BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Allied (2016): un Mr. & Mrs. Smith pe timp de război

Cel mai recent film al lui Brad Pitt (în care acesta îl interpretează pe Max Vatan, un agent al serviciului britanic de spionaj) pare a fi un Mr. & Mrs. Smith filmat în perioada celui de-al Doilea Război Mondial.

Dacă în filmul Mr. & Mrs. Smith (2005), actorul a jucat alături de fosta lui soție, Angelia Jolie, în Allied, el este partenerul actriței Marion Cotillard, care o interpretează în mod memorabil pe spioana Marianne Beausejour.

Max și Marianne se îndrăgostesc în Casablanca, în timpul unei misiuni de asasinare a unui oficial german, iar scena de dragoste dintre cei doi care are loc într-o mașină, în timpul unei furtuni din deșert, are acel aer desprins parcă dintr-o poveste despre care doar în cărți am putea citi și emană o senzualitate ieșită din comun. 

Dacă pe parcursul misiunii fuseseră nevoiți să joace rolul unui cuplu căsătorit, Max Vatan ajunge să se însoare cu femeia pe care nu și-o mai poate scoate din minte, imediat ce acest lucru este posibil, iar cei doi se bucură, o bună parte din film, de o viață frumoasă și aparent liniștită alături de fetița lor, Anna.

Este vizibil faptul că se iubesc și că nu ar putea trăi unul fără celălalt, astfel că vestea că Marianne ar lucra, de fapt, pentru naziști îl șochează pe Max, care încearcă, în ciuda interdicțiilor ferme în acest sens, să afle adevărul pe cont propriu, refuzând să creadă că femeia pe care o iubește s-a folosit de el încă din momentul în care s-au cunoscut și că, poate, totul a fost o farsă.

Cât din ceea ce trăiesc cei doi este real? Ce te poate determina dragostea să faci? Cum se va sfârși totul pentru un cuplu format din doi oameni cărora nu le este destinat să trăiască liniștiți, așa cum visau?

Filmul păstrează un aer enigmatic prin interpretarea plină de mister a lui Marion Cotillard, care creează un personaj imposibil de citit pe tot parcursul acțiunii. Astfel, nimic nu prevede finalul și niciun indiciu de pe parcursul poveștii nu ne arată, de fapt, care ar putea fi deznodământul.

Foto: Pagina oficială de Facebook Allied Movie

 

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

6 filme emoționante pe care nu trebuie să le ratezi…
Producția “A fost odată la... Hollywood” a lui Quentin…