Experiențele din facultate te ajută să obții un loc de muncă mai ușor
Odată ce ai absolvit, ai nevoie să pui în evidență aceste experiențe în cadrul unui interviu, pentru a obține locul de muncă dorit. Dar cum?
Un studiu efectuat în 2015 a demonstrat că 25% dintre absolvenții de facultate nu aveau deloc experiențe importante acumulate în timpul facultății. Ceea ce înseamnă că nu au avut un profesor care să aibă grijă de ei, să facă din procesul de învățare o activitate distractivă, un mentor care să îi încurajeze; nu au lucrat la un proiect pe un întreg semestru (sau mai mult), nu au lucrat sau nu au avut internship-uri și nu au fost implicați în activități extracurriculare.
Studiul a mai demonstrat că 65% dintre absolvenții care au avut parte de unele dintre experiențele de mai sus au fost angajați mai rapid, comparativ cu ceilalți. Dar este important de notat că doar 3% dintre absolvenți au trecut prin toate experiențele de mai sus.
Deci cum aduci experiențele pe care le-ai avut în facultate către câmpul muncii?
Iată câteva lucruri ce vor dovedi că vei fi un angajat de nădejde, prin experiențele pe care le-ai avut în facultate:
-
A avea un profesor ce a făcut din învățat o activitate atractivă.
După ce petreci un timp la facultate, ajungi să îți cunoști profesorii – le știi stilul de predare, personalitatea și alte aspecte particulare ale caracterului lor.
Unii sunt mai plăcuți decât alții, dar dacă nu ai avut niciodată un profesor care să te facă să fii entuziasmat să mergi la cursuri?
Totul este să transformi aspectele negative în unele pozitive. Chiar dacă nu ai avut un profesor să te motiveze pentru a participa, ți-ai păstrat dedicarea față de educația ta, și te-ai bazat pe propriile forțe pentru a învăța și a munci la tot ce e nevoie.
Ceea ce înseamnă că vei avea aceeași dedicare și la locul de muncă.
-
A avea un profesor care a avut grijă de tine.
Această experiență este strâns legată de prima. Fără un profesor care să te ghideze în timpul facultății către câmpul muncii, trebuie să înveți să o faci de unul singur.
O abilitate pe care o obții în lipsa unui profesor implicat este faptul că devii propriul tău motivator, în vreme ce-ți construiești propriul drum.
Tu ai știut ce trebuie să faci, și ți-ai găsit motivația să ajungi până la capăt. Acestea sunt abilitățile care te ajută să ajungi la angajatorul potrivit.
-
A avea un mentor care să te încurajeze.
Beneficiile unui mentor sunt nenumărate. Dar cariera ta nu va avea de suferit dacă nu ai avut parte de unul în timpul facultății.
Folosește acest timp pentru a te dezvolta, și poate vei deveni mentor pentru alții.
Lipsa unui mentor devotat înseamnă că trebuie să îți creezi propriile oportunități, și propriile relații și conexiuni.
Datorită acestor abilități, vei impresiona angajatorul prin faptul că ai reușit de unul singur.






Ţi-a plăcut acest articol?
Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!