BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Friday: Weekend Vibes – Ce facem în acest sfârșit de săptămână?

Luna iulie aduce cu sine o mulțime de evenimente în toate marile orașe ale țării. Noi le-am selectat pe cele mai interesante pentru voi, în așa fel încât să puteți regăsi activități pentru toate gusturile.

Iată calendarul evenimentelor din weekend-ul 15-17 iulie: 

Concert Aniversar Scorpions – 50 de ani de carieră

Cel mai important eveniment al acestui weekend este, de departe, concertul de la Romexpo al legendarei trupe rock Scorpions. Odată cu lansarea și promovarea albumului lansat anul trecut, "Return to Forever", ei serbează și 50 de ani de carieră printr-un turneu mondial început în mai 2015. Biletele se găsesc pe site-uri precum eventim.ro, infomusic.ro sau iconcert.ro.

Festivalul de Muzică Electronică Electric Castle

Castelul Banffy din Bonțida, județul Cluj, a dat deja startul pentru cele patru zile de magie electro în cadrul Festivalului Electric Castle. Cu invitați de seamă precum Skrillex, Bastille, Gorgon City sau Paul Kalkbrenner, atmosfera aproape psihedelică este asigurată. Pentru cei ce nu au reușit să își achiziționeze bilete din timp, dar doresc să ajungă la festival, procurarea acestora se mai poate face doar de la punctul de intrare.

București

Pe lângă concertul Scorpions de sâmbătă, Capitala mai găzduiește o serie de alte evenimente. Astăzi, 15 iulie, amatorii de teatru pot viziona, la Godot Café Teatru, spectacolul intitulat “Declick”, cu Antonia Ionescu și Rareș Lucaci – “o piesă de teatru despre intimitatea împărțită într-o noapte cu un partener aproape necunoscut” (Crina Matei). Preț bilet: 20 lei.

Pasionații de experiențe noi pot încerca duminică, 17 iulie, faimosul speed dating! Atât în Centrul Vechi, la The Bankers, cât și în Piața Romană, pe strada Vasile Urseanu nr. 1. Atenție! Locurile sunt limitate, iar participanții trebuie să aibă vârste cuprinse între 28 și 40 de ani.

Litoral

Pentru că suntem în plin sezon estival, litoralul românesc abundă de evenimente dintre cele mai diverse.

Astăzi, 15 iulie, este seara concertelor de toate genurile, de la Ștefan Bănică și Vama în Piațeta Cazino Mamaia, Proconsul la Sailors în Eforie Nord, Alternosfera la Papa la Sanyi în Vama Veche, până la Cargo, tot în Vama Veche, la Barba Neagră.

Sâmbătă, 16 iulie, Plaja Corbu găzduiește a doua ediție a Festivalului Antic „Dacia-Casa Noastră”, iar la Mamaia are loc cea de-a doua ediție a Yacht Affair 2, spumoasa petrecere de pe ambarcațiunea de lux. Nu în ultimul rând, amatorii de nopți albe beneficiază de o paletă largă de cluburi din care pot alege unde să-și petreacă seara de sâmbătă.

Duminică, 17 iulie, ne putem delecta cu o plimbare prin Centrul Istoric al Constanței, pentru că în Piața Ovidiu are loc Târgul de Artă și Antichități. Dacă nu reușiți să ajungeți duminica aceasta, nicio grijă! Târgul se încheie abia pe 21 august.

Sibiu

Fosta Capitală Culturală Europeană nu ne dezamăgește nici în acest weekend. Simpozionul european de sculptură are loc la Muzeul Astra până duminică. Caravana Metropolis găzduiește, tot până duminică, în Piața Mică, Cinema în aer liber, cu proiecții dintre cele mai diverse. Pentru cei care nu se află la Sibiu, puteți găsi caravana atât în București, cât și în Brașov.

