fost demonstrat, ci mai degrabă infirmat.

Din punct de vedere profesional, brunetele sunt considerate experte în finanţe!

Tu ce culoare de păr alegi să porţi ? :)

Foto: Shutterstock.com

 

1 /
    Ce spune culoarea părului, hairstyle, coafură, blondă, șatenă, roșcată, brunetă Ce spune culoarea părului, hairstyle, coafură, blondă, șatenă, roșcată, brunetă Ce spune culoarea părului, hairstyle, coafură, blondă, șatenă, roșcată, brunetă Ce spune culoarea părului, hairstyle, coafură, blondă, șatenă, roșcată, brunetă Ce spune culoarea părului, hairstyle, coafură, blondă, șatenă, roșcată, brunetă

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Cum e să te creadă toți de altă naționalitate din…
Trucuri de îngrijit părul de la stilistul Familiei…