13 beneficii ale cafelei
Înainte de a vă prezenta câteva dintre ele, trebuie specificat că, pentru a ne bucura de efectele ei la maximum, este ideal să alegem o cafea de foarte bună calitate.
1. Crește nivelul de energie și stimulează creierul
Datorită cofeinei pe care o conține, activitatea cerebrală este menținută la cote înalte pe tot parcursul zilei, sporindu-ne atenția, vigilența și concentrarea. Nivelul general de energie este îmbunătățit, deoarece cofeina se absoarbe direct în sânge și stimulează toate celulele din organism.
2. Stimulează metabolismul și ajută la arderea grăsimilor
Studiile arată o accelerare a metabolismului cu 3-11% datorită consumului de cofeină. Aceasta este, de fapt, substanța cel mai des întâlnită în produsele de slăbit, pentru că ajută la arderea grăsimilor. Cafeaua poate ajuta la pierderea în greutate cu 10% în cazul persoanelor obeze și cu până la 29% în cazul oamenilor cu masă corporală normală.
3. Ajută la performanța sportivă
Cofeina stimulează creierul să emită semnale metabolismului pentru a arde grăsimi. Aceasta crește și nivelul de adrenalină din corp, îmbunătățind performanța sportivă cu 11-12%. Deci, data viitoare când mergi la sală, bea o cafea cu jumătate de oră înainte!
4. Conține o mulțime de nutrienți esențiali
Cafeaua conține vitaminele B2 și B5, magneziu, postasiu, niacină și riboflavină.
5. Scade riscul de diabet tip II
Diabetul de tip II este caracterizat de un nivel crescut al zahărului în sânge, în contextul unei rezistențe la insulină sau al inabilității de a o secreta. Din anumite motive, băutorii de cafea sunt cu mult mai puțin expuși riscului de a face diabet. Studiile au arătat o scădere a acestui risc cu 23-50%.
6. Scade riscul de Alzheimer și demență
Alzheimer este cea mai des întâlnită afecțiune care distruge sistemul nervos, principala cauză a demenței. Din păcate, nu există un leac pentru această boală, însă există mai multe lucruri pe care le putem face pentru a preveni apariția ei – aceasta include o alimentație sănătoasă însoțită de mișcare, însă băutul cafelei poate fi, de asemenea, foarte eficient. Mai multe studii au demonstrat o scădere a riscului de a face Alzheimer cu 65% în cazul consumului de cafea.
7. Scade riscul de Parkinson
Asemenea Alzheimer-ului, Parkinson distruge sistemul nervos și este cauzat de moartea neuronilor ce secretă dopamină. Nici în cazul acestei boli nu există leac, dar și pentru ea există diverse metode de prevenție, în care cafeaua vine în ajutorul nostru. Riscul de a face Parkinson este redus cu 32-60% în cazul băutorilor de cafea.



Ţi-a plăcut acest articol?
Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!