BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Ce cadouri să NU oferi tinerilor căsătoriți

Când vine vorba de cadouri de nuntă, ceea ce ni se pare o idee extraordinară se poate dovedi a nu fi atât de inspirată pentru un cuplu de tineri căsătoriți. Din diverse motive, putem avea nenorocul să oferim un cadou care nu se potrivește cu profilul celor care îl primesc, oricât de bine intenționați am fi și oricât am considera că suntem de apropiați față de tânăra pereche.

Iată o listă cu unele dintre cele mai nepotrivite cadouri de nuntă:

1. Orice cu termen de valabilitate

Tinerii căsătoriți primesc o mulțime de cadouri în perioada nunții, neavând suficient timp să se bucure de toate la început. Din acest motiv, există riscul ca un cadou cu termen de valabilitate, precum un produs alimentar sau bilete la un concert, să fie dat la o parte neintenționat și să nu mai poată fi folosit ulterior.

2. Obiecte de decor supradimensionate

Obiectele mari, de mobilier sau decor, nu sunt indicate pentru că există riscul să nu aibă loc în casa tânărului cuplu. Și, în general, obiectele de decor sunt de evitat deoarece nu putem fi siguri că sunt pe gustul lor sau că se asortează cu interiorul casei. În plus, cu cât obiectul este mai mare, cu atât este mai greu de returnat.

3. Obiecte inscripționate cu monograme

În ziua de astăzi, nu toate femeile decid să preia numele soțului. În încercarea de a pecetlui legătura dintre ei printr-o monogramă, le putem oferi un cadou care are inscripționat un nume pe care mireasa nici măcar nu îl poartă. Și, din nou, astfel de obiecte nu mai pot fi returnate.

4. Ceva ce impune cheltuieli suplimentare

Când oferim un cadou precum un membership la un club de degustări de vinuri sau la un anumit program de training, e important să ne asigurăm că am achitat toate cheltuielile aferente, și că nu impunem cuplului să achite taxele ulterioare acestor abonamente.

5. Un animal de casă

Deși au menționat în repetate rânduri că își doresc un animal de casă, e mai bine să nu îi surprindem cu un cățel, o pisică sau un hamster. Pe lângă faptul că animalul de casă poate veni într-un context nepotrivit sau poate genera prea multe cheltuieli pentru ei, a alege un companion este un gest intim și trebuie lăsat la latitudinea lor să își găsească necuvântătoarea preferată.

6. Un cadou potrivit doar pentru unul dintre ei

Dacă plănuim să cumpărăm o cravată pentru mire sau o pereche de pantofi pentru mireasă, ar fi bine să regândim ideea. Ideal este un cadou care poate fi folosit de ambii parteneri. Și, dacă nu putem găsi unul potrivit, ne putem rezuma la o sumă de bani.

7. O operă de artă

Arta este subiectivă, iar gusturile oamenilor sunt foarte diferite. Deși putem considera că am găsit o operă de artă care s-ar potrivi minunat cu mobila din sufrageria lor, ar fi mai bine să evităm un astfel de cadou, pentru că există riscul să dăm greș.

8. Cărți de dezvoltare personală

Orice carte cu sfaturi poate fi utilă, dar un mesaj pe care l-ar putea transmite ar fi “nu faci ceva bine”, lucru despre care un cuplu proaspăt căsătorit nu-și dorește să citească în luna de miere.

9. Abonamente la sala de fitness

Oricât de bine intenționați am fi și oricât de benefică ar fi mișcarea pentru organism, a face cadou unui cuplu de tineri căsătoriți un abonament la sală poate fi considerat nepoliticos și poate fi interpretat drept o jignire.

10. Cadouri primite, la rândul nostru, de la alții

Această categorie nu necesită multe explicații. În afara faptului că este un gest nepoliticos să dai mai departe un cadou primit de la altcineva, există riscul ca acel cadou să prezinte urme de uzură, să aibă numele nostru inscripționat pe el, sau chiar să fi fost văzut deja de miri după ce am intrat, la rândul nostru, în posesia lui.

Este important ca, atunci când alegem un cadou, să avem în vedere faptul că nu îl alegem pentru noi, că gusturile oamenilor sunt foarte diferite și că utilitatea lui este, de asemenea, subiectivă. Conform zicalei “gunoiul cuiva poate fi comoara altcuiva”, în cazul unui cadou de nuntă nepotrivit ales, se poate întâmpla ca veioza cu abajur mov pe care am căutat-o cu atâta dedicare să ajungă să lâncezească în boxa de la subsol pe veci.  

Foto: Morguefile.com

1 /
    cadouri, nuntă, tineri căsătoriți, mire, mireasă, prieteni la nuntă, iubire, distracție, petrecere, sărbătoare cadouri, nuntă, tineri căsătoriți, mire, mireasă, prieteni la nuntă, iubire, distracție, petrecere, sărbătoare cadouri, nuntă, tineri căsătoriți, mire, mireasă, prieteni la nuntă, iubire, distracție, petrecere, sărbătoare

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

7 cupluri căsătorite de 10 ani dezvăluie secretul…
9 întrebări la care trebuie să răspunzi sincer înainte…