BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Periplu în universul designerului Dries Van Noten @ Les Arts Décoratifs Paris.

În perioada 1 martie 2014-31 august 2014, pasionații de modă pot pătrunde în universul designerului belgian Dries Van Noten care, în urma unei frumoase colaborări cu Les Arts Décoratifs din Paris, invită publicul la un periplu fascinant în lumea sa. Astfel, designerul ne prezintă în detaliu modul în care, inspirat fiind de tot ce înseamnă viața și deliciile ei, gândurile și emoțiile sale se transformă în colecții de succes.

Dries Van Noten - Inspirations este o expoziție fascinantă care, prin nota sa atât de personală, prezintă parcursul procesului de creație prin care trece designerul, cu accent asupra a tot ceea ce ține de sursele lui de inspirație și modul în care fiecare gând, emoție sau gest ajunge să se transforme într-o colecție complexă care presupune, înainte de toate, o asiduă muncă de cercetare.

Orice colecție, așa cum însuși Van Noten mărturisește, poate porni fie de la lucruri concrete, fie de la ceva abstract. În creație, nu există limite și nici nu ne-am dori să existe.

Artiști celebri (actori, creatori de modă), filme de referință din industria cinematografică, publicații faimoase, decoruri exuberate, proiecții impresionante ale colecțiilor de până acum ale designerului, toate sunt menite să spună cât mai frumos posibil povestea de succes a lui Dries Van Noten și să sublinieze locul pe care el îl ocupă astăzi în modă la nivel mondial.

Întreaga expoziție, gândită altfel decât de obicei, nu este în ordine cronologică și e menită să îi aducă un omagiu lui Van Noten la 30 de ani de carieră în domeniu.

Orice pasionat de modă își va rezerva ore în șir pentru a parcurge atent o expoziție în care atenția la detalii primează și care, înainte de toate, este atât de personală încât fascinația crește de la un moment la altul pe parcursul acestui periplu aparte.

Sursă foto via Dries Van Noten, défilé Automne/Hiver 2006 © Photographie : Mathieu Ridel.

 

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

10 erori de stil care te fac să pari mai în vârstă
Cele mai bune costume de Halloween purtate de celebrități