Pentru amatorii de senzații tari, Red Bull Romaniacs este evenimentul potrivit - un eveniment de curse offroad ce se va încheia sâmbătă, 16 iulie, cu o petrecere ce îi va sărbători pe câștigători. Mai multe detalii pe redbullromaniacs.com.

Cluj-Napoca

Pentru cei care nu doresc să participe la Electric Castle, Cluj-Napoca are alte variante de petrecere a timpului liber – Expoziția de Pictură Miraj la Muzeul de Artă, Vernisajul de Cămăși Tradiționale la Muzeul Etnografic al Transilvaniei sau Tabăra Internațională de Pictură “Cutting Edge”.

Brașov

Astăzi, 15 iulie, începe Festivalul Rock’n Parc, care se desfășoară timp de trei zile în Parcul Nicolae Titulescu. Sâmbătă putem participa la Yoga în Aer Liber, pe Aleea de Sub Tâmpa, iar duminică, 17 iulie, la Art & Hobby Studio la Ceainăria “Ceai et Caetera”, la un atelier de creativitate inedit.

Iași

În Iași putem participa la o serie de evenimente diverse în acest weekend – de la un atelier de comunicare organizat de Biblioteca Județeană „Gheorghe Asachi”, Expoziția fotografică despre viața domnitorului Alexandru Ioan Cuza (Muzeul Unirii), la un tur cultural-istoric ghidat al orașului, organizat în fiecare sâmbătă și duminică de către studenții la Geografia Turismului la Universitatea Alexandru Ioan Cuza.

Timișoara

Festivalul de film “Ceau, cinema!” este cel care deschide calendarul evenimentelor din Timișoara în acest weekend. A început de ieri, se încheie duminică și cuprinde, pe lângă proiecțiile de film, activități precum concertul trupei Blazzaj, un workshop de film documentar susţinut de regizorul Răzvan Georgescu şi un atelier de bandă desenată coordonat de Sorina Vazelina.

Pasionații de artă pot vedea, până pe 15 septembrie, la Palatul Baroc, vernisajul expoziției internaționale de grafică “Que Viva Picasso”, iar cei de geologie și nu numai pot participa la o incursiune spectaculoasă în lumea cristalelor, la Mineral Expo, Galeria de Artă Helios.  

Craiova

Craiova dă startul weekend-ului cu un concert Mircea Vintilă în Smart Pub Preajba în această seară. Sâmbătă, antreprenorii pot participa la workshopul “Creativitate în business”, la Epoca Steak House, iar seara se pot delecta cu evenimentul muzical al anului în Oltenia – opera Carmen în variantă rock, în cartierul Craiovița Nouă. Duminică, ineditul spectacol se mută în cartierul Valea Roșie.

Voi ce planuri v-ați făcut pentru acest sfârșit de săptămână? :) 

Foto: Morguefile.com

1 /
    recomandări de weekend, sfârşit de săptămână, timb liber, hobby, concerte, evenimente, JoelleMagazine.Ro, Weekend Vibes, Anca Tănase, Eliza Nirlu recomandări de weekend, sfârşit de săptămână, timb liber, hobby, concerte, evenimente, JoelleMagazine.Ro, Weekend Vibes, Anca Tănase, Eliza Nirlu recomandări de weekend, sfârşit de săptămână, timb liber, hobby, concerte, evenimente, JoelleMagazine.Ro, Weekend Vibes, Anca Tănase, Eliza Nirlu recomandări de weekend, sfârşit de săptămână, timb liber, hobby, concerte, evenimente, JoelleMagazine.Ro, Weekend Vibes, Anca Tănase, Eliza Nirlu recomandări de weekend, sfârşit de săptămână, timb liber, hobby, concerte, evenimente, JoelleMagazine.Ro, Weekend Vibes, Anca Tănase, Eliza Nirlu

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Friday: Weekend vibes - 5 idei simple pentru a petrece…
Friday: Weekend vibes - Queen Marie of Romania pe…