BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Villa d'Este: labirintul fântânilor din Italia.

Tuturor ne place să călătorim și să vizităm cât mai multe zone, să ne relaxăm și să uităm de grijile și problemele zilnice. Dar și mai frumos pare a fi atunci când realizăm că unele locuri au ceva aparte și te impresionează din prima clipă. Tivoli este un astfel de loc de poveste, un oraș situat în apropiere de capitala Italiei, la aproximativ 30 de km de Roma.

Tivoli este cunoscut ca fiind un oraș al artei, un oraș istoric renumit pentru atracțiile sale turistice. Printre cele mai frumoase dintre acestea se numără Vila Gregoriana, Vila Adriana și Vila d’Este. Cele 3 au reușit să pună orașul pe lista siturilor care fac parte din Patrimoniul Mondial UNESCO.

Vila Adriana datează încă din anul al II-lea d.H. Ea a fost construită la ordinele împăratului Hadrian care a vrut să clădească o alternativă la reședința imperială din Roma.

Nu putem trece prin Tivoli fără a vizita Vila Gregoriana. De asemenea, templul Zeiţei Vesta care datează din secolul I î.H, Templul Sibilei Tiburtine, robustul Templu al lui Tosse şi apropiatul Templu al lui Hercule, precum şi Rocca Pia (care a fost înălţată în anul 1461) reprezintă puncte de interes importante în această zonă.

Cu toate acestea, una dintre cele mai vizitate atracții turistice ale Italiei este Vila D’Este, un palat cu o istorie fascinantă, care, datorită grădinilor sale minunate, este situat pe locul 5 în lume la categoria ”cele mai frumoase grădini”. Construit în secolul XVI de către Cardinalul Ippolito D'Este, palatul deține grădini minunate și foarte multe fântâni spectaculoase.

Construcție masivă, cu trei etaje, cu loje și terase, palatul prezintă mai multe personaje mitologice, printre care și Leda, un personaj sub formă de lebădă de care a fost îndrăgostit Zeus. Mulțimea de pictori, sculptori și artiști care au contribuit la decorarea palatului a reușit să facă adevărate minuni în acest sens. Cu toate că mobilierul din cameră lipsește, frescele de pe pereți și de pe tavan îți captează imediat atenția.

Grădinile sunt absolut fascinante. Au fost declarate a fi printre cele mai frumoase grădini renascentiste din Europa, iar din momentul în care pășești în acel peisaj, te simți ca la teatru, unde decorul principal îl reprezintă copacii, arbuștii, gardul viu și, nu în ultimul rând, statuile. Cele aproximativ 500 de fântâni, jocuri de apă și râuri artificiale sunt parcă actorii în această piesă de teatru pe care nu te saturi a o privi.

Printre fântânile care m-au impresionat cel mai mult se numără Fântâna Ovală pe care o putem asemăna cu o imensă cupă de șampanie peste care se revarsă o perdea deasă de apă.

Este de menționat și Fântâna Rometta în care sunt sculptate statuile lui Remus și cea a lui Romulus care ilustrează orașul Roma în miniatură.

Aleea cu cele 100 de fântâni este o alee superbă: pe una dintre laturi are numai copaci, iar pe cealaltă parte se află un zid din care, din metru în metru, apa iese prin mici fântâni arteziene. Fiecare are o formă diferită precum capete de berbeci, crini, melci sau vulturi. Efectul pe care îl oferă aceste fântâni este unul minunat, iar sunetul este, de asemenea, unul fascinant.

În timp ce colinzi agale aceste alei înflorit, privind fântânile înconjurate de labirintul de gard viu, te simțit ca într-un vis frumos din care ți-ai dori să nu te mai trezești.

Vila D’Este este o locație pe care nu trebuie să o ratați dacă vă aflați în zonă, mai ales că, pe un perimetru destul de restrâns, ajungi să poți vizita și admira o multitudine de lucruri cu adevărat fascinante.

Sursă foto: JoelleMagazine.Ro.

1 /
    Villa d'Este, Tivoli, labirintul fântânilor Villa d'Este, Tivoli, labirintul fântânilor Villa d'Este, Tivoli, labirintul fântânilor Villa d'Este, Tivoli, labirintul fântânilor

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

10 locuri sublime pe care trebuie să le vezi ca…
Hadar Chalet: zile perfecte pentru relaxare la o…