BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

4 remedii rapide pentru ochii umflați

Dacă ochii umflați îți cauzează supărări dimineața, îți prezentăm aici câteva trucuri eficiente pentru a scăpa de această problemă rapid:

1. Linguri

Dacă știi că te trezești de obicei cu ochii umflați, poți pune două linguri la congelator peste noapte. Aplică-le pe și sub ochii închiși de dimineață; răceala va contracta vasele de sânge de sub ochi, care se vor dezumfla în câteva minute. 

2. Castraveți

Imaginea cu feliile de castraveți pe ochi nu este doar un clișeu, ci un remediu cu adevărat eficient! Aplicate reci peste pleoape timp de 30 de minute, reduc umflăturile, roșeața și iritațiile. 

3. Ceai

Ceaiul nu este doar bun de savurat alături de o carte sau eficient în răceli, ci și de ajutor pentru ochii umflați. Aplică sub pleoape comprese reci de ceai negru, verde sau mușețel. Proprietățile lor anti-inflamatorii contribuie la reducerea umflăturilor și iritațiilor.

4. Comprese reci

Nu încerca direct pungile de gheață uriașe, sunt prea agresive pentru zona sensibilă a ochilor. Optează pentru un prosop înmuiat în apă rece sau pus la congelator sau o pungă mică de gheață înfășurată în prosop; acestea, la rândul lor, vor descongestiona zona și vor contracta vasele de sânge, împiedicând circulația de lichide în zonă.

Foto: Shutterstock.com

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

9 trucuri pentru a evita (și elimina) acneea
10 obiceiuri care îți înrăutățesc crampele menstruale