BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Stopează căderea părului prin nutriție

Te-ai îngrozit când ai văzut câte fire de păr ai pierdut în ultimul timp, sau că părul ți s-a subțiat considerabil? De ce se întâmplă asta? Poate fi stopat acest lucru?

Dacă suferi de căderea părului, poți fi nerăbdătoare să găsești o soluție, și e perfect justificat – nu ești singură. Efectele devastatoare ale căderii părului pot afecta atât femeile, cât și bărbații. Dacă ți se întâmplă și ție, în loc să cumperi un șampon care promite rezultate uimitoare, mergi la piață, pentru că alimentația poate face o mare diferență în sănătatea podoabei capilare.

  • Proteine

Când te gândești la proteine, te gândești la energie, mușchi și creier. Dar nu uita nici de păr. Fără proteine suficiente, părul, ca și restul corpului, va avea de suferit. Mulți oameni nu se gândesc la păr până nu încep o dietă de slăbit. O dietă restrictivă, cu puține calorii, de obicei înseamnă că ai scăzut aportul de proteine, în special din carne roșie și ouă. Adaugă mai multă carne, pește și ouă în dietă, pentru a oferi organismului elementele necesare pentru a a avea celule sănătoase și păr puternic. Gândește-te în felul următor: dacă proteina lipsește din dieta ta, corpul trebuie să decidă dacă va sprijini organele și mușchii să funcționeze, sau să producă mai mult păr. Care crezi că va fi decizia organismului?

Proteinele sprijină organismul să producă hormoni buni. Uneori, părul subțire este cauzat de anumite dezechilibre hormonale, mai ales pe măsură ce avansăm în vârstă. Un mod sigur de a ști că ai echilibrat hormonii din organism este să consumi proteine la fiecare masă. Nu trebuie să te chinui enorm de mult, ci să adaugi ce îți place – ouă și cârnați sau un file de somon la micul dejun în locul cerealelor, sau o salată cu friptură în locul pastelor de la prânz.

Proteinele animale au cele mai ridicate niveluri de micronutrienți esențiali pentru creșterea părului, precum fier, zinc și biotină. Carnea de vită este o sursă excelentă de fier. Dacă ai o deficiență de fier, părul se va subția. Ouăle conțin biotină, care întărește părul și sprijină creșterea acestuia. Alimentele bogate în proteine te vor ajuta cu siguranță să ai un păr mai bogat.

  • Acizi grași Omega-3

Mai mulți acizi grași Omega-3 în dieta ta te vor ajuta să ai un scalp hidratat, și să accelerezi creșterea părului. Efectele antiinflamatoare ale acestora vor deschide foliculii părului, pentru a crește mai rapid. Cele mai bune surse de Omega-3 sunt reprezentate de pește și fructe de mare, precum macroul, somonul și sardinele. Alte surse de Omega-3 sunt carnea de vită, ouăle, nucile și semințele. Consumă aceste alimente și apelează și la un supliment de Omega-3 de calitate.

  • Zinc

Zincul este o substanță minerală puternică, ce încetinește și stopează căderea părului. De asemenea, accelerează recuperarea foliculilor. Majoritatea oamenilor ce suferă de căderea părului au deficiențe de zinc. Ce motive pot fi în spatele acestei deficiențe? Nivelul de stres ridicat, o dietă bogată în alimente procesate, infecțiile cronice sau exercițiile fizice obositoare și prelungite îți scad nivelul de zinc din organism, expunându-te riscului căderii părului. Data viitoare când mergi la piață îți poți crește nivelul de zinc adăugând în sacoșă semințe de dovleac, creveți și leguminoase.

Nu contează din ce motiv suferi de căderea părului – cert e că alimentele pline de nutrienți te vor ajuta mai mult decât orice șampon. Proteinele sunt baza unui păr sănătos, Omega-3 ajută părul să crească mai repede și să strălucească, iar zincul va face firul mai gros și podoaba capilară mai bogată. Așa că acordă mai multă atenție produselor pe care le găsești la piață – acestea sunt cheia unei sănătăți mai bune, în întregul organism.

Foto: pexels.com

1 /
    căderea părului, nutriție, sănătate, păr sănătos, dietă căderea părului, nutriție, sănătate, păr sănătos, dietă căderea părului, nutriție, sănătate, păr sănătos, dietă căderea părului, nutriție, sănătate, păr sănătos, dietă

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Floarea-pasiunii: Passiflora, între pasiune și binecuvântare
Echinacea: “ariciul” cu proprietăți nebănuite, inamicul…