BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Ziua Internațională a Televiziunii. Emoție și informație transmise minut de minut prin voce, imagini și cuvinte

În urmă cu 24 de ani, Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) a proclamat ziua de 21 noiembrie ca fiind Ziua Internațională a Televiziunii (World TV Day).

În ciuda notorietății obținute în ultima vreme de mediul online, televiziunea rămâne unul dintre cele importante mijloace moderne de comunicare în masă. Informația ajunge la telespectator într-un mod rapid, structurată respectând niște principii esențiale astfel încât să poată fi transmisă mai departe în timp real prin imagini, voce și cuvinte și să poată fi asimilată ușor de către public.

Ca un om realmente pasionat de scris și vorbit, am fost întotdeauna fascinată în egală măsură de presa scrisă, dar și de radio și televiziune.

Am avut șansa de a păși pentru prima dată într-un studio de televiziune în anul 2011 și, de atunci, a rămas în sufletul meu ca un loc în care m-am întors și o voi face oricând cu emoția revederii acelei prime mari iubiri și unde se întâmplă magia de a ajunge la public în cel mai frumos mod posibil.

Această magie însă nu are loc pur și simplu.

În spatele știrilor, show-urilor și al emisiunilor care ne taie adesea respirația atunci când le urmărim există o echipă de zeci, sute sau mii de oameni care, deși nu apar în fața camerelor, joacă un rol esențial în procesul de culegere a informațiilor, de redactare și editare a știrilor, de editare a imaginilor și de perfectare a fiecărui detaliu al filmărilor, astfel încât ceea ce ajunge dincolo de sticlă să fie impecabil.

Fiecare Breaking News și orice transmisiune live testează limitele profesioniștilor de televiziune, iar aceștia tratează fiecare moment drept unul în care nu își pot da voie să greșească. 

Suntem oameni și poate că fiecare e supus greșelii, însă vă asigur că ei dau tot ce au mai bun pentru a evita acest lucru la orice pas.

Nicăieri nu simți la fel de intens cât de mult contează fiecare secundă precum se întâmplă în platoul știrilor unei televiziuni ori în redacția acesteia, acolo unde are loc efortul comun de a aduce oamenilor tot ceea ce contează în cel mai profesionist mod.

Din 2011 și până acum, am avut oportunitatea de a mă întoarce de câteva ori într-un platou de televiziune în calitate de invitat, iar acele momente mi-au reamintit de emoția și euforia pe care le simți atunci când faci parte din acest fenomen extraordinar, dar pe care nu trebuie să le transmiți dincolo de ecran.

Cu unele excepții, aproape fiecare gospodărie are astăzi un televizor prin care reporterii și prezentatorii ajung cu ușurință în casele oamenilor, devenind, cumva, parte din viața lor, asemenea unor foarte buni prieteni pe care aștepți cu drag și nerăbdare să-i revezi.

Astăzi a venit, cred, momentul să le mulțumim tuturor celor care își dedică viața televiziunii și care fac asta cu dedicare, implicare și cu o pasiune ieșită din comun.

Mulțumim pentru tot, oameni frumoși!

Foto: Video oficial al Zilei Internaționale a Televiziunii 2020

Un articol de Anca Cernat (Tănase). YouTube: ANCA CERNAT

Orice utilizare a conţinutului acestui articol presupune citarea sursei şi necesită obţinerea acordului prealabil, în scris, al JoelleMagazine.Ro. Toate drepturile rezervate © JoelleMagazine.Ro 2020.

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Cum a fost prima zi de Social Media Snow Camp 2020?
Bucureștiul va găzdui noul centru al Uniunii Europene…