BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Filmul Nerve (2016): cât de mare poate deveni puterea Social Media?

Am ajuns să trăim online și acest lucru nu pare a ne deranja nicicum. Dar ce faci când ajungi efectiv să trăiești într-un joc online care-ți periclitează viața?

Vee Delmonico (interpretată de actrița Emma Roberts) este o elevă de liceu care trăiește o viață destul de fadă, în care nu se întâmplă nimic deosebit.

Totul până-ntr-o bună zi când află de la cea mai bună prietenă a ei de jocul online Nerve, menit să testeze limitele jucătorilor care se înscriu în competiție.

Adrenalina și faima de care ajunge să se bucure o transformă pe Vee într-o vedetă online care se hrănește cu admirația miilor de fani pe care îi are și care îi propun fel de fel de provocări pe care nu le poate refuza.

Astfel, când Vee îl cunoaște pe Ian (interpretat de actorul Dave Franco), un jucător alături de care pare a forma echipa ideală, ea nu mai realizează linia subțire dintre distracție și pericol și se aventurează dând curs unor provocări care ajung să îi pună viața în pericol atât ei, cât și celor mai buni prieteni ai ei.

Din păcate, șocul major vine abia în momentul în care Vee conștientizează faptul că nu există cale de a evada din acest joc, banalul buton de Sign out fiind o simplă iluzie.

Filmul în sine demonstrează faptul că orice dependență legată de Social Media și dusă la extrem poate ajunge să dăuneze grav, inclusiv vieții și integrității unei persoane, astfel că un pic de cumpătare nu strică niciodată. 

Foto: pagina oficială de Facebook Nerve

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

6 filme emoționante pe care nu trebuie să le ratezi…
Producția “A fost odată la... Hollywood” a lui Quentin…