BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Ce trebuie să știi despre extensiile de păr

Extensiile ne fac părul mai lung, mai bogat și mai strălucitor. Însă, pentru a avea o podoabă capilară sănătoasă și pentru a proteja extensiile cât mai mult timp, trebuie să știm câteva lucruri.

Cum le alegem?

Ideal este să cerem părerea unui specialist, care ne va spune ce tip de extensii se potrivesc părului nostru. Un fir subțire suportă mai bine extensiile pe bază de keratină și adeziv, în vreme ce unuia gros i se potrivesc extensiile de tip clip-on.

În alegerea extensiilor, sunt patru criterii cheie pe care trebuie să le urmărim:

  • naturalețea;
  • lungimea;
  • intensitatea culorii; și
  • volumul.

Extensiile de calitate au embleme de atestare și diferențiere, iar firul de calitate se recunoaște la atingere, pentru că seamănă cu părul natural sănătos și strălucește.

Pentru un efect spectaculos, se recomandă extensiile cu o lungime de două ori mai mare decât a părului natural, oferindu-i volum și ușurință la coafare. În ceea ce privește culoarea, putem alege una apropiată părului natural sau una contrastantă.

Cum le întreținem?

Dacă sunt confecționate din păr natural și dorim să le schimbăm culoarea, putem alege orice tehnică dorim, deoarece se comportă la fel ca părul nostru. Pentru a le proteja, este indicat ca, la mare și la piscină, să purtăm o cască de protecție – soarele și clorul din piscină usucă firul de păr.

De asemenea, este de evitat dormitul cu părul umed, deoarece există riscul ca părul să se încurce și, ulterior, să se rupă. Același lucru este valabil și pentru produsele de styling, în special cele care conțin silicon. În final, taparea excesivă este nerecomandată.

Lungimea optimă

Lungimea cea mai mare pentru extensiile de păr ajunge la 67-66 cm. Orice depășește această dimensiune cauzează presiune asupra scalpului. Femeilor cu înălțimea de 1,60 cm le este recomandată o lungime de 55 cm la extensii, iar pe un păr mai scurt de 8 cm nu se pot aplica.

Informându-ne în prealabil, consultând specialiștii și aplicând sfaturile primite, ne putem bucura de un păr lung, bogat și strălucitor pentru mult timp. Trebuie să ținem cont că, deși sunt fabricate din păr natural, extensiile necesită o îngrijire suplimentară, deoarece nu beneficiază de nutrienții pe care îi primește părul nostru din interior.

Foto: shutterstock.com 

1 /
    extensii de păr, hairstyle, îngrijire extensii de păr, hairstyle, îngrijire

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Cum e să te creadă toți de altă naționalitate din…
Trucuri de îngrijit părul de la stilistul Familiei…