BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

13 lucruri despre sărbătoritul zilei, Prințul Charles de Wales

Născut pe 14 noiembrie 1948, Prințul Charles de Wales împlinește astăzi 68 de ani.

1. Este moștenitorul tronului britanic.

Actualul Prinț de Wales este fiul reginei Elisabeta a II-a a Regatului Unit și al soțului ei, Prințul Philip, Duce de Edinburgh, fiind totodată moștenitorul aparent al tronului britanic care a purtat cel mai mult acest titlu în istoria Marii Britanii.

2. A fost căsătorit cu Diana, Prințesă de Wales, supranumită și "Regina Inimilor"

Prima lui soție și mama celor doi copii ai săi, William, Duce de Cambridge și Prințul Harry de Wales, a fost Prințesa Diana, cea care a murit, în mod subit, la vârsta de numai 36 de ani, într-un accident de mașină care a avut loc în Paris, la un an după divorțul dintre cei doi.

Deși nu s-a simțit niciodată primită în Familia Regală, Prințesa Diana a reușit, prin cadoarea de care dădea dovadă, să cucerească inimile întregii planete, care a suferit la moartea acesteia de parcă ar fi pierdut un membru al propriei familii.

3. Camilla, Ducesă de Cornwall a devenit, în anul 2005, cea de-a doua soție a lui Charles, Prinț de Wales.

Femeie cu care se zvonește că ar fi avut o aventură încă dinainte ca Prințul Charles să o cunoască pe Diana și cea care a provocat o multitudine de probleme pe parcursul primei lui căsnicii a devenit, într-un final, soția acestuia.

Prințesa Diana a afirmat, la un moment dat, faptul că "eram 3 în acea căsnicie, ceea ce era cam mult".

4. A făcut parte din armata britanică și, timp de 5 ani, din Marina Regală.

Astfel, între 1971 și 1976, Prințul Charles și-a servit țara în cadrul Marinei Regale, cea mai veche armă a serviciilor britanice.

5. Este pilot de elicopter.

A moștenit pasiunea pentru pilotaj a tatălui său, Prințul Charles fiind atât pilot de avion, cât și pilot de elicopter.

6. The Prince's Trust: acțiuni caritabile și de artă.

Preocupat de campaniile umanitare și sociale, Prințul sponsorizează, prin intermediul The Prince's Trust, foarte multe organizații caritabile și de artă, fiind implicat în mod activ în soluționarea problemelor societății.

8. Are o casă în România, la Viscri.

Prințul Charles este îndrăgostit de România, țara despre care declara, în interviul acordat Andreei Esca, că are "o uimitoare bogăție a arhitecturii".

Și-a achiziționat o casă în satul brașovean Viscri, acolo unde se întoarce, ori de câte ori are ocazia, cu aceeași plăcere.

În anul 2014, Prințul Charles a primit titlul de Doctor Honoris Causa din partea Universității din București.

9. Este pasionat de arhitectură.

Prințul Charles nu apreciază doar arhitectura clădirilor din România, el fiind pasionat de arhitectură în general, motiv pentru care, în anul 1989, a publicat cartea "A Vision of Britain", despre rolul arhitecturii în societate și despre importanța conservării clădirilor istorice, carte pe baza căreia BBC a filmat un documentar.

10. Susține medicina alternativă.

În acest sens, a creat, în anul 1993, FIH (Fundația pentru Sănătate Integrată), militând pentru introducerea medicinei alternative (pentru care preferă termenul de sănătate integrată) în cadrul sistemului național de sănătate.

11. Este născut sub zodia scorpionului.

Ca orice Scorpion, Prințul Charles dă dovadă de tenacitate și ambiție în tot ceea ce își propune.

12. Se spune că nu ar fi iubit-o pe Prințesa Diana, prima lui soție - Camilla fiind marea iubire a vieții lui.

Veșnic îndrăgostit de Camilla, actuala Ducesă de Cornwall, Prințul Charles a rămas prins în mrejele acesteia încă din momentul în care a cunoscut-o, în anul 1970, pe când fiecare dintre ei avea numai 23 de ani. Cei doi trăiesc o poveste de iubire care, timp de 46 de ani, a rezistat tuturor obstacolelor.

13. Prezintă un interes vădit în conservarea mediului înconjurător.

Astfel, Prințul Charles a creat un brand de produse organice intitulat Duchy Originals, iar profitul obținut în urma vânzărilor a fost donat în scopul implementării numeroaselor acțiuni caritabile întreprinse de-a lungul timpului.

În plus, el militează pentru agricultura ecologică și încearcă să sensibilizeze populația cu privire la schimbările climatice.

Foto: PrinceOfWales.gov.uk

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Pastila de Joellecultură: pe scurt, despre cele…
Creative Tuesday: Români între români