BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Creative Tuesday: 5 lecții de viață învățate din filmul The Bucket List (2007)

Filmul "Ultimele dorințe" cu Jack Nicholson și Morgan Freeman este unul dintre filmele mele preferate. L-am revăzut recent și mi-am amintit că ne învață câteva lecții de viață prețioase.

1. Banii nu aduc fericirea. Sau sănătatea.

Există oameni bogați care trăiesc cu senzația greșită că banii le pot aduce fericirea, în sensul că pot cumpăra orice cu ajutorul lor și pot suplini astfel sentimente, zâmbete ori clipe frumoase petrecute cu oameni pe care îi iubești, iar viața le arată uneori că nu este deloc așa.

În plus, banii nu pot cumpăra sănătatea. Da, poate că ei îți pot facilita accesul la servicii medicale de top, la un comportament aparte al medicilor la adresa ta, însă nimeni și nimic nu îți poate reda sănătatea când aceasta s-a șubrezit.

2. Trăiește din plin fiecare clipă!

Sună clișeic, dar filmul ne arată că amintirile sunt singurele care rămân și, în definitiv, ele însumează tot ce contează.

Aventurează-te, fă ce ți-ai dorit mereu să faci, îndrăznește acum, nu mai amâna... ziua de mâine nu îi este garantată nimănui!

3. Timpul sau orice altceva în lume își va continua ritmul firesc, cu sau fără tine.

"Trăim, murim și roțile autobuzului se învârt în continuare." Și totuși, cât ești aici, lasă în urma ta o amintire frumoasă, la care ceilalți se vor gândi cu drag când nu îi vei mai putea îmbrățișa.

4. Suntem diferiți. Și e bine că e așa!

Fiecare apreciază diferit ideea de fericire, așa că lucrurile care pe mine mă fac fericită îți pot fi indiferente ție.

Acceptă faptul că oamenii sunt diferiți și încearcă să trăiești relaxat, fără a încerca să îi schimbi atunci când ei refuză vehement acest lucru. 

5. Uneori, viața îți poate fi salvată în cel mai frumos mod posibil de o persoană la care nici măcar nu te gândeai.

A trăi cu adevărat este o artă. Haosul zilnic al rutinei ne face să uităm acest lucru, iar, din când în când, apare cineva care să ne amintească de ceea ce contează cu adevărat.

În definitiv, filmul ne invită să ne analizăm existența și ne îndeamnă să ne facem o listă cu lucrurile pe care nu vrem să le ratăm în această viață și... să începem!

Timpul nu așteaptă pe nimeni, iar satisfacția faptului că, la final, părăsești această lume cu sufletul împăcat că ai trăit așa cum ai vrut nu poate fi comparată cu nimic altceva.

Foto: imdb.com

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

6 filme emoționante pe care nu trebuie să le ratezi…
Producția “A fost odată la... Hollywood” a lui Quentin…