BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Uleiurile esențiale pot fi cheia unui antrenament reușit la sală

Poate că și tu apelezi la o ceașcă de cafea înainte de antrenament, pentru a-ți da energie. Dar sigur cunoști sentimentul de agitație și palpitații care vine odată cu doza-șoc de cofeină. În plus, energia care scade brusc după antrenament nu e ceva grozav pentru nimeni. Așa că ar fi o idee bună să cauți alternative naturale – precum uleiurile esențiale, care pot fi de mare folos.

Uleiurile esențiale sunt plante care au fost concentrate în ceea ce se numește lichid hidrofobic – iar aceste uleiuri sunt de 50 până la 70 de ori mai puternice decât forma lor originală. Ca să înțelegi mai bine puterea lor, o singură picătură de ulei esențial de mentă este echivalentul a 28 de cești de ceai de mentă. Sună nebunește, nu?

Aceste arome pot face o diferență semnificativă atunci când vine vorba de rutina dinaintea antrenamentului. Așa că, în loc să apelezi la băuturile energizante sau cele pentru sportivi, pline de aditivi și coloranți, ia în considerare beneficiile pe care uleiurile esențiale ți le pot aduce. Iată 5 dintre cele mai importante:

1. Performanța sportivă și funcția respiratorie, îmbunătățite

Conform unui studiu realizat de Journal of the International Society of Sports Nutrition, 0.5 mililitri de ulei esențial, în amestec cu 500 de ml de apă, înainte de antrenament, îmbunătățește performanța sportivă și funcția respiratorie.

Uleiul de mentă îmbunătățește și concentrarea și atenția, dar și reduce efortul resimțit în timpul antrenamentului (practic, simți că nu faci atât de mult efort), sporind rezistența.

2. Scăderea nivelului de stres

O mulțime de studii au demonstrat beneficiile uleiului esențial de lavandă și proprietățile sale anti-stres și anxietate.

Deci, dacă te simți stresat de antrenamentul care nu mai are loc în programul tău încărcat, aplică puțin ulei de lavandă pe tâmple, pentru a-ți ușura mintea și a te ajuta să te concentrezi pe lucrurile importante.

3. Întărirea sistemului imunitar

De la un somn mai bun la ușurarea durerilor de cap, uleiurile esențiale pot stimula sistemul imunitar; iar proprietățile lor antibacteriene țin la departe și răcelile.

Unele uleiuri ajută la producerea de globule albe – printre acestea se numără bergamota, lavanda, lămâia, lemnul de santal, arborele de ceai, sau cimbrul.

Acestea te vor ajuta să ai o performanță de top, și să te simți mai puțin letargic spre sfârșitul antrenamentului.

4. Reducerea inflamațiilor și a oboselii

Sunt multe uleiuri esențiale care au compuși analgezici – ceea ce înseamnă că vor alina durerea, înăuntrul și în afara sălii de sport.

Cele trei de top uleiuri analgezice sunt molidul, eucaliptul și menta, care pot produce efecte anti-inflamatorii, anti-reumatice sau anti-spasmodice atunci când ai mai mare nevoie de ele – ca după o zi în care ai lucrat picioarele la sală.

5. Hidratare mai bună

Este foarte important să menții hidratarea în timpul sesiunilor dificile de aerobic, sau când alergi kilometri întregi pe bandă.

Câteva picpturi de ulei esențial de lămâie în sticla ta de apă vor asigura o hidratare mai bună, iar aroma de lămâie te-ar putea ajuta chiar să bei mai multă apă decât ai bea în mod normal.

Data viitoare când te pregătești să bei o cafea înainte să pleci la sală...gândește-te și la aceste uleiuri esențiale. Rău nu îți vor face, în niciun caz – dimpotrivă!

Foto: pexels.com

1 /
    ulei esențial, tratamente naturiste, sport, sală de sport, fitness, performanță, natural, organic, bio ulei esențial, tratamente naturiste, sport, sală de sport, fitness, performanță, natural, organic, bio ulei esențial, tratamente naturiste, sport, sală de sport, fitness, performanță, natural, organic, bio ulei esențial, tratamente naturiste, sport, sală de sport, fitness, performanță, natural, organic, bio ulei esențial, tratamente naturiste, sport, sală de sport, fitness, performanță, natural, organic, bio ulei esențial, tratamente naturiste, sport, sală de sport, fitness, performanță, natural, organic, bio

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Floarea-pasiunii: Passiflora, între pasiune și binecuvântare
Echinacea: “ariciul” cu proprietăți nebănuite, inamicul…