BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Prisoners (2013): un film inspirat din realitatea care ne înconjoară.

Disperarea, teama şi căutările fără sfârşit alcătuiesc povestea unei drame pe care două familii o trăiesc in căutarea copiilor lor răpiţi.

Povestea unei vieţi liniştite de familie, marcată de răpirea fetiţei în vârstă de 6 ani, pune în evidenţă conflictele interioare pe care nişte părinţi încercaţi de soartă le experimentează.

În regia lui Denis Villeneuve, filmul “Prisoners” este ca un joc de puzzle, care te ajută să intuieşti foarte bine acţiunea. Fiind un film cu un puternic impact psihologic, regizorul găseşte actorul potrivit pentru a interpreta rolul principal. Astfel, Hugh Jackman intra în pielea personajul Keller Dover, un tâmplar simplu dintr-un orăşel de provincie.

Filmul “Prisoners” prezintă o lume mohorâtă în care lucrurile rele se pot întâmpla fără niciun motiv la fiecare pas, lăsând oameni zdruncinați de durere, dar în final totul se leagă frumos.

Într-o zi ploioasă, de Ziua recunoştinţei, familia Keller (împreună cu cei doi copii ai săi) merge în vizită la cei mai apropiaţi prieteni, familia Birch. Până aici, filmul marchează evenimente fireşti din viaţa unor oameni normali. Totul decurge fără griji şi panică până în momentul în care Anna, fiica cea mică a familiei Keller şi prietena ei, Joy Birch, dispar dintr-o dată.

Constatând faptul că fetiţele au fost răpite, părinţii angajează un detectiv. Detectivul Loki (interpretat de către Jake Gyllenhaal) arestează un suspect care, din lipsă de probe, este eliberat.

Timpul trece, iar şansele ca fetiţele să fie găsite în viaţă scad. Keller Dover decide să acţioneze singur. El îl răpeşte, la rândul său, pe suspectul principal, forţându-l să mărturisească.

Filmul te pune în faţa unui exerciţiu simplu de imaginaţie şi anume: ce ai face să-ţi salvezi copilul pierdut?

Trauma trăită de tatăl al cărui copil era de negăsit face ca viaţa să nu mai aibă sens pentru acesta. El se găseşte în imposibilitatea de a rezolva o problemă devenită publică, o problemă la care oamenii legii nu reuşeau să găsească soluţie.

Aproape de a fi un happy-end, filmul rămâne, în esenţă, o dramă.

Deşi fetiţele îşi regăsesc liniştea în braţele disperate şi pierdute ale mamelor lor, pentru familia Keller, liniştea avea să vină mult mai târziu... poate niciodată sau... odată cu uitarea.

Keller Dover, în dorinţa disperată de a găsi vinovatul care i-a sechestrat fiica, reuşeşte, în cele din urmă, să depisteze autorul acestor răpiri, însă cade el însuşi pradă răufăcătorului. Ceea ce va urma este greu de prevăzut.

Prizonierii: un film care ne aminteşte faptul că, pentru fiecare nou început, trebuie să facem sacrificii.

 

Sursă foto: Imdb

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

6 filme emoționante pe care nu trebuie să le ratezi…
Producția “A fost odată la... Hollywood” a lui Quentin…