BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

La mulți ani, România! La mulți ani, dragi români de pretutindeni!

Astăzi, 1 decembrie 2020, sărbătorim Ziua Națională a României.

Se împlinesc 102 ani de la Marea Unire, iar astăzi, deși ne aflăm încă în plină pandemie, românii din toate colțurile lumii aleg să sărbătorească cum știu mai bine. Ca popor, noi putem pierde orice, dar nu ne pierdem niciodată pofta de viață ori pasiunea și știm să celebrăm un moment important ca nimeni altcineva.

Nu suntem întotdeauna fruntași în lume, deși avem motivele noastre de mândrie, dar nu ne-am pierdut nicicând speranța că totul va fi într-adevăr mai bine.

Am râs, am plâns, am suferit, am iubit și am urât tot ce se putea legat de România, dar n-am putut nicicând să stăm departe de ea.

Cei mai mulți dintre românii plecați peste hotare pe care îi cunosc gândesc, simt, iubesc și trăiesc românește în orice moment, la fel ca noi toți. Chiar dacă au plecat împinși de dorința de a-și construi un viitor mai bun pentru ei și pentru toți cei dragi lor, astăzi, răsfirați prin lume, li se face pielea de găină ascultând reportajele fabuloase, pe care eu efectiv le admir din tot sufletul, realizate de către minunata echipă a Știrilor PRO TV, "România, te iubesc!", cu care am de gând să mă delectez pe tot parcursul zilei alături de oamenii pe care îi iubesc, familia mea.

Eu nu iubesc România doar de 1 decembrie.

Am demonstrat în nenumărate rânduri că o iubesc pentru că am rămas aici ca să mă lupt cu birocrația care mi-a pus mult prea des bețe în roate în drumul spre visul meu. Pentru că nu am plecat atunci când tata a murit într-un spital de stat din pricina nepăsării unor oameni dintr-un oraș de provincie care aveau responsabilitatea de a-l îngriji și, la nevoie, a-l resuscita, însă nu au făcut-o. Pentru că am depășit obstacole dintre cele mai diverse pentru a reuși aici și sunt dispusă să o fac în continuare.

M-a supărat uneori, dar nu am spus niciodată că o urăsc, deși aș fi avut toate motivele să o fac. Mândria de a mă fi născut aici nu a pălit nici chiar atunci când simțeam că nu mai suport multe lucruri legate de sistemul nostru de orice fel: politic, de sănătate, etc. România este acasă. Familia, prietenii, meleagurile copilăriei mele, tot ceea ce iubesc, oamenii faini și cu potențial care au apărut în viața mea, graiul nostru minunat, tot ceea ce m-a format ca om, visurile și proiectele mele.... toate sunt aici. Sufletul meu este aici. 

Consider că astăzi trebuie să ne amintim toate motivele pentru care afirmăm cu mândrie că suntem români, dincolo de orice probleme și neajunsuri care au existat, există și probabil că vor exista întotdeauna.

La urma urmei, noi nu am ales să fim români, ci am avut noroc!

Eu iubesc România pentru că doar aici mă simt acasă. Iubesc România pentru că aici am învățat ce înseamnă dragostea și dorul.

Iubesc România pentru copilăria unică pe care mi-a oferit-o și pentru cei doi oameni extraordinari care s-au născut aici și mi-au fost predestinați a-mi fi cei mai buni părinți pe care mi-i puteam dori vreodată. Iubesc România pentru că mama, prietenii mei de suflet și restul familiei mele se află pe aceste meleaguri.

Iubesc România pentru că mă învață zilnic că, după orice furtună, iese soarele. Iubesc România pentru oamenii frumoși pe care mi i-a adus, de-a lungul timpului, în cale. Iubesc România pentru că mi-a oferit o educație aleasă și pentru că mi-a dat întotdeauna aripi să pot zbura dincolo de nori. Iubesc România pentru că, oricât de mult aș colinda prin lume și oricâte locuri inimaginabil de frumoase aș descoperi, dorul îmi macină sufletul atunci când sunt departe și aștept cu nerăbdare momentul să mă întorc acasă.

Oriunde în lume, orice am face, vom fi mereu niște străini, pe când aici rămânem "una cu țara, că noi suntem poporul". Dragostea pentru glia strămoșească ne atrage întotdeauna înapoi, orice s-ar întâmpla.

Cele mai frumoase amintiri ale vieții mele mă leagă, în mod inevitabil, de România.

Respir, iubesc și trăiesc românește, oriunde m-aș afla, iar pentru asta-ți mulțumesc, țară dragă! 

La mulți ani, România! La mulți ani, dragi români de pretutindeni! România, te iubesc și sper că și tu mă iubești! 

Foto: Pinterest

Un articol de Anca Cernat (Tănase). YouTube: ANCA CERNAT

Orice utilizare a conţinutului acestui articol presupune citarea sursei şi necesită obţinerea acordului prealabil, în scris, al JoelleMagazine.Ro. Toate drepturile rezervate © JoelleMagazine.Ro 2020.

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Cum a fost prima zi de Social Media Snow Camp 2020?
Bucureștiul va găzdui noul centru al Uniunii Europene…