BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Cum cumperi cadouri de Sărbători celor dragi fără a-ți goli portofelul

Crăciunul este sărbătoarea preferată a multora. E acea perioadă din an când dăruiești cu plăcere, când faci planuri cu cei dragi și când alergi de colo-colo după cadourile perfecte.

Nu e nimic mai satisfăcător decât să vezi chipurile fericite ale celor dragi, când deschid cadoul de la tine. Însă, pe cât de multă fericire aduc darurile, pe atât de mare e riscul să-ți găurești bugetul.

Există, totuşi, câteva mici trucuri de a cumpăra cadourile dorite, fără a goli complet portofelul:

1. Fă o listă.

Poate suna ca un clișeu, dar cea mai bună metodă de a nu te pierde printre magazine, cumpărând mai mult decât e necesar, este să faci dinainte o listă. Specifică în ea persoanele cărora vrei să le cumperi cadouri, ceea ce și-ar dori sau ceea ce ai vrea să le oferi, și costul estimativ pentru fiecare cadou în parte. Fă apoi totalul și vezi de câți bani ai nevoie, și dacă trebuie să te reorganizezi. Chiar dacă ți se pare târziu, tot mai ai timp să pui ceva bani deoparte pentru cadourile dorite.

2. Subscrie la absolut tot.

E enervant când primești o mulțime de e-mailuri cu ofertele săptămânale ale tuturor firmelor, dar asta te va ajuta să nu ratezi nicio reducere de Crăciun. După ce ai făcut lista, ia la rând toate ofertele primite pe mail înainte de a da fuga la mall după cadouri. Nici nu-ți poți da seama câți bani vei ajunge să economisești pe termen lung. Te-ai putea gândi că nu mai ai ce oferte să alegi, pentru că Black Friday s-a încheiat, dar, de fapt, ofertele de Sărbători abia acum încep. 

3. Fă echipă cu cineva.

Poate că ai o soră sau un frate; și sigur ai cel puțin o prietenă bună, cu care poți face echipă să cumpărați împreună un cadou deosebit pentru cineva drag. Această metodă merge foarte bine pentru părinți – decât să luați mai multe cadouri mici, mai bine vă aliați pentru un cadou mare și deosebit. Părinții vor fi foarte încântați, și se vor bucura că petreceți timp împreună. Cu o colegă poți face echipă pentru un cadou oferit șefului, sau unui profesor drag. Posibilitățile sunt nelimitate; bugetul tău va fi salvat, iar cadoul va fi mai deosebit prin contribuția mai multor persoane. 

4. Nu mai cheltui bani pe ambalaje. 

E normal să vrei ca darurile oferite să arate spectaculos, dar să cumperi hârtie de ambalat și panglici în fiecare an nu e necesar. Mai mult ca sigur, ți-au mai rămas astfel de lucruri de anul trecut, și sigur mai ai pungi de cadou de la darurile pe care le-ai primit chiar tu. Dacă de data aceasta chiar nu ai nimic, e o idee bună să mergi la magazinele cu preț redus, în genul acelora unde toate produsele costă 3-6 lei. Vei găsi hârtie de ambalat foarte frumoasă și ieftină. Asta dacă nu vrei să-ți pui imaginația la încercare și să creezi chiar tu ambalaje din colaje de reviste și ziare. 

Pe cât de mult îți dorești ca oamenii dragi să se bucure de darurile tale, pe atât de mult ai vrea să îți rămână ceva bani și pentru Revelionul care va sosi imediat după. Aceste sfaturi te-ar putea ajuta considerabil, așa că n-ar fi deloc rău să le încerci! 

Foto: pexels.com

1 /
    Cadouri, sărbători, Crăciun, idei de cadouri, cadouri ieftine, prieteni, iarnă, reduceri Cadouri, sărbători, Crăciun, idei de cadouri, cadouri ieftine, prieteni, iarnă, reduceri Cadouri, sărbători, Crăciun, idei de cadouri, cadouri ieftine, prieteni, iarnă, reduceri Cadouri, sărbători, Crăciun, idei de cadouri, cadouri ieftine, prieteni, iarnă, reduceri Cadouri, sărbători, Crăciun, idei de cadouri, cadouri ieftine, prieteni, iarnă, reduceri Cadouri, sărbători, Crăciun, idei de cadouri, cadouri ieftine, prieteni, iarnă, reduceri Cadouri, sărbători, Crăciun, idei de cadouri, cadouri ieftine, prieteni, iarnă, reduceri

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!