BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Munca de birou îți afectează sănătatea mai mult decât crezi

După anii petrecuți pe băncile facultății, cu nopți pierdute și libertate specifică tinereții, ne bucurăm că ne-am găsit un loc de muncă, în special dacă facem ceva ce ne place, după ce atâta vreme am învățat ce aveam de făcut în domeniul respectiv.

Pe cât de nesănătos este stilul de viață specific facultății, cu nopți pierdute, alcool, mâncare pe fugă și slabă în nutrienți, pe atât de nesănătos este stilul de viață al muncii de la birou.

Nu ne dăm seama, însă biroul ascunde foarte multe pericole pentru sănătatea noastră:

1. Tastatura

Tastatura calculatorului poate conține de cinci ori mai mulți microbi decât o toaletă! Unele dintre aceste bacterii pot fi la fel de periculoase ca virusul E-coli. Ai grijă să o dezinfectezi de fiecare dată înainte de utilizare.

2. Aerul recirculat

Aerul condiționat e necesar în zilele toride, dar acest aer recirculat din birou este de 100 de ori mai poluat decât cel de afară! Acesta este cunoscut drept sindromul clădirii bolnave.

3. Statul jos

Statul jos în mare parte din zi are aceleași efecte asupra sănătății pe care le are fumatul. Poate duce la obezitate, probleme cu inima, cancer, sau la alte afecțiuni grave.

4. Ecranul

Ecranul calculatorului dăunează enorm vederii. Din acest motiv, mulți oameni au dureri de cap după ce petrec mult timp în fața ecranului.

5. Plictiseala

Plictiseala ne poate dăuna mai mult decât ne imaginăm. Un studiu efectuat recent a dovedit că persoanele care se plâng frecvent de plictiseală sunt mai expuse riscului de a suferi un atac de cord.

Munca la birou nu poate fi evitată, deoarece majoritatea locurilor de muncă se petrec în astfel de spații. Deși este un stil de viață nesănătos, efectele acestuia pot fi contracarate prin ieșitul în aer liber, indiferent de sezon și temperatură. 20 de minute petrecute afară ne trezesc la fel de bine ca o ceașcă de cafea.

Deci data viitoare când simțiți că biroul vă suprasolicită, ieșiți afară și luați o gură binemeritată de aer proaspăt!

Foto: pexels.com, freeimages.com

 

1 /
    birou, office, muncă, sănătate, sedentarism, stil de viață sănătos birou, office, muncă, sănătate, sedentarism, stil de viață sănătos birou, office, muncă, sănătate, sedentarism, stil de viață sănătos birou, office, muncă, sănătate, sedentarism, stil de viață sănătos birou, office, muncă, sănătate, sedentarism, stil de viață sănătos birou, office, muncă, sănătate, sedentarism, stil de viață sănătos

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

9 trucuri pentru a evita (și elimina) acneea
10 obiceiuri care îți înrăutățesc crampele menstruale